dinsdag 30 juni 2015

Kat krijgt tien maanden

Om Micha Kat zelf te citeren: in your face! Tien maanden gevangenisstraf krijgt Kat voor het publiceren van smaadschriften via een website en Twitter, overeenkomstig de eis van het OM.

We lezen (vul Marcel Gerlauff in voor aangever): 'Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan smaadschrift. Verdachte heeft artikelen en een filmpje op zijn website gezet/laten zetten en een bericht op Twitter geplaatst en de heer [aangever] daarin beticht van onder meer betrokkenheid bij het verwoesten van kinderlevens, het hebben van banden met pedonetwerken en het beschermen van kinderverkrachters. Verder wordt [aangever] een crimineel en een leugenaar genoemd. De eer en goede naam van [aangever] zijn hierdoor aangetast. Publicaties op internet zijn tegenwoordig voor veel mensen makkelijk te vinden en de gevolgen van deze aantijgingen kunnen dan ook verstrekkende gevolgen voor [aangever] hebben. Verdachte heeft zich in de onderhavige zaak in zijn publicaties voornamelijk gericht tegen de persoon van [aangever]. Hij heeft gedurende een lange periode krenkende teksten gebruikt en daarmee structureel en stelselmatig inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van [aangever].'

Tien maanden is pittig. Maar dat komt omdat de rechtbank constateert dat op 1 mei 2015 'verdachte 'eerder voor smaadschrift en voor het plegen van soortgelijke feiten is veroordeeld. Op 5 maart 2013 is verdachte voor smaadschrift, onder andere tegen de heer [aangever], en voor het plegen van soortgelijke feiten nog veroordeeld tot een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Deze veroordeling heeft verdachte er niet van weerhouden om door te gaan met het publiceren van artikelen op zijn website. Uit het dossier maakt de rechtbank op dat verdachte na de in de onderhavige zaak tegen hem gedane aangiftes ook weer is doorgegaan met deze activiteiten.'

En hing de laatste tijd toch al niet lekker, want Kat zoekt een alweer tiende advocaat voor zijn inmiddels aardig verpieterde Micha-claim. Doeko Bosscher is aan de kant gezet en krijgt een trap na omdat die 'niets voor Micha heeft gedaan en stukken achter zijn rug om indiende'.

Die Micha claim draait om de voormalige vicepresident van de Haagse rechtbank Hans Westenberg die Kat een schadevergoeding zou moeten betalen. Vindt Kat dan. Inmiddels is Westenberg veroordeeld voor schadevergoeding van 10.000 euro aan advocaat Hugo Smit omdat hij de raadsman ten onrechte van het spreken van onwaarheden heeft beticht. Een ton, maar niet de 4,4 miljoen euro (hier gespecificeerd) die was geëist. De rest werd door de rechtbank van tafel geveegd.

32 opmerkingen:

 1. Helaas dat het een vonnis in eerste aanleg is en we hierna ongetwijfeld weer het doodsaaie riedeltje van hoger beroep, wraking, lastercampagnes tegen OvJ's rechters en hun moeder etc mee gaan maken, om het vonnis over een jaar of vier bevestigd te zien. Het zegt me niets meer, die vonnissen, als ik kijk naar de incompetente tenuitvoerlegging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hoger beroep kan door het hof worden afgewezen als daar geen belang bij is. Dat zou, gezien het dossier van Kat tot nu toe, wel eens het geval kunnen zijn. De straf die hij nu gekregen heeft, is zo hoog omdat hij al eerder voor smaad en soortgelijke vergrijpen is veroordeeld en daar blijkbaar niets van geleerd heeft. Bovendien, hij heeft nog steeds geen advocaat.

   Verwijderen
  2. Eh nee, volgens mij heb je ongelijk. Beroep instellen is (helaas in het geval van Micha) een grondrecht. bij de Hoge Raad ligt die lat wel hoger.

