dinsdag 2 juni 2015

Opheldering

De VVD in Amsterdam Zuid gaat opheldering vragen over het bericht dat twee Amerikaanse ontkenners van de holocaust komende zaterdag spreken op het Open Mind-congres in het stadsdeel. Directe aanleiding is het artikel in Het Parool dat Ken O'Keefe en 'journalist' Christopher Bollyn zijn uitgenodigd.

Dat stukje is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij de organisator, oud KLM-piloot Willem Felderhof. Die de journaliste dan ook met een behoorlijk pissige mail afserveerde: 'Het is duidelijk, je hebt instructies van je chef zoals je zelf aangeeft. Kennelijk was het de opdracht om Open Mind Conference NL als een soort bijeenkomst weg te zetten van anti-semieten en conspiracy freaks.' En: 'De ontwakening is gaande en niet te stoppen.'

Het lijkt godbetert wel een tekst van een godsdienstwaanzinnige en het zal wel geen toeval zijn dat die mail uitgerekend opdook bij de zweefkezen van Niburu.co. Of die Felderhof is werkelijk zo dom dat hij geen idee heeft wie hij naar Amsterdam haalt, of hij heeft zelf een enorm klap van de molen gehad. Dat Felderhof in zijn mail van vele alinea's er maar niet in slaagt om uit te leggen waar die omstreden sprekers dan wel voor staan spreekt boekdelen.

Bollyn reageerde zelf ook: 'Ms Bakkali is saying that I am a "holocaust denier" because I have used the word holocaust to refer to the mass murder of thousands of people by fire in Dresden and at the World Trade Center.  This is clearly a false representation of my statement about Dresden.  I did not say that the fire-bombing of Dresden was "the Holocaust of World War II.'

Was het maar zo simpel. Een minuut googelen en Felderhof had zelf kunnen weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. O'Keefe gaf in april nog een lezing op een neo-Nazi seminar. De belangrijkste spreker daar was Pedro Varela, die zijn bewondering voor Hitler niet onder stoelen en banken steekt. Andere holocaustontkenners waren Mark Weber, Derek Beackon (National Party) en Kevin MacDonald.  Bollyn was vorig jaar op een lezing van Bruce Leichty, een advocaat die vooral roemruchte holocaustontkenners bijstaat, onder wie Ernst Zun­del. Wat doe je daar als je daar zogenaamd niets te zoeken hebt?

3 opmerkingen:

 1. Het meest bizarre in de reactie van Bollyn is dat hij heel veel tekst en plaatjes nodig heeft om niet te ontkennen, dat hij een holocaust ontkenner is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bollyn stond ook gepland als spreker bij Studium Generale van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. De schoolleiding kwam net op tijd tot inkeer en cancelde die spreekbeurt op de ochtend van de dag dat die zou moeten plaatsvinden (21 april). Daarna werd die verplaatst naar 6 juni in een wijkcentrum, maar dat is blijkbaar (zie website Bollyn) inmiddels ook afgelast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Het is duidelijk, je hebt instructies van je chef zoals je zelf aangeeft. Kennelijk was het de opdracht om Open Mind Conference NL als een soort bijeenkomst weg te zetten van anti-semieten en conspiracy freaks.' En: 'De ontwakening is gaande en niet te stoppen.'"

  Dit soort uitspraken hoor je toch doorgaans uit de groepen waar de schrijver zich van af lijkt te zetten en zich graag net zo aanstellerig gedragen. Opvallend, al hoeft dat natuurlijk niets te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen