dinsdag 22 december 2015

Wauwelverhaal

Met een klapperpistooltje en een of ander wauwelverhaal Het Journaal willen kapen is niet verstandig. Het Hof heeft Tarik Z. veroordeeld tot drie jaar en vier maanden cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Daar komt nog een Mediapark verbod bij en een verplichte behandeling bij de reclassering. Barracuda vond de verdediging al niet erg sterk.

In het vonnis lezen we onder meer: De deskundigen, zowel de psychiater als de psycholoog concluderen tot een beperkte voeling met de eigen en andermans emoties. Beide deskundigen classificeren dit als een identiteitsprobleem: Als voelen, denken en doen verder verstarren en betrokkene zijn ambities niet tot een realistischer niveau en scope terugbrengt, kan betrokkene ’s functioneren op meerdere levensgebieden averij oplopen. Vastlopen of verstard raken zal betrokkene veel krenking en stress op leveren, hij zal zijn steunsysteem verliezen en gedestabiliseerd raken. Het is de vraag hoe lang hij zich tevreden kan stellen met zijn koers. Er is tevens sprake van narcistische persoonlijkheidsdynamiek en achterdochtige overtuigingen. Er kan echter, mede vanwege het tot heden vrij goed functioneren, de jeugdigheid en de daarmee gepaard gaande omstandigheid dat verdachte zich als adolescent nog door ontwikkelt, (nog) niet gesproken worden van een stoornis of gebrekkelijke ontwikkeling. Het advies is verdachte volledig toerekeningsvatbaar te achten.

In de opmaat naar het tenlastegelegde, zo rapporteert de psychiater, leek verdachte verveeld over zijn universitaire studie. De studie bood minder gelegenheid om zijn bijzondere ambities te verwezenlijken. Betrokkene raakte gekrenkt door zijns inziens onterechte negatieve feedback van docenten. In de wereldwijde commotie over de aanslag op Charlie Hebdo raakte betrokkene geprikkeld en construeerde hij vanuit zijn interesse voor geopolitieke machtsstructuren een ingezonden stuk. Dat stuk werd niet geplaatst. Gekrenkt en aangevuurd door zijn narcistisch gekleurde ambities greep verdachte terug op zijn interessegebied en kwam tot het idee de Nederlandse bevolking zijn visie op beïnvloeding door massamedia te willen geven.

6 opmerkingen:

 1. Ik maak bezwaar tegen de term klapperpistooltje. Tarik bracht namelijk een gasalarmpistool mee. Hiermee kan je van dichtbij zwaar gewond raken, of zelfs dodelijk. Ook hoorbeschadiging kan optreden. Tevens niet onbelangrijk is het gegeven dat alarmpistolen zonder al te veel moeite tot een heuse loodschieter kunnen worden omgebouwd. Ik begrijp de neiging van @barracuda om de daad van Tarik in het schlemielige te trekken, echter feitelijk klopt dit niet. Geen klapperpistool maar een alarmpistool dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. --------- Niet voor publicatie --------

  @Barra,
  misschien een leuk onderwerp voor een artikeltje: https://www.youtube.com/user/dehufters

  Perry Winkel, (voormalig?) ICT-er uit Arnhem, is bezig met een analyse van het requisitor van Henk Mous in de Zaak Vaatstra.
  Omdat hij op vrijwel elk woord wat aan te merken heeft, en het stuk 55 pagina's telt, wordt het een project van naar schatting 30 uur youtube.

  Via Google vind je nog meer over hem, zoals zijn website, met natuurlijk verhalen over Demmink en enorme berekeningen over de Vrije Val van WTC 1
  http://www.perry7.nl/p?768, met bizarre navigatie, je komt steeds wat nieuws tegen als je op een knop klikt.

  Grappig is, dat hij met al zijn kennis denkt, dat hij een ban bij Kat heeft. Bij ROL kun je gewoon niet op jezelf reageren door een bugje in de site, dat is alles (denk ik).
  Verder noemt hij zichzelf een christen, maar hij voelt zich eigenlijk moslim.

  Genoeg leesvoer, zou ik zeggen.

  Douwer/Heusing/Bluebog

  P.S. Mooi moderatiebeleid trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het was bedoeld als tip voor een artikel. Daarom staat er "niet voor publicatie" boven. Maar maakt niet uit, nu kunnen de lezertjes zelf aan de slag met deze kerstpuzzel.

   Verwijderen
 3. > met bizarre navigatie, je komt steeds wat nieuws tegen
  > als je op een knop klikt

  Heb ik ook, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lachen, gieren, brullen met Chris Klomp. Eerst moest Micha al betalen om het artikel over zichzelf te kunnen lezen en nu krijgt hij ook nog een factuur voor het schenden van de auteursrechten. Klomp kan gewoon tweemaal verdienen aan Micha, schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen