woensdag 8 april 2009

Overdosis


Het Zoet & Het Zuur noemt zich "de enige blog die u nodig heeft". Genoemd naar de woorden van JP Balkenende: na het zuur komt het zoet. "Na het zuur werd alles alleen maar zuurder. Onze minister-president en zijn collega’s hebben ons twee oorlogen in gerommeld die hun weerga niet kennen in de moderne tijd."

De enige blog die zichzelf bij voortduring en tot vervelends toe herhaalt, lijkt een betere omschrijving voor deze webstek, waarachter natuurlijk weer JP de Kreek uit Amsterdam schuil blijkt te gaan. Deze voormalige advocaat werd in hoger beroep veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, wegens (online) bedreiging van Balkenende.

De Kreek heeft een obsessie met Balkenende, Irak en Afghanistan. Dan lezen we dat het kabinet de strijd aanbindt met ‘seksualisering van de samenleving’, maar begint hij al na een paar zinnen over de "moord op ontelbare mensen in Irak". En ook in de volgende bijdrage onder de noemer Wat een pech, kernwapens weg ("Deze site heeft er zeer grondig de zure vette waterige pis schijt in") weet de auteur niet hoe snel hij weer op Irak uit moet komen. "Aan de ene kant tieten, softdrugs en andere leuke dingen verbieden en aan de andere kant de eigen oorlogsmisdaden, massamoord, genocide, deelname aan een terroristische organisatie en godverdomde (...) hoogverraad respecteren gaat er bij deze site van de lang zal ze leven niet in."

Een stukje over dierenactivisme ontspoort op dezelfde wijze: "Wanneer in plaats van het woord ‘dierenrechtenextremisten’ het woord ‘Coalitie der Gewilligen’, of dichter bij huis, het CDA slash Balkenende gelezen wordt, en gekeken wordt naar Irak en Afghanistan dan is het eerste wat opvalt dat de bevolking van die landen angst is aangejaagd, dat de maatschappij daar als zodanig met ernstige schade is ontwricht en dat het doel was maatschappelijke verandering te bewerkstelligen of de politieke besluitvorming te beinvloeden."

Ook de wanpresterende producten van banken en/of andere financiële dienstverleners is natuurlijk een "logisch gevolg van het feit dat prominenten in de westerse politiek bij het bestrijden van terrorisme en de dictator van Irak zich niet aan het VN Handvest en bijpassende richtlijnen hielden."

Zelfs het salonfähige Zapruder - waar De Kreek ooit een ban opliep wegens niet aflatende rants tegen Balkenende - krijgt er van langs: "Gegeven de ernst van de door de zapsites geconstateerde misdaden is dat gedrag van de Zaplog, Zapruder en diens redactie ’strafwaardig’. Door niks te doen en zichzelf als een Maxime Verhagen steevast te stroopsmeren, maken de zappers zich medeplichtig aan de misdaden die ze constateren. “Accessory after the fact” heet zoiets naar Amerikaans recht."

Het probleem met Van Kreek is dat hij zelf niet doorheeft dat deze overdosis verontwaardiging bij menige internaut leidt tot gastro-intestinale symptomen. Daarnaast blijft de vraag wat het Zoet & Het Zuur zelf onderneemt merkwaardig genoeg onbeantwoord. Nergens een verwijzing naar De Kreek's Mijn Partij ("Maakt u graag blij"). Nee, Jeroen heeft het veel te druk met het tikken van stukjes met voorspelbare inhoud: "Hoedt u voor de politieke elite, de meerderheid is misdadiger."

11 opmerkingen:

 1. "Hoedt u voor de politieke elite, de meerderheid is misdadiger."

  Een advocaat die de gebiedende wijs niet kent?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Barracuda zou wat meer aandacht moeten besteden aan het kerstenen en moorden van onze minister-president dan had het wellicht begrepen wat relevant is om als onderwerp te behandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een complotteronzin weer anoniem. Heeft NL gevechtsvliegtuigen ingezet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fred, ga het niet uitleggen allemaal. Onze minister-president heeft een 'lange arm'. Hij hoeft geen Nederlandse gevechtsvliegtuigen in te zetten. Hij hoeft slechts draagvlak te creeren voor het wederrechtelijke geweld van derden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hoop oninhoudelijke zwartmakerij hier. Kan de schrijver van die blogje niet eens gewoon objectief en neutraal blijven? Zijn persoonlijk mening interesseert ons geen zier. Als je alle flauwekul uit de artikelen van Barracuda weghaalt, blijven er misschien 2 of 3 zinnen over en die zijn meestal incorrect.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Zijn persoonlijk mening interesseert ons geen zier."

  Waarom bezoek je dan zijn blog? En wie zijn 'ons'?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Fred: wel eens je IQ laten testen?
  Zo ja dan ben ik erg benieuwd naar de uitslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Onze minister-president heeft een 'lange arm'."

  Ja hoor, en dat dan weer niet uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Chris

  Een lange arm hebben betekent: Iemand zelfs vanaf een grote afstand nog dwars kunnen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, en nu de gedachtengang nog even afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach Fred, voor jou is het toch al lang duidelijk, of niet?

  Zolang er geen gevechtsvliegtuigen zijn gebruikt is NL toch onschuldig?

  Geld dat eigenlijk voor alles Fred? Dat van die gevechtsvliegtuigen?

  BeantwoordenVerwijderen