vrijdag 13 maart 2015

Tralies

In Nederland blijft qua holocaust ontkennen natuurlijk maar behelpen met Bretoense repeteergekjes als KnowTooMuch en 'christelijke activisten' als Jan Smelt, die met een taakstrafje weg kunnen komen.

Smelt reageerde onlangs bij Klokkenluideronline op het nieuws van zijn veroordeling eind vorig jaar. 'Ik heb er geen advocaat bijgehaald met als voornaamste reden dat je een religieuze discussie – want dat was het – niet hoort te voeren voor een rechtbank (scheiding kerk en staat, scheiding der machten).' Maar voor die religieuze discussie is Smelt natuurlijk niet veroordeeld.

In Duitsland daarentegen verdwijn je zomaar voor de tweede keer achter de tralies wegens holocaustontkenning. En vooral vanwege dit citaat: 'Es fehlen die Festlegungen über Tatorte, Tötungsmethoden, Anzahl der Toten, Tatzeiträume, Täter, Leichen oder Spuren eines Morde'.

Opvallend is dat het dit keer om een vrouw gaat, oud-advocate Sylvia Stolz, maar die is dan ook getrouwd met een andere notoire holocaustontkenner Horst Mahler. Die was ooit oprichter van de roemruchte Rote Armee Fraktion (RAF), waarvoor hij al eens veertien jaar gevangenisstraf heeft gekregen.

Het extremisme is blijkbaar nooit meer overgegaan. Sinds 1999 is anti-imperialist Mahler lid van de extreemrechtse partij NPD in Duitsland, overtuigd van een vermeend 'gevaar van de Jodenheid voor Duitsland'. Hij keurde de terroristische aanslagen op 11 september 2001 goed. Hij eiste ook de remigratie van niet-Duitse inwoners van de huidige Bondsrepubliek. Op zijn website schetste hij de contouren van een Vierde Rijk. Hij provoceert graag door in interviews Heil Hitler te roepen.

Stolz zat vanaf 2008 al eens drie jaar en drie maanden in een Duitse cel, maar geholpen heeft het blijkbaar niet. En hoewel ze allang uit het ambt was gezet, ging Stolz rustig door met haar advocatenpraktijk. Voor beide overtredingen mag ze nu weer een jaar en acht maanden brommen.

Wat wel mag - althans in de ogen van PvdA-icoon Job Cohen - is roepen dat terreurorganisatie IS een 'vooropgezet plan is van zionisten' die 'bewust de islam zwart willen maken'. Ook als je projectleider bent bij het Nationaal Cyber Security Centrum. Yasmina Haifi was geschorst vanwege een 'afgrijselijke tweet' en een 'bijna onmetelijk domheid', maar de chef van de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA) vindt een beetje paranoia wel kunnen. Op zijn tijd.

3 opmerkingen:

 1. Voor beide overtredingen mag ze nu weer een jaar en acht maanden brommen.

  Pardon? LEVENSLANG was beter geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is beter dan een taakstraf of een boete. Hoewel, pijn in de portemonnee een hele goede prikkel kan zijn om het nooit meer te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf het toch een vreemde zaak vinden dat je voor ontkenning van de Holohoax straf kunt krijgen, maar voor het ontkennen van b.v. de eerste wereldoorlog, of de gruwelen van Pol Pot niet. De misdaden die in 2e wereldoorlog zijn begaan, wordt heden ten dage vooral misbruikt voor eigen [politiek] gewin. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Holocaust-industrie

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.