donderdag 2 april 2009

Dolly Dots


Niet alleen is de nieuwe VARA voorzitter - strafpleiter Korvinus - een crimineel en is hij verantwoordelijk voor de moord op Sybine Jansons, hij moest ook ASAP worden 'opgeruimd'. Je leest wat af in de blogosfeer. Micha Kat - wie anders? - schrijft dat de opmerkelijke ‘carrieremove’ van Cees Korvinus uren in de wind stinkt. "Ga maar na: hij werkte aan drie high-profile zaken die er voor de Nederlandse Staat buitengewoon bedreigend uitzien."

Let op, hier is weer eens sprake van het onnavolgbare connecting the dots-denken waarin complotters zo goed denken te zijn. De dots zijn deze: Korvinus vertegenwoordigde tot voor kort voormalig advocaat-generaal Jan Koers, die is veroordeeld wegens ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en oplichting. Nu zou Koers al jaren geleden - maar echt jaaaaaren geleden - hebben aangedrongen op een strafrechterlijk onderzoek tegen justitietopman Joris Demmink - de obsessie van Kat - en daartoe ook al stappen hebben gezet, dus de man moest even worden kallgestellt. Daarnaast is Korvinus betrokken bij claims tegen de staat, klokkenluider Ad Bos wil 10 miljoen euro, en ook Robert Horchner (verdacht van het verlenen van hand- en spandiensten aan XTC handelaren) wil een vergoeding wegens justitiële dwaling. En omdat volgens Kat alles verband met elkaar houdt, wordt Korvinus dus voortijdig "op het VARA-pluche gehesen" en mag hij "brave programma’s maken zoals Zembla, De Leugen Regeert en Pauw en Witteman die immer waken over de belangen van de Staat en Joris Demmink".

Kunnen we het nog volgen? Barracuda niet meer. Als Korvinus zo bedreigend is voor de Nederlandse Staat, wat heeft hij dan te zoeken bij de VARA? En wie regelt dat? Gelukkig, daar heeft Kat over nagedacht. "Maar hoe kan Demmink ervoor zorgen dat Ceesje K. braaf doet wat hij zegt en naar Hilversum verkast?" Het antwoord (tromgeroffel): De Staat beschikt in de Nederlandse Orde van Advocaten steeds over een gewillig instrument om ‘dolende confreres’ bij de les te houden. Of ze vallen spontaan dood van de fiets, of ze worden aangestuurd door Huis ten Bosch, of ze worden naar de VARA heergezonden. Logisch toch?

Persoonlijk denkt Barracuda dat GeenStijl erachter zit. PowNed is gewoon de nieuwe omroep van Demmink. Vandaar ze hem niet mogen noemen, zo gaf de blanco kijkende Rutger Castricum toe tegenover een kloon van Kat (die nog wel even moet oefenen op de Haagse kak).

"Micha, Waarom ga je niet eens keer naar Pauw en Witteman om jouw rode draad van de meest prangende zaken daar eens neer te zetten?" vraagt een reaguurder dan ook nog.

8 opmerkingen:

 1. Kat is beetje de weg kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedereen die over Demmink begint is bij voorbaat al niet serieus te nemen. Allemaal draaien ze rond in het zelfde kringetje rondom Kat en allemaal even paranoïde. Deze kronkel gaat wel weer een stapje verder. Deze mensen zien waarschijnlijk in de kredietcrisis een coverup voor de zaak Joris Demmink.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Maar hoe kan Demmink ervoor zorgen dat Ceesje K. braaf doet wat hij zegt en naar Hilversum verkast?" Het antwoord (tromgeroffel):

  "Korvinus is chantabel as hell! Engelsma, remember?"

  Wat de goudvis op de plaats van dat antwoord invult is niet te begrijpen:

  "De Staat beschikt in de Nederlandse Orde van Advocaten steeds over een gewillig instrument om ‘dolende confreres’ bij de les te houden. Of ze vallen spontaan dood van de fiets, of ze worden aangestuurd door Huis ten Bosch, of ze worden naar de VARA heergezonden. Logisch toch?"

  Dat is iets heel anders dan chantabel zijn. Met mondsnoerende logistiek heeft dit stukje van de blogmakreel dan ook niets van doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, en de tentakels van Demmink gaan zo ver dat hij Cees naar de VARA kan sturen, nietwaar anoniem?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He Fred, er staat nog wat huiswerk voor je open bij het vorige artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fred,

  Jij verbreedt het probleem elke keer. Ik geef in mijn vorige comment aan dat het onderwaterwezen van dit blog ergens uit zijn vin loopt te kletsen door een stuk in te vullen dat geen relatie heeft met de originele tekst.

  Jij komt met een heel andere vraag die geen relatie heeft met mijn opmerking. Ik heb nergens een uitspraak gedaan over de rijkwijdte van Demminks invloed, en dat heeft ook geen relatie met mijn aanmerking op de de schrijfstijl van de blogpaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat Kat maar schuiven. Die weet hoe die het Nederlandse volk in beweging moet brengen. Bij z’n ‘volkspetitie’ loopt het storm – 1555 handtekeningen heeft-ie in twee maanden al opgehaald (of loopt ’t al drie maanden?) – en dat terwijl-ie d’r voor 5 mei 2009 minstens 40.000 moet hebben.

  Het lijkt er op dat de methode Kat averechts werkt. Nederlanders blijken niet zo vatbaar te zijn voor de obsessieve ranzige drijfjacht, die hij probeert te ontketenen, het schrikt hen eerder af. Het netto rendement van het onbehouwen getier, gescheld, gebazel en de pathologische ruziezoekerij, dat hij tot zijn handelskenmerk heeft gemaakt, is dat men, louter bij het horen van z’n naam, (en bij het horen van het woord Demmink) schouderophalend wat anders gaat doen.

  Een paar pubers in Weesp maken op een achternamiddag meer los dan hij in een heel jaar tijd.

  Kat, een tip voor een laatste poging om de volkswoede los te maken. Schrijf op je blogje dat je van ‘alle kanten’ ‘de meest alarmerende informatie’ bereikt over de dood – ‘kort na elkaar’ – van twee ministers van Binnenlandse Zaken. Beide ‘integere politici’. Die werden geveld door een acute hartaanval, toen ze tegen middernacht op hun ministerie een door hen opgevraagd dossier van de AIVD, in ontvangst namen. ‘En net zoals bij de hartaanval van advocaat Hamer, moet je d’r dan veelbetekenend aan toe voegen werd dit nooit serieus onderzocht’.

  Succes joh!

  BeantwoordenVerwijderen