dinsdag 4 november 2008

Olifant


De internet querulant herken je onmiddellijk aan het taalgebruik, dat steevast wordt doorspekt met woorden als criminelen, Big Brother, plee, maffia, machtsmonopolie en rariteitenkabinet. Vaste prik is verder dat de querulant zich ver verheven voelt boven de "in slaap gesuste 9-tot-5-en-dan-een-lekkere-gehakbal-met-jus adorerende Nederlander" die de visie van de querulant (werkloos thuis?) maar niet wil delen, laat staan begrijpen. En tot slot geeft hij per definitie een rare draai aan een heikele kwestie, met als terugkerend thema het stelen van uw belastingcenten. 

Ergo: "Alarm, olifant in de kamer! Regelmatig wordt de burger geconfronteerd met manhaftige uitspraken van het rariteiten-kabinet Balkenbende-nummer-ikbendetelkwijt, dat al door de plee gespoeld had moeten worden voordat het ontstond. De in slaap gesuste 9-tot-5-en-dan-een-lekkere-gehakbal-met-jus adorerende Nederlander, volgens Pareto zo’n 80% van de bevolking, doet er verstandig aan wakker te worden.U, de resterende 20% die níet onplezierig op het achterhoofd is geland, weet uiteraard waar ik het over heb, niet?"

Aanleiding tot deze boutade is het plan van Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie om de criminaliteit in de vastgoedwereld aan te pakken. Waarna de querulant fijntjes wijst op de miljarden die aan noodlijdende banken zijn toegeschoven. Die hebben immers dik gespeculeerd met rommelhypotheken, en dat ook nog van onze spaarcentjes. "Dik 4000 Euro per inwoner van Nederland heeft het kabinet gestolen; de vraag is of dat het einde is."

Dat het aandelen betreft die op termijn weer verkocht zullen worden, mogelijk met winst, dan wel schulden die afgelost moeten worden tegen een vaste rente, dat vertelt de querulant er natuurlijk niet bij, want dat verzwakt zijn betoog. Nee, onze overheid heeft ons bestolen, hoort zegt het voort! "De overheid, gezien de voorstaande (en andere, niet genoemde) feiten in feite niks minder dan een in strak pak geklede maffia-organisatie met machtsmonopolie, duldt geen concurrentie. Ze zijn volgens eigen zeggen om u, de burger, te “bescheremen” (...) tegen de grote boze wolf. Terwijl ze zelf met genoegen ongevraagd een greep doen in de duitenzak van de burger, strooien ze dezelfde burger zand in de ogen door draconische maatregelen te introduceren die de vrijheid verder zal beperken, zich beroepende op “vastgoedfraude”.

Wat die vrijheidsbeperkende maatregelen in dit kader zijn moet je als lezer verder maar raden. Of is het de bedoeling dat de stenenschuivende mafia gewoon doorgaat met witwassen en malafide taxaties? De ene criminaliteit is kennelijk de andere niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten