maandag 15 juni 2015

Koene ridders

Tot gisteren werd de jaarlijkse Bilderberg conferentie gehouden in het Oosterijkse Telfs-Buchen. Dit keer in aanwezigheid van onder meer Mark Rutte, prinses Beatrix, Ben van Beurden van Shell, DNB-president Klaas Knot, Louise Fresco van Wageningen Universiteit en professor Victor Halberstadt. Op de nog net niet geheime agenda stonden onderwerpen als: kunstmatige intelligentie, cybersecurity, chemische wapens, Griekenland, Rusland en verkiezingen in de Verenigde Staten.

Maar weinig Nederlandse en buitenlandse kranten hadden trek om vier dagen lang hun verrekijkers te trekken, en alleen Trouw waagde zich aan een commentaartje. 'Toch zal elke deelnemer na de conferentie terug moeten naar zijn eigen land om de plannen die worden gemaakt via de normale wetten van politiek en economie ten uitvoer te brengen. Zo'n vaart zal het dus niet lopen met de wereldheerschappij.'

Nee, voor de echte verslaggeving waren we wederom aangewezen op de koene ridders van WeAreChangeRotterdam, die het hotel tot op 1 kilometer (!) zijn genaderd. Op kousenvoeten ook nog.


Niet dat de alternatieve media dit keer meer hadden te melden dan vorig jaar. Same old, same old. Weer de bekende video's over de strenge beveiliging rond het hotel en de kampementen van de alterjourno's die uit arren moede elkaar maar gingen interviewen. Luke Rudkowski sprak bijvoorbeeld met Charlie Skelton over de G7, waar journalisten volledig werden gepemperd. 'Death of journalism'.

Die Skelton oogt een beetje als een didgeridoo pluizenbol uit een of andere obscure Britse seventies band. Sluit perfect aan bij de Reuters foto's van hippies die zo uit Woodstock leken gelopen. Voor The Guardian schreef Skelton ook dit jaar zijn obligate satirische stukjes. 'An utterly ridiculous 35-minute ID check. I would have been more furious but I was starting to get into the swing of my lecture. The searchlight was lowered and they waved me off into the night. “But wait, I haven’t even got as far as Henry Kissinger being questioned for war crimes …”'

Inderdaad, death of journalism. Het aantal cynische commentaren onder die Guardian stukken spreekt boekdelen. Barracuda had het pas echt knap gevonden als Skelton undercover was gegaan, en als pakweg ober van het Interalpen-Hotel Tirol integraal verslag had gedaan van het congres. Al was het maar om er achter te komen dat die Bilderberg poppenkast allemaal minder spannend is dan het lijkt.

7 opmerkingen:

 1. Van dat hele bilderdwerg gezeik is dus al lang bekend dat het maar een stelletje front parasieten zijn die een paar dagen 'moeten' orgiën op kosten van de belastingbetalers die ze zogenaamd nog eens demoncratisch dan wel beroepsmatig uitzuigend zeggen te 'representeren' ook!? En dat alleen om nog 'onverdacht' hautain door hun schaduwpooiers misbruikt te kunnen worden om jodenknechten als de Nederlandse infowhore plus nog wat ego rukkende Wannabee 's aan bliksem geleiding te kunnen laten doen?! Lees of Luister...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik Adamas hartelijk danken voor het feit dat zijn bijdragen visueel zo herkenbaar zijn met die lekker vette letter? Het maakt meteen duidelijk welke stukjes je kan overslaan in de discussie. Een soort van autofilter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat 'jij' wil hoor. Gelukkig zijn er steeds meer uit hun niet-responsief & strak afgerichte comateuze waaksyndroom herstelde huppelkutjes die anders dan jij zichzelf wel degelijk aan mijn dorstlessende realiteit durven over te geven...

   Verwijderen
  2. Krijg trouwens net nog door dat Dr. Jekyll and Mr. Hyde elkaar al dan niet van onder de tafel aflebberend op uitnodiging van HET kreuninklijke gespuis tevens af/aanwezig zullen zijn...

   Verwijderen
 3. Haha, wat een hilarisch filmpje van WACR; het vat de hele "alternatieve media" prima samen.

  Ze gaan dus speciaal via een omweg naar het hotel, omdat ze vanaf anderhalve kilometer daar zo mooi zicht hebben. "It's a big hotel!". Dan komen ze erachter dat dat nog helegaar niet makkelijk is, zo'n bergwandelingetje, met Maria in spijkerbroek en op d'r Converse gympen. Ze kijken er ook bij alsof ze bezig zijn met een hele alpine expeditie.

  Dan doen ze het hele filmpje spannend over welke barrieres ze wel niet zullen moeten breken en hoe vaak ze tegengehouden zullen worden als ze het enge paadje nemen richting het hotel, om er vervolgens achter te komen dat ze gewoon door kunnen lopen tot aan de poort. "Mission accomplished", roepen ze dan!

  En dat eindpunt van hun moedige, gevaarlijke tocht door de bergen is ook tevens de bushalte waar je weer terug kan naar het dorpsje waar ze vandaan kwamen, anderhalve kilometer verderop. Hahaha.

  En dat allemaal onder de titel: Journalists secretely approach Bilderberg 2015

  Zo'n reis ondernemen, en een filmpje opnemen is 1 ding, maar het dan ook nog gewoon online zetten alsof je iets wonderbaarlijks verricht hebt. Ze kennen geen schaamte. :)

  Positief: zo krijgen ze nog eens wat gezonde berglucht binnen. Dat kan nooit kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben ze daar eigenlijk te zoeken? Dat eeuwige stomme gebemoei altijd ook

  BeantwoordenVerwijderen