maandag 28 december 2015

Overleven

Vorig jaar om deze tijd had Barracuda maar liefst drie delen nodig voor zijn koelsissende jaaroverzicht, dit jaar maar eentje. Want 2015 was voor de alternatieve media in het algemeen en die voor plotters in het bijzonder het jaar van overleven. Nog meer blogs verdwenen en zelfs Barracuda moest voor het eerst in zijn bestaan de frequentie van zijn artikelen aanpassen. Een willekeurige greep uit het plotterjaar.

Verdwenen of gestopt: Klokkenluideronline, Waarinholland, Zapruder, Martin Vrijland, De Vrije Chroniqueurs (nu: Fenixx), Anarchiel en Wijzijnklaar (letterlijk). Hevig in verval: Zaplog. Op zijn laatste benen: Boublog (moe van alles).

Doorgestart: Micha Kat met Revolutionair Online. Van het beloofde forum van gastbijdragen kwam niets terecht, dus ging Kat maar op de oude voet door met zijn Pedo de la Tourette, tot en met het afscheid dat op het laatste uur werd afbesteld.

Doorgestart: Martin Vrijland met Beyondthematrix. Na maandenlang geneuzel over de Saturnus matrix ging Martin het wereldnieuws maar weer analyseren en zichzelf recycleren. Aan het einde van het jaar zat Martin weer eens zonder geld.

Doorgestart: Wim Dankbaar met zijn levensvervulling Het Vaatstra Complot, goed voor einde-lo-ze analyses op zijn webstek Rechtiskrom, maar stelselmatig genegeerd door de MSM en niet aan de straatstenen te slijten.

Niet doorgestart: Hans Mauritz, die zijn twee prachtboekjes maar voor zich uit bleef schuiven

Veroordeeld: Tarik Z., die in januari in het pak van zijn diploma-uitreiking en met nepwapen de NOS studio's binnendrong om zendtijd op te eisen. Wegens zogenaamde manipulatie van de nieuwsstroom. Hij kreeg 30 maanden, waarvan 15 voorwaardelijk, een buurtverbod in en om het Mediapark en toezicht van de reclassering. In hoger beroep werden het veertig maanden, waarvan 24 voorwaardelijk.

Veroordeeld: Micha Kat. Die tien maanden gevangenisstraf kreeg voor het publiceren van smaadschriften via een website en Twitter, overeenkomstig de eis van het OM.

Veroordeeld: Hans Mauritz, wegens beledigingen van een curator in een boek dat nooit zal verschijnen, maar gewoon is te bestellen.

Veroordeeld: Hans Mauritz en Wim Dankbaar voor het toch openbaar maken van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra. Boek moest worden vernietigd.

Veroordeeld: De Demmink Bode vanwege een onterecht toegekend Goede Doelen-keurmerk.

Veroordeeld: melder van misstanden Nico van den Ham, die zijn 'kanarie-appartementje' van het Amsterdamse Stadgenoot eindelijk moest verlaten na maandenlange webterreur. Is nu paardenverzorger.

Veroordeeld: Koos van Woudenberg wegens het belasteren van een ziekenhuis en zorgverzekeraar. Het Hof legde hem zelfs lijfsdwang op, het zwaarste dwangmiddel dat het civiel recht kent.

Gedagvaard: Hans Mauritz en Wim Dankbaar door Wolfgang Hebben wegens onbewezen beschuldigingen (wordt vervolgd).

Aangehouden: Micha Kat wegens 'contempt of court', vrij vertaald: minachting van de Ierse rechtbank, omdat hij publiceerde over een Ierse strafzaak die nog onder de rechter was (afloop onbekend).

Ontsnapt: reaguuster Quirine de Kok, bij wie de Dierenpolitie haar woning in de Haagse wijk Mariahoeve binnenviel. Daar werden niet minder dan 24 kippen (!), waaronder zeven dode, en drie verwaarloosde katten - zo plat als een dubbeltje -  'onder erbarmelijke omstandigheden' aangetroffen. Mevrouw De Kok vluchtte met tentje in het Haagse Bos.

Veroordeeld: Quirine de Kok. Kreeg een werkstraf van twintig uur opgelegd voor het verwaarlozen van haar hond.

Verloren: Jeroen de Kreek die per fax (!) beroep aantekende tegen GeenPeil.

Gewonnen: ex-prostituee Bart van Well, die topambtenaar Joris Demmink en oud-bewindslieden Ivo Opstelten en Fred Teeven mag horen over de vraag waarom het netwerk van kinderprostitutie waarvan hij (mentaal) het slachtoffer zou zijn geworden kon blijven bestaan.

Verschwunden: het Duits/Nederlandse vrijstaatje Wonderland, dat toch niet zomaar door vrijspreker Luca van Dinter geclaimd kon worden en werd ontruimd door een Duits/Nederlandse politiemacht.

Verschwunden: oud-symforocker Anarchiel. Die werd 40, en wilde eindelijk eens aan het echte leven beginnen. En dan zat dat verleden als hippie-anarchist-plotter hem behoorlijk in de weg.

Platzak: Johan Oldenkamp die een oproep deed voor financiële steun via zijn nieuwsbrief (in steeds meer talen) en naar eigen zeggen nog geen 1 procent respons kreeg.

Platzak: Micha Kat die wegens ruzie met zijn Victoria in Wexford op straat werd gezet - sleutels in ruil voor het afgepakte mobieltje - en noodgedwongen in een hostel in Dublin verbleef. Waar in het najaar, ondanks een veelbelovende loopbaan als TubeYourShopper, het geld opraakte en zijn oude laptop de geest gaf.

Misgegokt: Niburu.co met aanhoudende voorspellingen over het instorten van aandelenbeurzen en natuurrampen vanwege het samenvallen van een maansverduistering met een supermaan.

Hoaxes: De twee terreuraanslagen in Parijs die weer goed waren voor luie plotterspeculaties, Zelfs scheepstoeter Alex Jones begon zich te ergeren aan zijn honderden copy cats.

Hoaxes: MH17. De een viel in katzwijm voor Poetin (met schattige foto's van herten),  de ander ging het taalgebruik van een NOS journalist zitten determineren. Na het langverwachte OVV rapport verstomde zelfs Joost Niemöller.

Terug van weggeweest: de ionosferische verhitter of doodstraal broodrooster HAARP.

Terug van weggeweest: de platte aarde discussie.

Terug van weggeweest: Arend 'Argusoog' Zeevat, herstellende van jarenlange introspectie, en met een heus boek.

Terug van weggeweest: Richard Gage van Architects & Engineers for 9/11 Truth die aan de TU Delft zijn 9/11 Greatest Hits afwerkte.

Genegeerd: burgerinitiatief Onsgeld van George van Houts, opgericht om de banken hun recht op geldschepping te ontnemen, door de mangel gehaald door economen.

Mislukt: plottertjesdag. Het 'meest spraakmakende evenement van het jaar' (Talk2Myra) trok niet meer dan 300 kijkers. 

10 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is er in 2015 maar één onmiskenbaar complot aan het licht gekomen: de Teeven-deal.
  Met dank aan de journalisten van de MSM, die door keihard te werken ondubbelzinnige bewijzen wisten aan te leveren, waar niemand onderuit kon.
  Waarmee is aangetoond, dat je in Nederland gewoon een minister, een staatssecretaris en de kamervoorzitter naar huis kunt sturen, als het er echt op aan komt.
  Zonder gebakken lucht over satanische pedonetwerken, aan stukken gesneden baby's, weggesluisde trainingsjacken en lekkende fietsbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kwam dat bonnetje ook via de hardwerkende HHC webmaster?
  Hij zal blij zijn met uw waardering!

  http://zaplog.nl/zaplog/article/opstelten_en_teeven_weg_het_bonnetje_van_hhc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gut..
   En Nieuwsuur ons maar wijsmaken, dat ze dat bonnetje zelf hadden gevonden.

   Het succes heeft vele vaders :)

   Verwijderen
  2. Voor iedere willekeurige scheet die in het Openbaar Bestuur gelaten wordt, een WOB verzoek indienen heeft niets met hard werken te maken @Blogger.
   Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

   Hetgeen Ton ten overvloede op zijn dadaïstische blogje blijft bevestigen. Ton fantaseert niet alleen hoe hij als een soort Rambo in zijn eentje het hele Turkse leger verslaat (hij heeft al een begin gemaakt met het schrijven van een 'autobiografisch' meesterwerk), hij is daarenboven niet alleen webmaster maar ook de HHC verslaggever van en voor 'het volk' (geen hond verder die hem kent of serieus neemt) en is in zijn eentje een complete buitenlandredactie die allerlei 'for your eyes only' documenten wereldwijd onder strenge beveiliging digitaal archiveert.
   Last but not least beweert Ton met droge ogen dat het HHC webcams heeft hangen in de gevangenis in Zoetermeer.

   Allemaal terug te lezen op zijn blogje. Het staat er. Echt.

   Verwijderen
  3. Je weet pas echt hoe gek Ton is als hij Micha Kat gaat verdedigen:

   'Neem een NVJ-geroyeerde journalist als Mich Kat. Waarom moet hij buitengesloten worden? Waarom krijgt hij vele rechtszaken aan zijn broek die hoodzakelijk gaan over de vrijheid van meningsuiting?'

   Verwijderen
 3. Jemig, wat worden er veel mensen de mond gesnoerd op dit blog, met logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Persoonlijk zou ik de jaarrekening van Wim Dankbaar wel eens willen zien over het uitgeven van hét boek. Daaruit alleen al zal een complete waanzin te lezen zijn. Het heeft hem een enorme hoeveelheid geld gekost, en de opbrengsten echt nul.

  Dan zijn er nog 3 rechtszaken die het komende jaar gaan dienen voor Wim, die ongetwijfeld ook met hét boek te maken hebben, dus die mogen nu al op de balans als 'onderhanden werk'.

  Dat er bij Wim Dankbaar, die nou niet bepaald bekend staat als vrijgevige bourgondier, niet ergens een led-lampje gaat toeteren in zijn koppie is an sich best zorgelijk. De man weet duidelijk niet wanneer hij moet stoppen, of is zo ongelofelijk verwaand dat hij zijn verlies niet kan accepteren. Niet een goed teken, en het maakt hem niet sympathieker.

  Verder is het verhaal van Nico van den Ham natuurlijk met zijn nieuwe Paardenstal-episode al bij voorbaat een mislukking. Nu gaat hij plotseling jengelen om baantjes-tips - in het buitenland nog wel - alsof er ook maar ergens iemand zit te wachten op een man die werkelijk al jaren niet meer gewerkt heeft? Maar goed, hij vindt dus zelf dat hij kan werken. Mooi, in de varkensslachterijen van Zuid-Italie is er altijd wel wat te doen; bloed van de vloer schrobben is niet zwaar werk. Heeft Nico meteen een mooi decor voor zijn zelfmoord-criminelen-het gaat niet over mij-filmpies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wimp heeft er dit jaar al minstens 300.000 euro doorheen gejaagd, om zijn gezichtsverlies nog een paar maanden uit te stellen.
   Hij heeft toch geld zat.
   Nog wel.

   Penny wise pound foolish, want Oom Dagobert is nog te gierig om geld voor een te bezorgen pakketje uit te geven, laat staan, dat hij een bedrijfje inhuurt om de reclame en de distributie van zijn boek te verzorgen.
   Dus mogen Donald en de neefjes, of beter gezegd volgertjes als de Grijze Duif door weer en wind alle Primeras in de buurt van hun woonplaats af fietsen, om ze dat boek aan te praten, of worden stumpers als onze Nationale Idioot Erwin L. met een doosje onder hun arm naar Den Haag gestuurd.

   Verwijderen
  2. Wimp heeft het over 'drie rechtzaken en de tuchtklacht tegen Yehudi'.
   Ik tel:
   1. de 200.000 euro claim van Yehudi/Maaike
   2. de civiele smaadzaak van Hebben

   en de derde is?

   Verwijderen
  3. Gokje... het ongelukje en/of registratie-gedoe met dat gemotoriseerde-Fantomdingetje van Wimp of de echtscheiding? Ben er nog niet helemaal uit.

   Verwijderen