vrijdag 5 juni 2015

Kick Out

De temperaturen stijgen, dus wordt de hoogste tijd voor 'Kick Out Zwarte Piet'. En daar is hij weer: de onvermoeibare Jerry Afriyie (a.k.a. Kno'Ledge Cesare). Die zijn vergunning als beveiliger kwijtraakte omdat hij vorig jaar bij het Sinterklaasfeest in Gouda door de politie tegen de grond is gewerkt. Was ook nog iets met een jeugdtrauma op Texel.

Nu heeft Afriyie bedacht dat iedereen op 1 juli, de dag van de afschaffing van de slavernij, massaal aangifte tegen Zwarte Piet gaat doen bij de politie. Ook wil hij de krachten bundelen om rechtszaken bij de civiele rechter aan te spannen tegen comités, bedrijven en media die de omstreden figuur nog inzetten. 'Nederland blijkt een koppig land dus als er rechterlijke uitspraken nodig zijn om Zwarte Piet écht uit te bannen, dan gaan we daarvoor strijden.'

De vraag is wie er hier echt koppig is. Zou Jerry wel eens de commentaren te lezen onder stukken zoals die bij Joop.nl? Dat moet toch wel iets zeggen over de draagkracht van zijn campagnevoering: 'Als alle partijen nou eens naar het toilet gingen, netjes hun onderbuik ledigden en tegelijkertijd alle zinloze polariserende kretologie doorspoelden, bij de pedicure hun lange tenen lieten bijwerken en even grondig met een anti-scheld mondwatertje gorgelden. Dan konden ze daarna misschien als verstandige volwassen mensen argumenten uitwisselen, voorstellen doen, tot consensus komen en zo een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is.' 

10 opmerkingen:

 1. Die laatste uitspraak mag ook gelden voor meer onderwerpen dan alleen zwarte Piet wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van de 8760 uur die een jaar heeft, maakt pakjesavond 0.01% van de tijd, deel uit van een kinderfeestje. Vergelijkbaar met dit zogenaamde tijdrovende tijdsincident, is de eventuele storende aanblik van een windmolen op zee, circa 0,001% van onze spirituele vrije besteedbare tijd per jaar, voor sommigen, die de son in de see willen sien sakken, reden om ons op vredelievende wijze een schuldgevoel aan te praten. Connect the dots, en de oplossing ligt letterlijk voor het grijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan konden ze daarna misschien als verstandige volwassen mensen argumenten uitwisselen, voorstellen doen, tot consensus komen en zo een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is.

  Met als resultaat de stroopwafelpiet. Nuff said.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over consensus gesproken: de grijze piet ligt daarvoor nog het meest voor de hand.
   Al naar gelang je persoonlijke obsessie kun je die dan aanduiden als lichtzwarte dan wel donkerwitte piet.

   Verwijderen
 4. We moeten er maar eens mee ophouden om rekening te houden met de paar mensen die een probleem hebben met zwarte Piet. Hun stemgeluid en de bandbreedte die ze kapen is niet proportioneel met hun hoeveelheid, we hebben het nu lang genoeg aangehoord en nu moeten ze oprotten.

  Misschien ene idee om gevangenisstraffente gaan zetten op dat racistische zwartepietrevisionisme. Het is welletjes zo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ....Over echte mensenhandel hoor je die gasten opmerkelijk genoeg niet klagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @JDTV
   Natuurlijk niet, Slimme Schemer werd ook ooit beroemd via een joint en een copy-paste liedje over een zielige marmot.Een goed voorbeeld doet volgen, zeiden ze vroeger. De Zwarte Pieten rap, je wilt niks anders meer straks, go with the flow Eric!

   Verwijderen
  2. Inderdaad, deze mensen vinden (vermeende) symbolen van racisme veel erger dan werkelijke misstanden.

   Verwijderen
  3. Yep en daarom moet een kinderfeest vernietigd worden. Stroopwafelpiet, regenboogpiet het is niet genoeg. Op de vuist gaan met de politie - terwijl de kinderen op hun grote vriend Sinterklaas wachtten. Het is niet genoeg, jammer voor een groot deel van de bevolking is het meer dan genoeg. Opzouten met die verpesters van het kinderfeest.

   Verwijderen
 6. Dit is niet alleen een zeer onverkwikkelijke kwestie, het is dom. Sinterklaas was een heilig man die bij zijn leven zijn sporen verdiend heeft, onder andere door aan de dochters van een arme man bruidsschatten te geven zodat deze dochters goed konden huwen.

  Als men even had nagedacht dat is de werkelijkheid van Sinterklaas als slavendrijver heel iets anders. Sinterklaas kocht met zijn geld slaven vrij. De blanke zeelieden die door Barbarijse zeerovers werden gekidnapt en tot slaaf gemaakt werden vrijgekocht door de hun familie, hun vrienden of de mensen uit hun stad. De zwarten die door de moslims tot slaaf werden gemaakt werden door niemand vrij gekocht. Voor hen zat er niets anders op dan hun dagen in slavernij slijten. Gelukkig duurde dat niet lang. Door de slechte behandeling werd het leven van de slaaf ernstig bekort.

  Sinterklaas kocht niet alleen de blanken vrij van de slavenjagers, maar ook de zwarten.Sinterklaas behandelde iedereen op een zelfde wijze, rechtvaardig en correct. Zwarte Piet bleef bij Sinterklaas, niet omdat hij gekocht was maar uit aanhankelijkheid, en omdat hij toch nergens meer heen kon, zijn familie en vrienden, de mensen uit zijn regio, ze hadden hem niet vrij gekocht. Maar Sinterklaas wel.

  Het is heel duidelijk te zien dat Zwarte Piet geen slaaf meer is, hij draagt een wit kanten kraagje, slaven kregen geen kleding. Zwarte Piet draagt gouden oorringen, slaven hadden geen goud meer, dat goud kon eenmalig gebruikt worden om de losprijs te betalen aan de moslimse slavenjager, en dan was het weg. De echte Zwarte Piet heeft nog steeds gouden oorringen en dat komt alleen omdat hij een vrij man is.

  Sinterklaas is de vriend van Zwarte Piet en omgekeerd. Daar kan geen enkel beschaafd mens iets kwaads achter zoeken. De Zwarte Piet haters zouden zich eens beter moeten oriënteren omtrent de geschiedenis van de slavernij. Hun onkunde en ongeïnteresseerdheid is stuitend!

  BeantwoordenVerwijderen