donderdag 18 juni 2015

Onvoorwaardelijk

Die eis van tien maanden onvoorwaardelijk is hard aangekomen bij Micha Kat, die gisteren nog maar eens alle registers opentrok om Marcel Gelauff (NOS) door het slijk te halen, precies degene aan wie Kat zijn mogelijk toekomstige detentie te danken heeft. En ook de komende dagen kan Gelauff zijn borst natmaken, zolang het nog kan.

En daar gingen de maandagsirenes weer: 'En dus moet Micha langer in de cel als de gemiddelde moordenaar als hij de geloofwaardigheid van de NOS ondermijnt. En dat doet hij uiteraard door de waarheid te schrijven. Hoe kan Micha anders zo’n grote bedreiging vormen dan als brenger van de waarheid?'

Langer dan een gemiddelde moordenaar? Nou nee, daar staat, afhankelijk van de omstandigheden, gelukkig nog altijd 30 jaar of levenslang op, zelfs een poging tot moord levert al gauw twintig jaar op.

Met zijn onnavolgbare logica denkt Kat dat een journalist in zijn beroepsuitoefening nooit smaad kan plegen. Hij kan hooguit een ‘beroepsfout’ maken als hij lichtzinnig/onzorgvuldig te werk gaat. De toelichting blijft weer eens achterwege. 

Tussen de gebruikelijke wartaal van zijn weinige reaguurders door, was ten minste nog een opmerkelijk moederlijk advies van ene Mis Poes: 'Ik adviseerde je al eerder, als je de komende jaren niet permanent in de gevangenis wilt zitten, om stevig te dimmen: rectificeren, excuses en veel deemoed. Dat is het enige dat je nog een beetje kan helpen: einde oefening en damage control.'

Gaat niet meer gebeuren. De vredespijp kwam te laat, en inmiddels heeft zijn advocaat het Ministerie van Veiligheid & Justitie aangeschreven, aangezien Kat denkt dat zijn 'stalkers' (Barracuda vermoedt dat dit blog daar een van is) de webcare redacteuren zijn die door Ivo Hommes (hoofd communicatieadvies van Justitie) worden opgezweept. En dus moet Hommes dat maar even in de rechtbank komen uitleggen, het liefst met zijn stalkers in peletonopstelling (het hoofd diep in de schoot).

54 opmerkingen:

 1. Gewoon opsporingsbevel uitvaardigen en die strontkat aan zijn haren meesleuren naar NL en daar het cachot insmijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan z'n wilde haren. Die heeft hij, helaas voor hemzelf, nog genoeg :-)

  Wat me niet duidelijk is, is wat er nu gaat gebeuren als Micha in Nederland (ongetwijfeld bij verstek) over twee weken veroordeeld gaat worden. Komt er dan een Europees arrestatiebevel o.i.d. en kan hij dan ook daadwerkelijk in Ierland gearresteerd en uitgeleverd worden? En als dat gebeurt, wat heeft dat dan voor consequenties voor zijn Ierse rechtszaak? Moet hij een daaruit voortvloeiende straf dan in Ierland uitzitten of wordt die achter zijn Nederlandse detentie geplakt?

  Micha is bang voor de veroordeling en uitlevering. Je ziet nu al dat hij angstvallig zijn precieze verblijfplaats probeert te verhullen om uit het zicht van de overheid te blijven: zijn trotse videoproducties kwamen altijd uit armoedige hostels in Dublin die relatief eenvoudig te traceren waren. Sinds een paar weken publiceert Kat niets meer dat zijn locatie prijsgeeft. De laatste video is opgenomen in Malin Head, zo'n 200 km van Dublin. Z'n TubeYourShop-producties komen tot nu toe nog steeds allemaal uit Dublin maar de laatste daarvan is ook al weer ruim een week oud. Micha is "on the run".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk verwacht ik dat die Ierse veroordeling wel los zal lopen; Micha heeft alles betreffende die zaak off-line gehaald, en hij heeft ook niet echt een motief om erop terug te komen aangezien ie gebrouilleerd is geraakt met Victoria (en dus geen geld in het vooruitzicht, waar het natuurlijk allemaal om te doen was).
   Dus waarschijnlijk komt ie daar wel met iets voorwaardelijks van af. En anders zullen ze 'm liever het land uit hebben (kan dat binnen de EU?) dan dat ze Iers belastinggeld verspillen om 'm in het gevang te onderhouden.

