zaterdag 8 november 2008

Powersocialisten


Op naar Huize Demmink, had Micha Kat zijn trouwe fans beloofd bij zijn terugkeer in Nederland, maar het is er nog altijd niet van gekomen. Wel trekt Kat overal flink aan de bel over Joris. Zo is er nu een heuse Hyves pagina waarvan het de bedoeling is dat we daar allemaal lid van worden, zodat Joris eerder gepakt wordt. Hoe zoiets in zijn werk gaat moeten we maar raden, maar wellicht is het zo dat als je Hyves-vriendje wordt van pakweg Schaatsduitser Ingo Bos, hij eerder de Duitse afstandskampioenschappen wint.

Meer had Kat hopen te bereiken bij de SP, die altijd wel een willig oor heeft voor misstanden in de maatschappij. Probleem is dat Kat altijd meteen ruzie gaat maken als hij zijn zin niet krijgt. Vanaf de eerste seconde was De Wit volgens Kat defensief, afhoudend, zo’n lastige ‘man uit het veld’ die wat wil! “Het is net alsof ik naar de eerste de beste backbencher luister van het CDA! U bent toch van de SP? Daar mogen we toch wel iets meer van verwachten?" viel Kat uit tegen Kamerlid Jan de Wit. Waarop De Wit volgens Kat in woede ontstak. Nou, dat liet Kat er niet bij zitten natuurlijk, deze partij mag stante pede de stront in en dus publiceerde maar meteen zijn 06 nummer.

En dat had Kat beter niet kunnen doen. De trouwe achterban was daar namelijk niet van gecharmeerd. "Je kunt nou wel met je geblaas iedere potentiële medestander de gordijnen in jagen, maar zo red je het niet. Vriendelijkheid is de moeder van de porseleinkast en goede manieren zijn de sleutel tot de draaideur." "GSM-nummers kan kamerleden zet je niet in een nieuwsbericht. Van kamerleden kun je al evenmind verwachten dat ze reageren op kwesties die bij een rechtbank dienen." "Wat een ongenuaceerd stuk onzin. Dit raakt werkelijk kant noch wal. Ik heb altijd veel waardering gehad voor deze site maar na dit artikel houd ik het maar voor gezien." "Het schenden van de privacy van een SP lid op een dergelijk onbeschofte manier vind ik werkelijk buiten proporties en onacceptabel. dergelijke “geenstijl-tactieken” heb ik een broertje dood aan, BAH!!!"

Gelukkig is daar nog Kantklosser, die het altijd opneemt voor de schuimbekkende Kat: "De SP, dat zooitje opportunistisch-hypocriete powersocialisten, is natuurlijk als de dood dat Joris D. op zijn beurt weer een boekje open doet over de escapades van Harry van Bommel…"

Inmiddels heeft Kat zijn hoop gevestigd op Peter R. Kat is zelf journalist, maar krijgt kennelijk helemaal niks boven tafel. "Misschien ben je zelfs wel in staat om aan te tonen dat de hele zaak-Demmink een demonische hype is, georkestreerd door criminele vijanden van de Nederlandse Staat die ons land via subtiele ‘contra-informatie-campagnes’ willen ‘destabiliseren’." 

De fans hebben er geen vertrouwen in: "Peter Rukker de Vries is een laffe hond, hij zal dit nooit oppakken. In de zaak Joran zit hij er ook al compleet naast. Joran is onschuldig helaas heeft hij zitten opscheppen en verteld wat die conjo wou horen."

Waarna Kat nog geen dag later weer een krankzinnige draai aan dit geheel geeft: "De hernieuwde jacht van Peter R. de Vries op Joran van der Sloot in Thailand zou best een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn om de focus weg te nemen van de man die coute que coute uit de wind moet worden gehouden: vader Paulus van der Sloot. Hij heeft Natalee verkracht -met Joran- en vervolgens hebben ze samen het lijk laten verdwijnen. 99,9%!"

Kat logica: Paulus -en dat brengt ons weer bij de zaak-Demmink- is lid was van de rechterlijke macht. Dat trekt zelfs de achterban niet meer. "Micha Kat is nu echt definitief de weg kwijt. Puur het feit dat iemand tot een beroepsgroep behoort (of heeft behoord of ervoor gestudeerd heeft om ertoe te gaan behoren), wordt als voldoende bewijs gezien dat die persoon misdaden heeft gepleegd die misschien bepaalde andere leden van die beroepsgroep ook zouden kunnen hebben gepleegd. Dit is echt nog veel erger dan de middeleeuwse heksenprocessen, Micha!"

4 opmerkingen:

 1. " Joran is onschuldig helaas heeft hij zitten opscheppen en verteld wat die conjo wou horen."

  Ja, en dat heeft hij nu weer gedaan. Wat toevallig toch, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Kat is compleet van de pot gerukt, een karikatuur. Zelfs de grootste naïeveling moet onderhand zien hebben dat die man ziekelijk gestoord is. Dat-ie een spin in zijn hoofd heeft. Zelfs de grootste naïeveling moet zien dat zijn woede niet voortkomt uit een – al dan niet vermeend – onrecht waarmee-die niet goed overweg kan. Nee Kat is maar op één ding uit: ongeremd en tieren, schelden en razen. Hij is de verpersoonlijking van woede en haat en onophoudelijk op zoek naar een aanleiding om zich ongeremd af te kunnen reageren. En hij heeft een stuitend stijltje dat steeds verder cultiveert. Iemand die zaken genuanceerder probeert te benaderen schildert hij meteen af als een crimineel en een pedofiel.

  Hij juint zichzelf net zo lang op tot-ie helemaal buiten zich zelf van razernij raakt. En hoe meer hij zichzelf in die trance brengt, hoe meer bij hem de idee post vat dat zijn ressentimenten moreel gelegitimeerd zijn, dat de fatsoensnormen niet van toepassing zijn voor iemand die lijdt aan zijn soort aandoening en dat-ie los kan gaan tegen alles en iedereen die toevallig in z’n blikveld komt.

  Woede verblindt, het vernauwt de geest, zegt men, en Kat is het meest sprekende voorbeeld daarvan: hij haat nuances en mist ieder respect anderen. Het is stuitend om te zien hoe zelfingenomen-ie doet over z’n eigen lompe gedrag.

  Trouwens een opmerkelijke draai die Inanna geeft aan welgemanierdheid: ‘je fatsoen houdt je als je iemand nodig hebt.’

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "...wens een opmerkelijke draai die Inanna..."

  Je kunt nou wel met je geblaas iedere potentiële medestander de gordijnen in jagen, maar zo red je het niet. Vriendelijkheid is de moeder van de porseleinkast en goede manieren zijn de sleutel tot de draaideur. Bovendien lul je je met je moeilijke vocabulaire alvast vanzelf in de klem! Oehuuuu... Het ware beter als we de SP aan genen zijde kregen, want dood zijn ze beter bruikbaar dan hypocriet. Want misschien zijn zij wel chanteerbaar en misschien zijn jullie alhier wel bereid tot het veroorzaken van de val van velen die kindermeuken en bijten in het jongeding van een pedo geeft hier geen pas. Wees dus eens even poeslief zoals zij tussen mijn behaarde stelten en kap nou toch eens met jullie aanstellerij! Een brave poes weet heel goed hoe dat moet… OOOO WAAAAT-GGGGEEEEEEIIIILLLL HIHIHI...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tekst aangevuld met de laatste ontwikkelingen.

  BeantwoordenVerwijderen