vrijdag 4 december 2015

Schurkenstaat

Nico van den Ham is niet meer. Zijn website ook niet. Zegt Nico van den Ham. Veroordeeld tot de absolute dood, meldt de werkloze zestiger. Die nog voor de kerst dakloos is, met weinig meer dan een koffer vol schamele bezittingen.

Hij heeft het nog aardig lang volgehouden in zijn 'kanarie-appartementje' van het Amsterdamse Stadgenoot, maar na talloze rechtszaken is het geduld van de verhuurder blijkbaar op. De uitzetting, heeft Barracuda begrepen, is een feit.

Wat begon met verdachtmakingen rond brandstichtingen, en frustraties over asbest, groeide uit tot verbale terreur van ongehoorde proporties. De zelfbenoemde melder van misstanden liet zich daarbij helaas iets te veel inspireren door Micha Kat, die tegenwoordig berooid in een hostel of (sinds enkele dagen) Bed & Breakfast verblijft. Blijkbaar had Nico niet tijdig in de gaten dat hem eenzelfde lot stond te wachten.

Op de hamvraag van zijn maatje Steve Brown waarom hij uit zijn huis wordt gezet, komt helaas weer een vaag antwoord dat volgens Barracuda ook nog eens feitelijk onjuist is. Van den Ham doet ook steeds voorkomen alsof hij iets onder de ledenen heeft waardoor hij nog maar 'zeer kort' te leven heeft. We horen wederom niet wat hij mankeert.

En het helpt ook niet echt als Brown als pseudo-intellectueel zijn kijkers gaat vermoeien met de Frankfurter Schule. Sterker nog. Geen lezer of kijker wordt ook maar iets wijzer van die stortregen van verwensingen, waarbij termen als 'schurkenstaten' en 'gerechtelijk tuig' je onophoudelijk om de oren vliegen. Het staat er te vaak en te nadrukkelijk om nog serieus genomen te worden. Wat bijzonder treurig is voor een man die verder geen vlieg kwaad lijkt te doen.

Nu had Brown deze 'eerste martelaar van het systeem' natuurlijk allang een slaapplek aan kunnen bieden, maar iets zegt Barracuda dat dat niet gaat gebeuren. Een videootje maken is leuk, maar het moet niet te gek worden. Van den Ham wil overigens anderen niet tot last zijn, daarom vertrekt hij met een net aangevraagd paspoort naar het buitenland, 'maar dat vertel ik nog wel eens'.

12 opmerkingen:

 1. Misschien mag 'ie bij Kat op de grond slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nico kan wel flink piepen, maar ik heb zo'n idee, dat hij het allemaal prachtig vindt.
  Na zestig jaar als onbetekenende grijze muis door het leven te zijn gesjokt, is hij ineens een ster op YouTube, Twitter en de rest van de internets, en mag hij de Groten der Plotterswereld tot zijn vrienden rekenen (zolang hij nuttig voor hun agenda is).
  Wat de hash tag #Demmink niet voor een ommekeer in iemands kleurloze bestaan kan leiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk krijgt Nico bij Steve geen logeerplaats. Steve heeft de complotters wereld als nieuwe broodwinning gevonden en pretendeert dat hij lui zoals Nico en Karel serieus neemt. Het is alleen de Steve show geworden met Steve in de hoofdrol en de plotters als zijnde vermaak.

  Als Nico slim was geweest had hij uitgekeken naar een andere woning er zijn wijken genoeg die op de nominatie staan om gesloopt te worden en daarom voor een jaartje of een paar maanden nog voor een redelijk prijsje te huur zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nergens wordt zo duidelijk wie Steve Brown is als in deze serie boeiende reportages. Die fans van Micha Kat, dat zijn me er twee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schitterende serie in dat youtube filmpje. Als ik niet wist dat die Steve Brown en Ron Ostrowski echte personen zijn, dan zou ik denken dat het Jiskefet sketches waren.

