dinsdag 11 november 2008

De wereld liegt door


Vaste lezers weten het: Marcel Vreemans van Het Vrije Volk maakt zich vrijwel dagelijks kwaad over de rooie omroep. He, getver, roept hij iedere avond weer naar moeder de vrouw in de keuken. "Weer die linkse ratten op de buis!" 

"Dat de publieke omroep een vermolmd en achterhaald instituut is dat in de verste verte niet meer functioneert zoals ooit bedoeld - een gesubsidieerde manier om de bonte verzameling aan (politieke) opinies en maatschappijopvattingen evenredig toegang te verschaffen tot de massamedia - mag genoegzaam bekend zijn. De gemiddelde burger met een mening wordt helemaal geen lid meer van een omroep en heeft geen trek meer om zich op deze ouderwetse manier te laten representeren, zelfs niet als hij een flinke scheefgroei constateert. Alleen de hoogbejaarde babyboomgeneratie, type Hanneke Groenteman, is nog lid, maar gaat in snel tempo dood. Wel eens een jeugdig VPRO of AVRO lid gezien?"

Programmamakers weten volgens Vreemans van "leeghoofdige gekkigheid" niet meer welke nieuwe titel nu weer te lanceren - Spuiten & Slikken, Neuken & Pijpen, Shop Till You Drop, Jan Smit goes to Hollywood, Hoer zoekt Man, Lingo voor blinden, de Rukkende Rechter, Kerkepad voor Nordic Walkers, De Wereld Liegt Door - en verkopen dit onder de vlag van maatschappelijke betrokkenheid. Volgens Marcel klinkt er elke maand een nieuwe anonieme noodkreet vanuit de omroep of het Ministerie van OCW, waarin wordt opgeroepen tot een betere bediening van ondervertegenwoordigde groepen in Hilversum. En dus ook de rechtse rakkers van Het Vrije Volk. Eerder wilde Vreemans met de NOS rond de tafel, maar dat leek hem bij nader inzien een kansloze zaak, dus moet er nu een eigen rechtse omroep komen.

En wat gaat dat dan worden? Dit: "Winter & Ellian", een latenight talkshow waarin linkse politici aan de leugendetector worden gelegd; "Integreer of vertrek!", een leuke spelshow voor nieuwkomers waarin de verliezer het land moet verlaten; "Rad van Fortuyn", een wekelijks en meeslepend verhaal over aan lager wal geraakte LPF-ers en PVV-ers als gevolg van een berufsverbot; "De Wereld Graait Door", een satirisch TV-magazine voor en door succesvolle ondernemers. 

Oftewel: Marcel kan afgezien van een hoop flauwiteiten met de beste wil van de wereld geen fatsoenlijke rechtse tv-avond samenstellen. Is een rechts muziekprogramma soms iets met VVD dixielandjazz? Een rechts gezondheidsprogramma iets over rechtsdraaiende yoghurt? Krijgen we rechtse kinderprogramma's, een rechtse Goede Tijden, Slechte Tijden, een rechts Journaal? Of gaat het er Marcel eigenlijk vooral om dat hij zo hard mogelijk kan roepen dat al die kutmarokkanen het land uit moeten zonder te worden tegengesproken?

2 opmerkingen:

  1. @jeugdige-delinquent:

    HI-LA-RI-SCH! Hahaha...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is goed om te zien dat je de artikelen van Vreemans leest. In tegenstelling tot wat hij doet, produceer je niet EEN argument tegen zijn betoog. Het is alleen maar bashen, een inhoudsloze vingeroefening. Wie hier te betreuren is, is wel duidelijk!

    BeantwoordenVerwijderen