zaterdag 12 december 2015

Ontruiming

Wonderland is niet meer. Vrijdag werd het vrijstaatje van soeverein mens Luca van Dinter dan toch ontruimd. Twintig man - een gecombineerde politiemacht van Nederland en Duitsland -  bonkten op de caravan van bewoner René van Reenen, die strijdlustig blijft: 'We beginnen pas. Dit wordt het Wonderland-feestje. We hebben er juristen op zitten. Nu wordt het een strijd.' 

De Duitse ambassadeur in Den Haag, Frans Jozef Kremp, heeft volgens de Wonderland site een 'niet mis te verstane boodschap ontvangen'. En om meer druk te zetten, is een kopie rechtstreeks naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn gefaxt.

Intussen maken de inwoners haast met de eerste proefdruk van het Wonderland ID, terwijl er ook nog gewerkt wordt aan een soort Verklaring van Begrip en Intentie, en een eerste kentekenplaat. Barracuda vreest: vechten tegen de bierkaai.

Net zomin als je je kunt vestigen in niemandsland tussen twee staten, zo kun je ook geen land claimen dat bij een onteigeningsprocedure over het hoofd zou zijn gezien, als dat al klopt. Barracuda heeft begrepen dat er wel degelijk onderliggende stukken bestaan die aantonen dat dit stukje Wonderland gewoon bij Duitsland en Duitsland hoort.

Maandag is het ook over en uit voor melder van misstanden Nico van den Ham. Het exploot van betekening is binnen en dus wordt Nico uit zijn eigen Wonderland gezet, een pijpenla ergens in Amsterdam. De pillen en het heliumgas zijn al aangeschaft, net als een koffer waarmee Nico de wijde wereld in wil trekken, maar nu wil hij dan toch nog een advocaat voor een kort geding dat Barracuda eerlijk gezegd niet meer ziet komen.

5 opmerkingen:

 1. Het was te verwachten dat Wonderland als nachtkaars uit zou gaan. Al begrijp ik niet helemaal waarom Duitsland en Coevorden die paar caravans niet met rust lieten.

  Had het weiland verhuurd iedereen blij de wonderlanders kunnen vernikkelen in hun vrijstaat en een paar euri bij verdienen aan de media hausse die rond hun vrijstaatje is.

  Tsja Nico is al meer dan een jaar bezig zijn kop in het zand te steken en maandag staat de deurwaarder voor de deur om hem te ontruimen. Wat ook op kosten voor Nico gaat dus dat tikt lekker aan. Tijd voor Nico om toch maar hulp te gaan zoeken en kijken of er nog een zolderkamertje ergens over is.

  Bij het leger des heils zou hj beslist ondersneeuwen en ik denk ook niet dat Nico aan de slag gaat met helium of de drion pil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn voor Nico heel grofweg gezegd twee opties:
  1) Hij mag voorlopig gewoon, volgens een wisselend rooster, bij al zijn oude buren op de bank pitten.
  2) Hij mag dat niet, want al zijn buren hebben het onderhand helemaal met hem gehad.
  Optie 2 impliceert imho, dat het Stadgenoot niet alleen maar om het eigen winnen te doen was, maar dat het Stadgenoot ook (of vooral) ernst was, om op te komen voor het woongenot van Nico's buren, en een einde te maken aan een totaal verziekte sfeer in het gebouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @heusing Ik denk wel dat er wat in zit. Je krijgt een huurder niet zo snel weg zelfs al klagen de buren steen en been wegens overlast.

  Behalve dat Stadgenoot hulpverlening op Nico heeft afgestuurd om te kijken wat ze er mee aan moesten is dat in de soep gelopen. Per cooperatie is het verschillend hoe men met 'lastige' huurders omgaat. Maar ik heb nog niet gehoord over een psychiater die naar een huurder gaat. Maar als hij daar in het afvalputje van de woningbouwvereniging zit, dan heeft Stadgenoot een punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang Nico geen inzage laat zien in zijn veroordelingen kunnen we alleen maar gissen waarom stadsgenoot hem eruit wilde hebben. Nico vertelt dehele waarheid ook niet zoals vele comploters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met Nico is natuurlijk al jaren/decennia wat aan de 'hand'. Hij zit niet voor niets in dat schamele appartementje. Het is gewoon een man die van de rand is gevallen. Al jaren geleden. Een echte 'useless eater', was het niet dat hij best nuttig werk deed door die akelige duiven op de Dam in Amsterdam een soort van 'eerste hulp' te bieden; iedere duif met een scheef pootje kon rekenen op Nico.

  Verder is het natuurlijk gewoon een onzinnig verhaal; dat leven van Nico. Niemand heeft er wat aan, of schiet er wat mee op. De Russen knallen cruise missiles vanaf onderzeeboten richting dorpen in Syria. En wij maken ons druk over een 'useless eater'.

  Hoe decadent kan je het maken?

  BeantwoordenVerwijderen