   Verwijderen
 5. Net mn Facebookvrienden even getjekt n.a.v. dit artikel, maar klopt eigenlijk best wel ...

  http://metro.co.uk/2015/12/04/people-who-post-inspirational-quotes-have-lower-levels-of-intelligence-study-finds-5543395/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sja typisch weer Kat
  "http://revolutionaironline.com/breaking-deze-man-onderzoekt-de-moord-op-dascha-krankzinnige-provocaties-van-de-pedofielen/"

  De realiteit:
  "http://www.rtvnh.nl/nieuws/175538/resultaat-onderzoek-drugs-aangetroffen-in-lichaam-dascha-graafsma"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De beste oplossing voor Nico zou zijn dat zijn "grootste vijand" Herman Plas lieve verpleegkundigen en een begripvolle psychiater via een Ibs maatregel kan laten aanrukken. Zeker nu Nico dreigt met zelfmoord dmv Heliumgas . De man heeft echt Hulp nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach ja, Nico. Volgens zijn facebook gaat hij een koffer kopen en vertrekt naar het buitenland 'om te sterven'.

  Een groot drama, want in dezelfde alinea's mompelt hij voortdurend te zwak te zijn om nog een stap te doen. Zo zou hij dit weekend bij Gretha op ziekenbezoek, maar heeft hij dat wegens lichamelijke ongemakken afgezegd. Dus dat naar de Noorderzon vertrekken om een 'eeuwige slaapplaats' te vinden zal om dezelfde redenen ook wel uitgesteld worden.

  Triest is het natuurlijk wel. De man is in paniek. De aandacht doet hem goed, maar het levert hem stress en paniek op. En het zal mij niets verbazen dat hij een paniekstoornis heeft; kortademig, moe, braakneigingen in de nacht, 'pijn in zijn botten'. Allemaal kenmerken van een uit de hand gelopen paniekstoornis.

  Verder is het natuurlijk echt mesjogge dat je een recalcitrante bewoner uit zijn huis zet omdat hij gefrustreerd loopt te mompelen op het internet. Het is niet zo dat Nico in een luze appartement woont. Dat gebouw waar hij woont is de laatste stap VOOR de brug. Een totale verzameling van 'exoten'. Dan weet je als organisatie dat je een 'speciaal geval' in je appartement onderbrengt; een gezond en 'normaal' mens wil daar echt niet wonen.

  De huurderrelatie is verstoord, en dus moet Nico zijn huis uit. Ik vind dat echt niet kunnen. Je moet je als organisatie echt op een andere manier wapenen tegen dit soort marginale ongein op een gratis blogger-account. Iemand zijh huis uitzetten - op dit niveau - en voor deze redenen is absurd. Domme en verouderde bureaucratie.

  Maar goed, Nico is een kampioen om zijn verleden zo vaag mogelijk te houden. Al heeft hij zich wel eens versproken en bekende hij dat hij al een GGZ-verleden heeft, dus er zal ongetwijfeld meer spelen in dit drama.

  Laat Nico lekker mopperend in zijn appartement zitten. Hij betaalt de huur, en filmt schrijnende gevallen uit de onderkant van de samenleving. En dat is best goed werk. Laat het maar, ook al is dat gekleurd, zien. Wanneer je als sociale woningbouwvereniging daar niet tegen kunt, dan heb je een aansluitingsprobleem of wat te verbergen.

  Nico zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die de weg naar een gratis blogger-account vindt met zijn camera en piratenvlag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gut, ik dacht dat hij zou stoppen? En nog altijd blijft meneer bedelgereutel op zijn blogje knallen...

  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2015/12/nico-van-den-ham-is-doodziek.html

  (zo ziek ziet hij er niet uit op die filmpjes van hem...)

  Ik zie 'm nog zijn appartementje in de hens ztten... Oh, wacht... http://nicovandenham2.blogspot.nl/2015/12/nico-van-den-ham-zelfverbranding-in-de.html (hij is er zot genoeg voor om het ook echt te doen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, 'zichzelf in brand steken' doet Nico niet. Daarvoor is hij teveel geconditioneerd.

   Het is wel echt te idioot dat hij dus kennelijk vanuit zijn support group wordt aangemoedigd omdat te doen.

   Over radicaliseren gesproken. Het moedigt gewoon zelfmoordterrorisme aan.

   Verwijderen
 10. Het vonnis is inmiddels betekend en maandagochtend gaat Nico het mooie eenkamerappartement verruilen voor de straat

  BeantwoordenVerwijderen