   Het blijft opvallend hoe panisch Micha is voor de afname van zijn DNA. Ondanks zijn gekte - die deels gespeeld is - gaat een heel berekenende Micha schuil en ik geef het een behoorlijke kans dat ie daadwerkelijk een reden heeft om te voorkomen dat zijn DNA gematcht kan worden in een database.
   We zullen het zien, want vroeger of later komt ie toch wel in een nederlandse cel, ook al weet ie iedere rechtzaak maximaal te rekken.

   Verwijderen
  2. Tot nu toe heb ik niets dat aanleiding geeft om hem te verdenken van een misdrijf dat aan het licht gaat komen door die DNA-afname. Hij gebruikt het volgens mij gewoon als excuus om uit handen van de Nederlandse justitie te blijven, zeker ook omdat het mooi aansluit op het hele Jasper S.-verhaal. Het was gewoon een oproep die hem wel mooi uit kwam volgens mij.

   Ik denk dat het met die Ierse veroordeling inderdaad wel los gaat lopen. De Ierse justitie kent hem verder niet, waardoor hij eventueel nog een mogelijk succesvol beroep kan doen op zijn "journalistenstatus" (zijn woorden, niet de mijne) aangezien verslaglegging over lopende rechtszaken in Nederland heel normaal is. Daar zou een jury nog wel gevoelig voor kunnen zijn.

   Verwijderen
  3. "Tot nu toe heb ik niets dat aanleiding geeft om hem te verdenken van een misdrijf dat aan het licht gaat komen door die DNA-afname."

   Ik ook niet. Maar ik vind het toch opvallend dat ie ervoor kiest om in Ierland te blijven hangen (ondanks z'n breuk met Victoria) terwijl er daar 'm een serieuze rechtzaak wacht, terwijl tot zeer recent in NL geen rechtzaak liep die celstraf op zou kunnen leveren.
   M.a.w. dat wekt enige schijn dat Micha de dreiging van DNA-afname meer afschrikt dan de dreiging van de gevangenis.

   En laten we wel wezen: Micha is enorm selectief in welke zaken ie in de openbaarheid brengt.
   Van zijn huisuitzetting in Schiedam, en het hele conflict wat er omheen hangt, zouden we nooit iets gehoord hebben als de vitalifeitjes er niet een filmpje over gemaakt hadden. Van zijn avontuur in Duitsland waar ie schuimbekkend z'n fiets op kwam eisen bij z'n ex hadden we ook niks gehoord als de vriend die in dat huis was niks online had gemeld. De valse bommeldingen heeft Micha ook met geen woord over gerept totdat het in de aanklacht genoemd werd. Etc.
   Tel daar z'n alcoholisme en z'n out-of-control momenten bij op, en dan weet ik het nog zo net niet. Ik ga niet doen alsof ik verbaasd ben als er toch - letterlijk - een groot lijk uit een kast valt.

   Maar goed, ik geef toe dat er genoeg andere redenen voor Micha kunnen zijn om NL zo veel mogelijk te mijden, bv. de financiele consequenties van dat huurconflict/ontruiming. Daarnaast zal op een dag ook de Belastingdienst wel een keer geinteresseerd raken. Ik ga ervanuit dat Micha al zijn donaties doorsluist naar Stichting KLOL, en het vervolgens opvoert als 'onkosten, diverse', zonder ooit ergens een cent belasting over te betalen (en een ANBI-status zal de stichting niet hebben, dat kan ook niet als er maar 1 bestuurder is, bij mijn beste weten). Dat loopt ook een keertje spaak.

   Desondanks, vooralsnog is Micha nog steeds alive & kicking, en ondanks dat ie kiest om te leven in slaapzalen van budgethostels heeft ie ook nog steeds de middelen om advocaten kansloze brieven te laten schrijven. Hij kan dus vast nog wel tien keer een rechter wraken, en vervolgens de wrakingskamer wraken, uitstel vragen wegens 'togastress', en in hoger beroep gaan. Het circus gaat dus vast wel weer langer door dan iedereen denkt.
   Maar ja, dat DNA dus..

   Verwijderen
  4. Scherpe analyse Barend.

   Als hij terug naar Nederland gaat, komt hij direct op het vliegveld al in de problemen dus dat zal hij sowieso niet doen. Verblijf in het buitenland is noodzakelijk voor zijn strategie van het tijdrekken. Ik vermoed dat de enige reden dat hij in Ierland blijft hangen na de breuk met Victoria is omdat hij verder nergens meer welkom is. Niet bij die Vogel in Italië, niet in het Duitse Groetjeshotel en niet in een Bretonse Chateau Antisemite. Als hij naar een ander buitenland zou vertrekken, moet hij weer opnieuw beginnen met het zoeken van woonruimte, leggen van contacten, etc. Bovendien kost een extra reis ook weer geld.

   Verwijderen
  5. Wat nog een andere reden van z'n verblijf in Ierland zou kunnen zijn is dat hij momenteel op borgtocht vrij is, in afwachting van z'n proces. Als iets overtuigend werkt op Micha dan is het wel het vooruitzicht van geld krijgen of geld terugkrijgen.

   Verwijderen
  6. Borgtocht?
   Bedoel je dat ie mogelijk op borgtocht vrij is, of is dat een gegeven? Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat ooit gehoord te hebben. Hij heeft Ierland al wel een aantal keer verlaten (Londen) de afgelopen maanden, dus hij kán het land wel uit iig.

   Verwijderen
  7. Pardon, ik bedoelde het als een mogelijkheid maar bij nader inzien lijkt het een gegeven. Het was dus hypothetisch bedoeld. Het is wel typisch een situatie voor een borgtocht.

   Hij is inderdaad een paar keer in Londen geweest de afgelopen maanden, in ieder geval op 17 mei was hij er nog. Dat zou inderdaad wel in tegenspraak zijn met een borgtocht.

   Verwijderen
  8. Het zou kunnen. Ik heb geen idee hoe dat werkt in Ierland. Als het zo is, zal ie waarschijnlijk een meldingsplicht hebben, misschien wekelijks of zo, dus dan is er wel ruimte voor korte trips. Dat hoeft dus niet per se in tegenspraak te zijn.

   Verwijderen
  9. Kat is gewoon zó ver van het padje dat hij werkelijk in de veronderstelling verkeerd dat hij met zijn volstrekt idiote en ongefundeerde geraaskal satanische pedonetwerken heeft geëxposeerd en heeft allang niet meer door dat hij vecht tegen de demonen in zijn eigen bovenkamer.
   Daarnaast is hij zo paranoïde dat hij werkelijk gelooft dat zijn DNA gebruikt zal worden om hem ergens voor te laten opdraaien wat hij niet gedaan heeft.
   Het enige bestaansrecht immers wat hij nog heeft is zichzelf als het middelpunt van het universum trachten neer te zetten. Dat het hier ook weer slechts om zijn eigen zieke belevingswereld gaat, beseft hij ook al (lang) niet meer.

   Meer is het niet. Denk ik.

   En die paar idioten die nog op zijn blog reageren exposeren ook louter hun eigen psychische problemen. Als Kat 'verdwijnt' zoeken die gewoon hun heil weer ergens anders.

