dinsdag 31 maart 2015

Achmea Gate

Koos van Woudenberg was duidelijk not amused dat hij uitgerekend op dit blog een verwijzing op Rechtspraak.nl naar het arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moest lezen. Koos heeft dat arrest naar eigen zeggen nooit ontvangen. De uitspraak was op 23 maart, slakkenpost kan soms traag zijn.

Het Hof had in hoger beroep bepaald dat Koos nu echt moet stoppen met het belasteren van een ziekenhuis en zorgverzekeraar. Het Hof heeft hem zelfs lijfsdwang opgelegd, het zwaarste dwangmiddel dat het civiel recht kent.

Maar dan het weerwoord van Koos. Die er weer pedofiele topambtenaren bijsleept - de eeuwige hobby van Koos - om te verklaren hoe hij financieel helemaal wordt kaalgeplukt. Of 'lasterblogjes' als Barracuda en Swapichou beschuldigt van een kwalijke rol in zijn 'Achmea Gate'. Het is toch wat dat de arm van die vermeende ambtenaren blijkbaar zo lang is dat zij via willekeurige blogjes of verzekeringsmaatschappijen zoveel druk op Koos kunnen uitoefenen. Zijn advocaat zit nu ook al in het complot.

Maar waar draait die zaak nou eigenlijk om? Toch vooral om een van de vele rekeningen die Koos weer eens niet van zijn uitkering kon betalen, daar liggen (volgens het vonnis van het Hof) nogal wat beslagen op. In dit geval ging het om een rekening van nog geen 122 euri.

Nu maken ziekenhuis ook fouten, dus een verkeerde rekening is inderdaad zo verstuurd, zegt ook Koos. 'Het ziekenhuis beweert dat het verslag van de behandeling in mijn medisch dossier bewijst dat ik ben behandeld. Een onjuiste stellingname, want het is in principe mogelijk dat door een fout het medisch verslag van iemand anders in mijn medisch dossier terechtkwam.'

Maar Barracuda denkt van niet. Dat blijkt namelijk uit de uitgebreide toelichting van het ziekenhuis. Daar zitten iets te veel checks and balances in om een vergissing aannemelijk te maken. Het was zijn huisarts die hem naar het ziekenhuis verwees, en die heeft de verwijzing in zijn agenda vast laten leggen (bewijs 1). Daarna werd het bezoek gefiatteerd (bewijs 2). Daarna kreeg de huisarts een verslagje (bewijs 3). Bij bezoek aan het Wilhelmina Ziekenhuis destijds werd het identificatiedocument gecontroleerd (bewijs 4). Ook is er op 26 juli 2006 een ponsplaatje aangemaakt (bewijs 5). 

Nu beweert Koos dat het ziekenhuis ook nog heeft zitten liegen over de identificatie. In juli 2006 was er volgens hem geen legitimatieplicht, die kwam pas in april 2008. Nope, de nieuwe zorgverzekeringswet ging wel degelijk januari 2006 in. En daarin werd vastgelegd dat men zich bij een bezoek aan een zorginstelling moet kunnen identificeren. Staat in de voorwaarden van nagenoeg elk ziekenhuis. Tenzij Koos zijn tweelingzus stuurde met een lage mannenstem, is het zeer waarschijnlijk dat Koos met zijn eigen rijbewijs of paspoort heeft lopen zwaaien.

En daarom denkt Barracuda dat Koos gewoon even de middelen niet had om die rekening te betalen, en dacht dat hij zich daar wel uit kon lullen. En toen dat niet lukte werd zwaarder geschut ingezet. Vooral op internet. Met als gevolg dat Koos nu onder dwang alle lasterlijke taal over Achmea moet wegpoetsen, en ook alle bijbehorende kosten mag betalen. Wie een val graaft voor een ander....

6 opmerkingen:

 1. Wanneer gaan de plotgekkies eens doorkrijgen dat hun leugens en kwaadaardige haatcampagnes aan het eind van de dag geen wapen, maar een vorm van automutilatie zijn? Geldt voor Koos, maar zeker ook voor Donquijotte die nu beweert dat ik seksueel misbruikt werd door mijn advocaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, een dag zonder fittie is een dag niet geleefd, toch? En als het fittie niet vanzelf komt, dan maar zorgen dat het komt, of groter wordt dan het was. Het zijn altijd die anderen..

   Verwijderen
 2. Een fittie is iets anders dan een langdurige haatcampagne, Barend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okay, dus een factuur van 122 euro is door het slimme gedrag van Koos nu gegroeid naar een enorm lelijk monster van vele duizenden euro?

  Doet hij goed, die Koos, qua je eigen leven op orde hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koos lacht ziet 'een kriek' om dit blogje. Als een boer met kiespijn.

  BeantwoordenVerwijderen