maandag 24 november 2008

Mes op de keel


Hoe staat het eigenlijk met de actie beschadiging Joris Demmink? De honden blaffen, maar de karavaan van de Demmink-bashers onder leiding van Micha Kat trekt verder. Zo werd er onlangs een heuse sticker bij de bel van Huize Demmink geplaatst (als dat zijn echte woonadres is tenminste) en was er dit weekend het opmerkelijke nieuws dat de website van de SG (en de plaatsvervangend SG) was verwijderd! De website weg, nu nog Demmink zelf, jubelden de vaste bezoekers van Klokkenluideronline. Maar helaas: "PS. Oplettende posters hebben geconstateerd dat de SG-pagina is verplaatst naar een andere URL."

Verder werd de Volkskrant bedolven onder verzoeken om nu eens eindelijk eens aandacht te besteden aan de "stinkende beerput" dan wel "het godgeklaagde schandaal" rond Joris Demmink, die al jaren ongestoord zijn lusten zou hebben kunnen botvieren op minderjarige jongens.

Relevanter waren afgelopen week bij Klokkenluider enkele publicaties uit oudere Demmink-dossiers. Dat biedt de objectieve lezer ten minste wat meer houvast met betrekking tot de beschuldigingen tegen Demmink.

Een dossier kan al gelijk worden afgeserveerd: dat betreft een gesprek van een Panorama-journalist met oud-minister van Vreemdelingenzaken Hilbrand Nawijn. Die beweert dat Demmink een dikke vinger heeft gehad in de val van het kabinet Balkenende-I met de LPF. Demmink zou via zijn voorlichter gevoelige informatie naar buiten hebben gelekt. "Zo speelde hij een even sluw als verwerpelijk politiek spel met als doel de LPF weg te werken. Dat is hem uiteindelijk gelukt." Dat is natuurlijk een compleet onzinverhaal, aangezien iedereen met eigen ogen heeft kunnen constateren dat de LPF aan onderling gekibbel ten onder is gegaan. Verder weet Nawijn nog een paar roddels op te dissen die hij in elk geval niet uit eerste hand heeft.

Dan is er de aangifte van homoprostitue Frank L. die zegt dat hij als kind is misbruikt door een man die zich Piet noemde en altijd met chauffeur reed en die later als Demmink zou hebben herkend. De contacten waren veelvuldig en zijn op latere leeftijd hersteld. In een interview met dezelfde Panorama journalist die ook Nawijn interviewde, beschrijft L. onder meer hoe een kind overlijdt bij de opnames van een porno-film in aanwezigheid van deze Piet. Maar de aangifte en het interview spreken elkaar op essentiële punten tegen. In de aangifte zegt hij dat Piet hem als kind heeft misbruikt, in het interview is daar juist geen sprake van. In de aangifte lezen we niks over de films, terwijl dat in het interview de rode draad is. Ook de journalist lijkt niet overtuigd. "Ik merk bij mezelf dat ik niet eens geschokt ben, maar wel twijfel heb. Ik bedoel, kan dit allemaal wel, is dit wel waar?"

De Demmink-bashers zijn al gauw geneigd om zo'n bron als L. 'zeer betrouwbaar' te typeren (zonder dat toe te lichten), maar zolang zijn verklaringen niet door derden kunnen worden bevestigd, blijft het een volstrekt geïsoleerd verhaal dat onmogelijk hard kan worden gemaakt.

Ook zijn er volstrekt tegenstrijdige verhalen over de AIVD-screening van Demmink. De AIVD zou, ondanks roddel en achterklap, een verklaring van geen bezwaar hebben afgegeven, maar diverse bronnen melden het tegendeel. Overigens weet Kat daar dan wel weer raad op, hij stuurt de advocaat van Demmink een mailtje met de volgende inhoud: "Als je voor 18:00 niet EXPLICIET laat weten dat de AIVD-sceening van Joris Demmink die vooraf ging aan zijn benoeming tot SG op justitie POSITIEF was ga ik ervan uit dat hij NEGATIEF was zoals diverse bronnen inmiddels stellen. Je hebt als advocaat de plicht alles te gebruiken wat de zaak van je client vooruit kan helpen. Als je inzake de screening daartoe niet in staat bent, weet ik genoeg."

Waarheidsvinding met de mes op de keel, het moet niet mooier worden.

7 opmerkingen:

 1. Bij Klokkenluideronline lopen complete gekken rond: "De pers wordt al jaren gecontroleerd, gedicteerd en gecensureerd door de RVD - AIVD - RID - PID - KLPD - CID - MID Op praktisch elke redactie is wel iemand actief die of stroman is van 1 van de vele geheime diensten of een directe verklikker is richting de regionale politie en gemeente."

  Enzoverder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is allemaal een complot van Klokkenluideronline, getuigen, zogenaamde slachtoffers, advocaten, deskundige. Allen hebben samengespant om Demmink te beschadigen.
  Wie is hier de echte complotdenker? Laat je nakijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Barracuda: Heb je wellicht de link (ik vermoed uit het Zapburu tijdperk) wat nu eigenlijk de aanleiding/het bewijs van deze hetze tegen Demmink is? Ik ben het spoor nogal bijster geraakt.

  Overigens complimenten voor Barracuda!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Allen hebben samengespant om Demmink te beschadigen"

  Welnee, Bleustein, nu maak je er zelf weer een complot van. Het bewijs tegen Demmink is feitelijk gezien erg mager, maar een kritische blik van zijn tegenstanders op het feitenmateriaal ontbreekt ten enen male. Want daar gaat het hen niet om. Waar het wel om gaat kun je dagelijks in de commentaren van Klokkenluider lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De commentaren op klokkenluideronline laten zien dat men een verbetering wilt in Nederland. Dat het afgelopen moet zijn met de rotzooi.
  In tegenstelling tot jouw rioolstukjes die laten zien dat je het liefst van Nederland één grote stinkende rioolput wilt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En bewijs is er mee dan genoeg, van advocaten, deskundigen, journalisten tot slachtoffers.
  Jij gelooft in een complot en bent een complotdenker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "De commentaren op klokkenluideronline laten zien dat men een verbetering wilt in Nederland. Dat het afgelopen moet zijn met de rotzooi"

  Dat lijkt me een politieke en geen feitelijk discussie.

  BeantwoordenVerwijderen