   Verwijderen
  10. Die springt vandaag of morgen nog eens voor de trein die Kat... http://www.irishrail.ie/about-us/services

   Verwijderen
 3. Lekker flauw vandaag: gaat Micha zijn Waterloo tegemoet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft me verbazen hoe krampachtig en op on-Micha-achtige wijze hij dit hoopt te ontlopen. Voor een paar weekjes cel (hooguit) of taakstraf loopt ie toch niet meer (letterlijk) weg. Of blijft ie op de vlucht?
  Nee, het zou me niets verbazen dat het om z'n DNA gaat en eenmaal afgegeven, ergens opduikt.
  En dan kunnen de complotters er weer lekker op los gaan. Alhoewel zijn eigen reaguurders vaak niet verder komen dan onsamenhangende verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Peter,

   zoek er niet teveel achter. Bij een aantal rugzakjes in onze samenleving heerst de overtuiging, dat Justitie DNA vervalst om onschuldige mensen aan een moord te linken. Kat speelt daar gewoon handig op in.
   Of onhandig, beter gezegd.

   Verwijderen
 5. Tja, ik acht de kans ook niet heel groot. Maar eerst op de vlucht staan, en vervolgens justitie in de kont kruipen (en vooral dat laatste) vind ik totaal niet des Micha's.
  Gefeliciteerd trouwens met je scoop bij Wim. Dacht even dat ie z'n leven gebeterd had met z'n "Mea Culpa", maar de term "Wim-criticus" (beetje narcistisch, die term) en even later een subtiele beschuldiging ('weet jij meer?") en daarna snel van onderwerp veranderen, ja, zo kennen we onze Wim weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk weet ik meer, veel meer, maar ik laat me niet in mijn (troef)kaarten kijken. Ik reageer ook niet op zijn mails; die gaan ongelezen de prullebak in. Ik heb zelfs zijn artikelen van de afgelopen dagen bewust niet bekeken; ik weet alleen via-via dat hij wat heeft weggehaald, wat ik gedebunkeerd heb. Ik bepaal mijn eigen, doeltreffende strategie, hoe graag hij ook met mij over fietsbanden in discussie gaat.
   Nu ruim genoeg over mezelf geluld; hier moeten belangstellenden het even mee doen.

   Dit is pas een beginnetje, Wim.

   Verwijderen
  2. Wat een engnek is die Douwer. Nog gluiperiger dan degene(n) die hij zegt te bestrijden.

   Verwijderen
  3. Achter degene(n) behoort een komma te staan, misselijke spellingsnazi.

   Verwijderen
  4. "I have to fag." 
   "There is a mark there, it's fàg not fag." 
   "Shut up, spelling nazi."

   Verwijderen
  5. > Achter dengene(n) behoort een komma te staan, misselijke spellingsnazi.

   Alleen in het Duitsch, interpunktienazi.

   Verwijderen
  6. @Ruud
   Je bent buiten kijf een spelnazi, maar Douwe is zonder meer het equivalent van een blufnazi.

   Verwijderen
  7. Mwâh. Doe dan maar een smurfnazi. Dat dekt de lading beter.
   En drie keer de woordwaarde.

   Verwijderen
 6. Gebeurt er trouwens nog iets in de zaak Demmink? Of is de RC volledig vastgelopen in haar pogingen in Turkije iets te achterhalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat onderzoek loopt blijkbaar nog steeds, het had in januari al afgerond moeten zijn. Je hoeft het verder niet in de gaten te houden: als er nieuws is, ga je dat ongetwijfeld direct in de MSM horen (waarna de "wakkere alternatieve media" het uitgebreid zullen analyseren).

   http://nos.nl/artikel/649492-meer-onderzoek-misbruik-demmink.html

   Verwijderen
 7. Het is trouwens niet de eerste keer dat Micha beweert dat een "journalist" nooit voor smaad veroordeeld zou kunnen worden. Maar waarom blijft inderdaad een raadsel?

  "De wet kent dan ook geen definitie van journalistiek, maar alleen van de vrijheid van meningsuiting in het algemeen."
  http://blog.iusmentis.com/2014/01/21/wanneer-een-blogger-journalist/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zat gisteren tijdens mijn slow chat inderdaad behoorlijk wat versnaperingen 'intimiderend' weg te kopstoten, maar als het waar is dat er in de omgeving van Frau Müller al enige tijd 2 justitiële onderzoeken lopen die tegen het leven gericht zijn, kan ik mij nog heel goed indenken dat Kat tijdens zijn verblijf aldaar zo stronken (stoned/dronken) als een geile hoernalist achter die paar dood gevonden meisjes met zijn 'journalistieke' potlood in de 'exposende' aanslag doorheen de bossen van Salzbergen heeft weten aan te hollen! Er is spermatozoïde DNA materiaal op de lijken van die vermoorde meisjes aangetroffen dat inderdaad te linken is aan een dader die zoals Micha toen in die tijd al overduidelijk liet blijken, meer op de rand van een delirische alcohol psychose de instorting naderbij was dan goed voor hem bleek te zijn? Die gast durft dus blijkbaar met reden zijn wangslijm of spermatozoïden hier op het Europese vaste land njet meer af te geven... Met de groetjes aan mijn zeer geliefde dan wel hete Grëtha Müller..;

  "Der holländische "Gustl Mollath", der Journalist Micha Kat, erzählt über die aktuelle Situation in Holland und freut sich auf die europäische Zusammenarbeit."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > zijn 'journalistieke' potlood in de 'exposende' aanslag doorheen de bossen

   Doorheen. Dus: Papi is een Belg. 100%.

   Verwijderen
  2. Uit het Brusselse zelfs, maar ontdek jij dat nu pas, @Ruud?

   Verwijderen
  3. Nee, ik zag het eerder ook al uit het taalgebruik en meldde dat ook hier.

   Waar haal je dat, over Brussel?

   Verwijderen
  4. "Waar haal je dat, over Brussel?"

   Volgens mij deed je tribegenoot alfred het als cryptorat toch net iets beter dan jij dat hier met je nazispatjes al veel te lang tracht na te doen! HIER jij lomp/domme judeoboeren 'rechercheur'...

   Verwijderen
  5. Zeg, boerienneke harmsaplast? Misschien is het toch verstandiger om eerst maar eens bij wat goedgelovigere dan wel zwaarder afgerichte misbruikbare sukkels in de leer te gaan...

   Verwijderen
 9. Als je Micha een rijtje met wegens smaad veroordeelde journalisten voorlegt, beweert hij glashard dat dat allemaal juridische dwalingen waren en een bevestiging van zijn visie: justitie is corrupt en vrije pers bestaat niet in Nederland. Heb het wel eens gedaan met dit als resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze opvatting heb ik eerder bij aanpalend blog Disputax als comment geplaatst:

  Kat en consorte zijn geen journalist, maar activist.

  Aangezien 'journalist' geen beschermd beroep of titel is, geen specifieke opleiding vereist en evenmin 'dwingend' en verplicht tuchtrecht kent zal de vraag of iemand journalist is toch vooral afhangen van zijn gedrag: gedraagt iemand zich journalist of niet?

  Het publiceren van bij elkaar geharkte waarheden, halve waarheden en hele leugens, ergens op een willekeurige webstek in eigen beheer, zonder enige redactionele verantwoordelijkheid, valt daar volgens mij niet onder.

  Daarmee is die activiteit nog niet verboden, maar vallen journalistieke voorrechten als bronbescherming natuurlijk wel weg. Net zoals het recht om je evt. strafbaar handelen, als dat de waarheidsvinding in het algemeen belang bevordert, op subsidiariteit en proportionaliteit te laten beoordelen.

