maandag 14 december 2015

Hoaxers

Wordt dit het voorland voor Nederlandse plotters? Je mag hopen van wel. Lenny Pozner verloor zijn zoon bij de schietpartij in de Sandy Hook Elementary School in 2012. Zeker twintig scholieren kwamen daarbij om het leven. Ter nagedachtenis van zijn zoon plaatste Pozner nadien wat foto's van zijn zoontje Noah op Google Plus, maar het duurde niet lang voordat daar bizarre commentaren onder kwamen te staan van complotdenkers die ervan overtuigd waren dat Sandy Hook een valse vlag operatie was.

In dit verhaal duikt trouwens ook nog een oude bekende op: Jim Fetzer, medeoprichter van Scholars for 9/11 Truth, die later ook nog eens in een moeite door de Holocaust ging ontkennen, en Sandy Hook aan de Mossad koppelde.

Pozner had die gekken natuurlijk makkelijk kunnen negeren, maar hij besloot ze te confronteren. Eerst door ter bewijs de overlijdensacte van zijn zoon te publiceren. Vervolgens wilde hij een gesprek aangaan met de belangrijkste 'hoaxer' Wolfgang Halbig. Maar Pozner ontdekte al snel dat er met de hoaxers niet te discussiëren viel. 'Fuck your fake family, you piece of shit.'

Pozner gaf niet op, al helemaal niet omdat hoaxers ook andere nabestaanden maar lastig bleven vallen en bedreigden. Pozner begon samen te werken met debunkers van Sandyhookfacts, die de conspiratards bestrijden met nuchtere feiten. Hij deed aangifte, ook tegen Halbig, en sleepte hem ook in een civiele zaak voor de rechter. Halbig verloor en haalde zijn hele site offline. Nadat hij korte tijd later weer een nieuwe site optuigde, en wederom foto's van zoon Noah begon te plaatsen, deed Pozner zijn beklag bij hoster Godaddy, die ook zijn tweede site op zwart zette.

En daar bleef het niet bij. Pozner heeft het HONR Network in het leven geroepen om hoaxers ter verantwoording te roepen. 'We bring awareness to the cruelty and criminality of Hoaxer activity and, if necessary, criminally and civilly prosecute those who wittingly and publicly defame, harass, and emotionally abuse the victims of high profile tragedies and/or their family members. We intend to hold such abusers personally accountable for their actions, in whatever capacity the law allows.'

Het eerste ebook van honderd pagina's is volledig gewijd aan Halbig, met als titel The Hoax of a Lifetime. Pozner is vastberaden: 'I’m going to have to protect Noah’s honor for the rest of my life.'

13 opmerkingen:

 1. Wordt dit het voorland voor Nederlandse plotters? Je mag hopen van wel.

  Ik hoop het van harte mee.

  De acties van de ernstig gestoorde stalker Dankbaar bijvoorbeeld worden namelijk steeds dwazer en wanstaltiger. Die idioot hoort gewoon thuis in een TBS kliniek. Niet meer, niet minder. Nu is Feik de afgelopen tijd namelijk weer het object waarop Wimp zijn obsessieve dwanggedachten dagelijks projecteert.

  Maar ook hier gloort een soort van alternatieve hoop. En verrassend genoeg vanuit het eigen plotters/hoaxers kamp:
  Ronald zegt: 13 december 2015 om 23:43 Wim, heeft Faek nooit tegen jou gezegd of de Ali uit Turkije nu wel of niet zijn vriend is. Een simpele ja/nee vraag. Of heb je hem de vraag nog niet gesteld?

  Ik denk dat Beetz zelf het antwoord eigenlijk wel weet. As we speak zal Dankbaar wel telefonisch of via email bezig zijn Feik deze dwanggedachte van hemzelf bij Feik bevestigd te zien krijgen.
  En het zal niet verrassend zijn, dat Feik dit niet zal bevestigen noch ontkennen. Feik wil namelijk helemaal niets met Wimp te maken hebben en neemt hem op geen enkele manier serieus.
  Dat voorbeeld zouden meer mensen moeten volgen. Wat Wimp op zijn debielenblogje over Feik zegt -en er zelfs een kinderfoto van Feik bij plaatst- is ziek. Heel erg ziek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er reageren steeds minder mensen bij Dankbaar, niet in de laatste plaats omdat hij in herhaling valt. Alsof die volgers die argumenten al niet honderd keer eerder hebben gehoord.

