maandag 23 maart 2015

Ontkenning

Joost Niemöller mag blij zijn dat hij nog ergens serieus wordt genomen. Bijvoorbeeld bij plotterblog WantToKnow, die gretig een stukje van hem overnamen: 'Waarom wordt Jeroen Akkermans niet gearresteerd?'

De zelfbenoemde MH17 speurder wil maar niet geloven dat het gewoon een BUK raket was die afgelopen zomer het verkeersvliegtuig uit de lucht haalde, vanuit de naïeve gedachte dat het allemaal westerse propaganda is en de 'Russen zo snel mogelijk gepakt moeten worden.'

Niemöller vertoont hetzelfde gedrag als plotters wanneer die worden geconfronteerd met onwelgevallig nieuws. De ontkenner moet zo snel mogelijk kaltgestellt worden. RTL redacteur Jeroen Akkermans heeft vorig jaar bewijsmateriaal - dat onbewaakt lag op een groot en niet afgezet terrein van de rampplek - laten onderzoeken. Uit chemische samenstelling blijkt -- beweert in elk geval Akkermans - dat er sprake is van resten van een BUK-raket, waaronder fragmenten uit de springkop. Het springkopfragment bestaat uit een laagwaardige staallegering die bij deze vorm van munitie hoort. Uit elektroscopische vergrotingen blijkt dat een fragment een gegoten Cyrillisch serieteken uit de Russische taal laat zien met daarnaast een deels afgebroken cijfer 2.

Dat is mooi, eindelijk een journalist die zelf onderzoek doet, en met 'sluitende bewijzen' komt. Maar helaas niet met de door Joost gewenste boodschap. En dus komt Joost met de ene na de andere spijker op laag water. Zoals dat Jeroen helemaal niet met zijn fikken aan dat materiaal had mogen komen. Of op de stoel van het OM is gaan zitten. Wat een brave gezagsgetrouwe burgerman is die Niemöller toch ineens geworden. Had Akkermans een anders conclusie getrokken, dan had Joost dat natuurlijk groots op zijn site gemeld.

Hetzelfde deed Joost trouwens ook bij die andere 'scoop' bij RTL Nieuws. In december dook er een foto op waarop te zien zou zijn hoe er vanuit separatistisch gebied vanaf een BUK installatie een raket werd afgeschoten.' Die beelden werden door het NEO (Netherlands Geomatics & Earth Observation) gekoppeld aan de locatie van een tarweakker waar de aarde verschroeid bleek. Joost probeerde dat toen te 'debunken' door te stellen dat er op die dag toch echt een gesloten wolkendek was, terwijl op de foto van RTL geen wolkje te zien was. Dat gesloten wolkendek was op een tweede  uitgezoomde foto echter gewoon te zien.

Vermoedelijk spelen er deels ook economische belangen. Want Joost heeft een boekje over de vermeende doofpot geschreven, dat door de papiermolen kan als blijkt dat het wel een BUK raket is geweest. 

3 opmerkingen:

 1. Valt me wel op dat die lullo's van Nieboeboe ineens hun kiezen stijf opelkaar houden (want die hadden het steeds over (en over en over over....) dat het werd neergehaald óf door een straaljager óf, nog erger, dat de wrakstukken daar werden neergelegd en dat het vliegtuig helemaal niet is neergestort... las ik ergens...))

  Al sinds een paar weken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het enige, wat me niet bevalt aan het verhaal, zijn die letters.
  Het doet me onwillekeurig denken aan de Playboy aansteker, waar plottertjes complete "niet-westerse" namen op meenden te lezen.
  Gevalletje pareidolie.

  Het valt me nog mee, dat er geen Groeten van Putin op elk stukje schroot te lezen valt, als je maar lang genoeg kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige mensen maken het graag spannender dan het is! http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.com/2014/08/er-was-geen-radiocontact-met-mh17.html

  BeantwoordenVerwijderen