  @Ruud: zoek de grammaticale fout ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > @Ruud: zoek de grammaticale fout ;-)

   Tante Betje:
   ==
   Daarmee is die activiteit nog niet verboden, maar vallen journalistieke voorrechten als bronbescherming natuurlijk wel weg. Net zoals het recht om je evt. strafbaar handelen, als dat de waarheidsvinding in het algemeen belang bevordert, op subsidiariteit en proportionaliteit te laten beoordelen.
   ==

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik had 'm bij het schrijven niet gezien inderdaad. Of is het 'haar niet gezien'?

   Verwijderen
  4. Bij nader inzien loopt de zin eigenlijk wel, geloof ik.

   Verwijderen
 11. Dankbaar heeft m.i. zeer aannemelijk gemaakt dat het slachtoffer niet op de vindplaats vermoord is, aangezien de feitenconstellatie, en alsmede het requisitoir dat ook aangeeft. Douwe(r), ga ergens buiten spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uh.. wacht even..
   ben jij nou dezelfde geen die hier al langer reageert, op Swapichou als geen01 , en die altijd weer zo braaf keft naar alles en iedereen die stoute gemene dingetjes zegt over lieve Jeroen?
   Wat zal ie blij zijn met je. :)

   Verwijderen
  2. Ben jij Lou de Palingboer?

   Verwijderen
 12. Wim Dankbaar heeft met zijn laatste boek maar een ding aangetoond en dat is dat hij de naam onderzoeksjournalist onwaardig is.
  Wat een gepruts tenenkrommend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pertinente holistische nonsens, @Rakker!

   Verwijderen
  2. @ Geen

   Wat ik er van gelezen heb is zo eenvoudig onderuit te halen en is ook al diverse malen onderuit gehaald.
   Het blijft het aloude liedje, als "bewijs" worden verwarde niet te traceren getuigen opgevoerd van alles aan elkaar geknoopt en niets met hard bewijs onderbouwd.

   Het is toch niet voor niets dat er werkelijk NERGENS aandacht is besteed aan dit schotschrift, vermoedelijk zal Wimmie de boeken wel weer uit gaan delen in een of ander dorpje in de buurt van de PD in de hoop dat er weer een bril sneuvelt voor een paar seconden zendtijd bij de lokale omroep.

   Verwijderen
 13. @Rakker; "verwarde niet te traceren getuigen".
  Hoe kom je daarbij?
  Wie zijn verward?
  Ja, als je maar lang genoeg wacht en niets met hun verklaringen doet, zijn ze tzt misschien niet meer te traceren. Maar er is toch een duidelijk rijtje getuigen, met naam genoemd, ze zijn bereid onder ede te verklaren. Dan vind ik de getuigen uit het 'onderzoek Ali h. 'van het OM vager.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ patatje jij bent verward. Verwarde mannen richten alleen maar ongeluk en verderf aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Patatje

  Lees het allemaal maar eens, het OM dat een straat laat asfalteren om een paar remsporen weg te werken alsof je aan een paar zwarte vegen op straat iets zou kunnen opmaken. En helemaal een giller is het verhaal hoe die strepen daar zouden zijn gekomen, door een hard afremmende Ali die Feik uit de struiken gaat halen (of zo iets)

  Maar ook op de site RIK is het lachen, gieren brullen eerst een heel verhaal over het frauderende-om die de bandensporen in het weiland vervalst zou hebben om vervolgens tot de conclusie te komen dat er WEL een doorgang zat die correspondeerde met de rijrichting van de politie auto's en ambulance

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Rakker. Wie of wat bedoel je nu met
  "verwarde niet te traceren getuigen".

  In je antwoord heb je het over een straat asfalteren.
  Bedoel je dat het bedrijf dat dat gedaan heeft niet te traceren is? En dat de persoon bij dat bedrijf die het opegzocht heeft verward is?

  Het 'ofzoiets' is de Visboer die Ali, de kleine dikke die een kamer huurde in de kleine Kerskstraat, oppikte.

  BeantwoordenVerwijderen