   Hij zit Feik achterna, maar heeft de belangrijkste vraag niet gesteld: namelijk of die ooit met Mauritz heeft gesproken en die bewuste verklaring heeft gezien. Ik denk dat Wimp niet durft, dan zakt zijn hele boek door het ijs.

   Verwijderen
  2. Hij laat verder goed blijken dat hij weg is van de vrouw van Faek, dat komt ook nog al raar over.

   Verwijderen
  3. De Koerdische gemeenschap houdt totaal niet van dit soort grappenmakerij.
   Koerden doen geen aangifte bij de Nederlandse politie.
   Ze lossen problemen met vervelende mannetjes al eeuwenlang zelf op.

   Verwijderen
  4. En ja hoor, Wimpie gaat maar weer eens lekker door het lint. Hoe lang blijft het deze keer staan?
   Het heeft 't eindpunt nu wel aardig bereikt.

   Met in het artikel de tussen neus en lippen mededeling: Hedenochtend kreeg ik een civiele dagvaarding van Wolfgang Hebben.
   Zou het deze keer dan wel echt zijn? Lekkere timing. Of zou Wimp het maar verzinnen om, via een verzonnen boekverbod, er een eind aan te breien?
   Wel zullen zien.

   *koppiepeest het topic alvast*

   Verwijderen
  5. Update. Nieuw artikel. Hij vindt Feik niet schattig meer, maar kiest de aanval en vindt hem ineens stout. En hij heeft volgens zijn zeggen weer post van Wolfgang Hebben. Showdown lijkt weer wat dichterbij te komen.

   Verwijderen
  6. De foto's zijn inmiddels verdwenen. Dat hier een oprisping van fatsoen aan ten grondslag ligt lijkt me niet waarschijnlijk.

   Verwijderen
 2. Ja de vader pakte de plotters aan waar het pijn doet. In de rechtszaal (volgens de 'vrijdenkende' plotter, togatuig)en neemt daarbij geen halve maatregelen.
  Tsja een ezel stoot zich zelf niet 2x aan dezelfde steen maar de plotterd wel.

  De glorie tot op heden; huis kwijt, land uit, tot in de oren over de dwangbevelen of de kinderen de dupe. Ja het gaat lekker als je strijdt voor de 'waarheid".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kennelijk gaat Wolfgang Hebben nu de strijd aan? Dankbaar begint alvast Justitie zwart te maken, zodat zijn onvermijdelijke nederlaag als complot verklaard kan worden. Zucht. Het is niet leuk meer langzamerhand, van enige afstand beschouwd is het bijna een radicaliseringsproces (valt ook op hoe Dankbaar steeds verder van het veronderstelde gebeuren staande personen in zijn 'strijd' betrekt)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet te vroeg juichen.

   Wimp is namelijk zó niet creatief dat hij gewoon zijn zogenaamde eerdere 'test' aan het herhalen is en om aandacht voor zijn prutswerkje aan het dreinen blijft.
   Net zoals hij al tijdenlang vrijwel dagelijks zijn 'Feik riedeltje' aan het herhalen is. Steeds maar weer hetzelfde en steeds maar weer hetzelfde is Wimp aan het herhalen. Net alsof zijn baarlijke nonsens en gestoorde gedachtegoed daardoor uiteindelijk 'waarheid' zal worden.

   Het is het gedrag van een geobsedeerde zot.

   Verwijderen
  2. Toch juichen?

   Mag aannemen dat Chris Klomp dit gecheckt heeft.

   Verwijderen
  3. Bevestiging, door Chris Klomp: http://www.ad.nl/ad/nl/11826/Moordzaak-Marianne-Vaatstra/article/detail/4208178/2015/12/15/Boek-moordzaak-Vaatstra-moet-snel-uit-de-handel.dhtml

   Verwijderen