donderdag 27 november 2008

Populistische Omroep


De roep om een rechts geluid in omroepland wordt steeds sterker. Nou ja, laten we niet overdrijven. Anderhalve man en een paardenkop wil zo'n omroep. Bij het Vrije Volk is het Marcel Vreemans die onlangs pleitte voor zo'n initiatief, waar aan lager wal geraakte LPF-ers en PVV-ers als gevolg van een vermeend berufsverbot hun woordje mogen komen doen. 

Maar nu is er dan de Groninger Ronald Kaatee die het initiatief voor een dergelijke zender heeft genomen. Hij krijgt de steun van Leefbaar Rotterdam. Naam: Populistische Omroep Nederland (PON). Hoe verzin je het.

Volgens Leefbaar-voorman Sørensen (foto) komt de oprichting van de nieuwe omroep voort uit ergernis over de eenzijdige berichtgeving van bijvoorbeeld de actualiteitenrubrieken en de praatprogramma's. Sørensen wond zich onder meer op over een fragment uit Goede Morgen Nederland, waar acteur Frank Lammers zich weinig hoffelijk uitlaatte over Rita Verdonk, die even later in het programma haar opwachting zou maken. De acteur deed dit louter uit wederdienst voor de subsidies die hij van linkse politici krijgt, aldus de getergde politicus. 

"Er wordt zelden bericht over het ongenoegen en de wrevel over de bestaande machtsverhoudingen in dit land. Het wordt tijd dat er nu eens een keertje een omroep komt die niet meeloopt aan het handje van de oude politieke orde", vindt de PON-voorzitter, die daarmee de werkelijke bedoelingen van de omroep onthult. Wat is er trouwens gebeurd met de zendtijd voor politieke partijen, zit Barracuda zich plotseling te bedenken. 

Hoe dan ook, zelfs bij Het Vrije Volk stonden ze niet te juichen. "Welke malloot noemt zijn omroep nou Populistische Omroep Nederland. Ik zie die laaghoofdige randdebielen, die na zes jaar nog steeds van hun vakantiegeld huilend afreizen naar het graf van Pim, al massaal op de voorste rij zitten bij het eerste praatprogramma van PON. En dat terwijl giechelende, zich verkneukelende linkshoofden van andere omroepen, hun munitievoorraad voor prijsschietend tegencabaret rijkelijk zien aangevuld. Een angstdroom, waarbij PON en domrechts snel inwisselbare begrippen zijn. Dan maar liever helemaal geen rechtse omroep."

Ook Vreemans (Vrije Volk) voorziet met PON een trend die hij helemaal niet wil: een horde aan nieuwe omroepen zoals Omroep C (voor kunst), de Vrije Omroep (voor doordenkers), Piep (voor dieren!), OZ (voor homo’s) en Zenit (voor moslims). "Het aantal belangstellende leden neemt af, terwijl een toenemend aantal door geldingsdrang gedreven exhibitionisten - de goede niet te na gesproken - zich perse moet profileren met zijn eigen omroep." 

Inmiddels is het gemopper ook aan linkse kant begonnen. Internetjournalist Francisco van Jole legde onlangs uit waarom er geen linkse kranten meer zijn in Nederland. "Er is heel lang heel hard geroepen dat de kranten in Nederland zo links zijn. Journalisten zijn daar zelf in gaan geloven. Nu zijn ze als de dood om iets te zeggen wat zelfs maar links zou kunnen lijken." Je zou er haast medelijden mee krijgen.

3 opmerkingen:

 1. Ach in de wereld draait door moest 2 dagen geleden die econoom zo snel mogelijk de mond gesnoerd worden omdat die kritiek gaf op Wouter bos omdat die 2 maanden nog beweerde dat de financiele crisus ons voorbij zou waaien.
  Het gaat om dat soort zaken speldenprikken misschien maar die helaas wijdverbreid zijn in programma's als nova buitenhof etc. Waar presentatoren duidelijk hun politieke voorkeur laat blijken.
  Dat is de irritatie die er leeft. En laten we wel wezen wat is er tegen een rechste omroep gezien ik er zo al 3 linkse kan op roepen namelijk NPS(die een uur lang Obama promote(hebben dat bij Mccain gezien) Vara en de VprO.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mja, bij diezelfde werelddraaitdoor mocht lange frans zijn complotsong zingen en een vraag stellen aan wouter bos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volle bak hier! hahahaha...billy en de trollen.....so sad...

  BeantwoordenVerwijderen