   Artikel 404 WvS:

   Tegen de vonnissen betreffende misdrijven, door de rechtbank als einduitspraak of in de loop van het onderzoek ter terechtzitting gegeven, staat hoger beroep open voor de officier van justitie bij het gerecht dat het vonnis heeft gewezen, en voor de verdachte die niet van de gehele telastlegging is vrijgesproken.

   Daarnaast heeft de hoogte van zijn straf niets te maken met zijn beroepsmogelijkheid, zo mag een seriemoordenaar ook beroep aantekenen tegen zijn vonnis. Hij moet inderdaad binnen veertien dagen een nieuwe advocaat zoeken om beroep aan te kunnen tekenen, maar dat moet toch wel lukken?

   Verwijderen
  3. Het zegt alles over de competente ten laste legging. Er zijn meerdere redenen waarom Micha niet durft terug te komen hier in Nederland. De grond is te heet geworden onder zijn voeten.
   Dan hebben we nog het akkefietje in Ierland en hij zit chronisch op zwart zaad.
   Micha is uitgespeeld, in een hostel in Ierland, kan nergens meer naar toe en hier wacht de gevangenis en misschien ook wel in Ierland.

   Verwijderen
  4. Nico van den Ham heeft een scoopje: Kat gaat inderdaad in hoger beroep.

   https://www.youtube.com/watch?t=32&v=R-ch5cXOi1I (vanaf 1:20)

   Verwijderen
  5. Ach gossie die Nico.

   Verwijderen
  6. Hij gaat in hoger beroep, afgesproken met zijn advocaat......

   WELKE ADVOCAAT, vuuuuuuuuule leugenaar!

   Verwijderen
  7. Die anderhalve volger die nog wel eens wat plaatst op z'n site lijkt het in ieder geval geen x#@$&!x te interesseren. Niet verwonderlijk natuurlijk, maar het zou Micha te denken moeten geven. Als-ie daar toe in staat zou zijn althans.

   Verwijderen
 2. Aan de andere kant ben ik erg blij met het precedent, want eerlijk gezegd vallen Micha's uitspraken over Gelauff in het niet bij de smeerlapperij van Donquijotte over mij. Overigens zit de beschikking in die artikel 12 procedure eraan te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou goed nieuws voor je. En dan mag je Kat (bijna) wel dankbaar zijn.

   Verwijderen
 3. Zou men dan eindelijk eens een keer kortere metten maken met deze doordrammer?  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk reikhalzend uit naar de videoboodschap aan het Nederlandse volk die Micha voor vandaag beloofd had. Of zou hij direct na de uitspraak van het vonnis al door de Garda in de kraag zijn gevat om uitgeleverd te worden? Het is tot nu toe oorverdovend stil op ROL en z'n Youtubekanaal...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gardai, meervoud, uitspraak gardie. Meen ik begrepen te hebben, maar Iers is niet mijn sterkste zijde. Veel verder dan het ook in het Iers-Engels gebruikte woord Taoiseach (= minister-president, uitspraak toisuch, geloof ik) kom ik niet, ondanks twee cursussen in de boekenkast.

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor deze zinvolle bijdrage, Ruud.

   Verwijderen
  3. Graag gedaan. Puntjes op de i van gardai, hè? Nu ik eenmaal de naam heb, moet ik mijn reputatie wel gestand doen. En ik had inhoudelijk gelijk: kijk maar: https://en.wikipedia.org/wiki/Garda_S%C3%ADoch%C3%A1na .

   Voor zinvoller bijdragen: zie twitter.

   Verwijderen
  4. Geen puntjes, ook geen puntje, maar een kuut, onzorgvuldige bal gehakt, zie wicky.

   Verwijderen
 5. Overigens doet zich vandaag wel een van de persoonlijke hoogtepunten van Micha Kat voor, wellicht de grootste van de afgelopen jaren: hij is trending op Twitter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu nog even duiding vragen tijdens het hoger beroep, betreffende de authenticiteit van alle smerigheid op de vernoemde sites in het vonnis. Non repudiation, edelachtbare.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We will be victorius is nu wel erg ironisch. Natuurlijk is volgens de leipjes die Micha volgen het gevolg van de ELITE. Ja natuurlijk. *facepalm*.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, dat hoger beroep.. het zal mij benieuwen.
  Het probleem voor Micha is dat ie sowieso zelf niet naar NL durft te komen (ivm het 'stelen' van zijn DNA), en hij dus een advocaat nodig heeft. Dat kost niet alleen geld, maar dan zal ie ook nog iemand moeten vinden die brood ziet in deze zaak en die zich laat commanderen door Micha over de te volgen tactiek.

  Aangezien Micha er heilig van overtuigd is dat ie een "journalist" is, en dat "een journalist niet voor smaad veroordeeld kán worden", en dat dús het vonnis corrupt is, moet ik het nog zien of er een advocaat bestaat die zo verlegen zit om geld dat ie dit gaat oppakken.

  We zullen het zien. Ben in ieder geval reuzenieuwd naar Micha's belangrijke boodschap voor het nederlandse volk.
  "Accepteer me als jullie leider, en maak nu jullie geld over".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ok, wel hoger beroep dus. En puur om te rekken dus. What else is new?

   Verwijderen
  2. Hahaha, die LUL denkt dattie onschendbaar is nu hij in hoger beroep is gegaan... moettie 'es opletten, hoe 'onschendbaar' hij is, de randdebiel. HOPPA het gesticht in met 'm!

   Verwijderen
  3. Dat duurt nog wel even.

   Verwijderen
  4. Kan niet snel genoeg gebeuren mijns inziens...

   Verwijderen
 9. https://www.youtube.com/watch?v=PUJ1Pzjwbso Hop daar heb je het al........... Vieze zwerver!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoger beroep, cassatie, Europese Commissie, Europees Hof: Kat kan nog even vooruit, nog járen als 't lukt. Tegen die tijd verstopt 'ie zich op een plek waar geen 'sterke arm' is op 'm uit te leveren, wedden? En gewoon doorgaan ondertussen natuurlijk. Tenzij de Garda hem inmiddels heeft aangehouden en voorzorgshalve opsluit. Maar ook daar kan Micha weer veel geld en tijd van iedereen en alles aan verbranden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moet je kijken naar die ogen van Micha. Wanhoop. Uitputting. Drank.

  Hij is af aan het glijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, hij wil zijn vier zaken bij elkaar gaan voegen. Gaat niet gebeuren joh, je gaat toch echt vier afzonderlijke straffen krijgen.

   Verwijderen
  2. Dat is hij toch allang, maar je hoort toch hetzelfde gezeur. Vervalste stukken, de politiek wil hem kapotmaken (alsof die geïnteresseerd zijn in hem) of de stukken worden niet gelezen door de rechter.
   Als je het vonnis bekijkt wordt Kat vele malen geciteerd, maar dat terzijde.
   Nico wil voor hem een standbeeld oprichten, nadat Nico weer een hopeloze zaak tot zich heeft genomen en zijn laatste centen daarin stak, is hij nu druk doende voor Micha. Ik zie Nico van zijn laatste centen idd nog een standbeeld voor Micha oprichten. Triest.

   Verwijderen
  3. Dat standbeeld is er al, le Petit Julien staat in Brussel.

   Verwijderen
  4. Hij ziet er inderdaad niet florissant uit, en dan zeg ik 't netjes. Nog even en hij is een medische urgentie.

   Verwijderen
 12. ==
  De officier van justitie heeft verzocht om dit vonnis in het openbaar te laten publiceren. De rechtbank overweegt dat dit slechts mogelijk is in de gevallen waarin de wet dat toelaat. Nu dit niet geldt voor het delict ‘smaadschrift’ zal de rechtbank de officier van justitie hierin niet volgen.
  ==
  Vreemd, want het vonnis staat dus (terecht, vind ik, dat het volk hiervan kennis neme) op internet gepubliceerd!!
  http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2015:4800

  BeantwoordenVerwijderen