vrijdag 3 april 2009

Shilling



Soms zou je het hoofd van een complotter wel eens door een hersenscanner willen halen om te kijken welk deel van de schedelpan een optater heeft gekregen. Zij dat dat een diagnose van een complotter meestal snel is gesteld. Om te beginnen gebrek aan realiteitszin. De complotter denkt dat wat hem bezighoudt de hele wereld bezighoudt.

"Sinds de truth movement zich wereldwijd begon te manifesteren via het internet na 9/11, slaakten veel mensen een zucht van verlichting (...)," schrijft Zapruder's Antagonizer naar aanleiding van een knallende ruzie tussen twee complotpausen. "Eindelijk een beweging vanuit de burgers zelf die los van politiek of corporate belangen zich zou richten op de hypocrisie en misdadigheid van de machthebbers (NWO/Illuminati/vul-hier-uw-horror-in) en die door haar non-hiërarchische organisatie ongrijpbaar zou zijn. Al snel traden een aantal hoofdfiguren naar voren in Nieuw Complotterland (...), zoals Tarpley, Ruppert, Griffin, Jeff Rense, David Icke en Alex Jones. Met hun boeken, documentaires en websites werden ze wereldberoemd en wisten ze het complotten regelmatig tot de mainstream door te laten dringen."

Wereldberoemd betekent in complottertermen dat anderhalve man en een paardenkop wel eens notie nemen van vage internetsites. En "regelmatig doordringen tot de mainstream" wil zeggen dat er wel eens een interviewtje wordt afgenomen met een complotter, niet zelden met ironische ondertoon, bij Fox bijvoorbeeld.

Ook denkt menig complotter dat hij deel uitmaakt van een 'beweging' die op zoek is naar de waarheid, zij het dat het begrip waarheid wel heeeeel erg ruim moet worden genomen. We volgen de gedachtegang van Zapruder's Antagonizer maar weer eens: "Los van het feit dat waarheid een subjectief begrip is dat van kleur verandert naar gelang je er vanuit een andere positie tegenaan kijkt (...), lijkt het tegenwoordig onmogelijk (...) iemand aan te wijzen die naar eer en geweten de complotter 100% waarheidsgetrouw informeert. Simpel gezegd: er is geen enkele complotter die de brede steun geniet van alle waarheidszoekers, wat dus iedere complotter of complottersite de facto verdacht maakt en een kandidaat voor desinformatie of “shilling”."

Nou, daar zijn we dan mooi klaar mee. De deconfiture van de complotbeweging. En met reacties als "De waarheid ligt vaak/altijd op de bodem onder een dikke laag bagger" en "Waarheden blijven eigen realiteitstunnels" weet je helemaal dat je in lala-land bent beland. Wat na het zien van het bovenste filmpje eigenlijk nauwelijks meer als een verrassing komt.

10 opmerkingen:

  1. Leuk filmpje, Barrracuda :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Leuk filmpje, Barrracuda :-)"

    Wacht maar tot je de laars van deze synthetische terreur bedrijvende bin-shit pooiers in je nek voelt debunking sheeple... (Ik ervaar hem dagelijks DEUHHHH???)Kom dan ook maar niet bij Zapruder (Donkerdoorn) huilend aanjanken om voor een schuilplaats bedelen, omdat je het allemaal nooit hebt willen weten ok? Jullie zijn daar te laf en gehersenspoeld voor klootzekjes wassende mf-ers... hihihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En denk er wel om dat ik jullie opgedane kennis straks zeker wel kom overhoren hoor debunk dummies.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De schedelpan van Klaas heeft zeker een optater gehad. Hij kan nog geen twee woorden achter elkaar zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "De schedelpan van Klaas heeft zeker een optater gehad."

    Dat vind ik nou een hele nare en lelijke opmerking van je Crap... Dat het braafste deel der debunkings-gilde zich staat te vergenoegen over het ongeluk van een ander dat is nog tot daar aan toe, maar dat je mij dan ook als een net uit zijn rouweperiode komende paticipant nog eens zo'n trap durft na te geven is beneden alle debunkings peil. Ik hoop dat de moderator daar zijn maatregelen tegen gaat treffen want anders zal ik genoodzaakt zijn om met 'mijn' Patman te gaan moeten overleggen over jou gegevens die hij over je periode aldaar op zijn harde heeft opgeslagen. En hoe ik dat dus tegen je in stelling kan brengen dan wel misbruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Zij dat dat een diagnose van een complotter meestal snel is gesteld."

    Hoe bedoel je? Ik dacht dat het probleem nou net wat dat er geen 'truther' bestond die zich aan het echte werk durfde te branden Barrracuda. Ook Zapruder Inc. niet...
    Patman erkent daarom zelf in zijn comment (Patman | 03-04-2009 08:33.55695 Wij zijn ook gatekeepers toch?) van vanochtend dat zijn werk als zodanig gepubliceert schijnt te zijn! En geloof jij nog dat 'onze' ip-pimp van zulke doorzichtige 'grapjes' houdt?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De aluhoedjes hebben dit blogje weer gevonden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goudvis, kan die rare engelstalige fratsen van hierboven verwijderen?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. "Goudvis, kan (JE-schrijven crypto!) die rare engelstalige fratsen van hierboven verwijderen?"

    Nee hoor niet doen Barracuda, want er bevinden zich hier momenteel heel wat gemaskerde 'oppositie' trollen die net doen alsof jij hier niet van gediend zou zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. och och och

    ff zoeken op youtube naar:
    william cooper / bill cooper

    en klaar ben je.

    22, 23, 24 september
    30ste graad tot 33ste graad en 38 is resurrection.

    tot zover complotdenken lang leve het onbekende / occulte.

    BeantwoordenVerwijderen