woensdag 1 april 2009

Obama Deception


De Alex Jones-fabriek draait weer op volle toeren. Na het afscheid van George Bush leek zijn nering even in gevaar te komen, maar gelukkig is er Obama. Die ons allemaal voor de gek houdt. Obama is het zwarte gezicht van de Nieuwe Wereld Orde (u weet wel, die onzichtbare macht die geen complotter weet te duiden), de handpop van Wall Street, de marktkoopman van de illuminatie, die Rusland al heeft omsingeld en Afrika gaat domineren. Die Amerikanen hun wapens afpakt en detentiekampen laat bouwen. Het maakt kennelijk niet uit wie er in het Witte Huis zit, Jones maakt overval een complot van.

De Obama Deception heet dus de jongste documentaire van Jones, weer veel te lang en wederom met een dubieuze hoofdrol voor Alex "scheepshoorn" Jones in hoogst eigen persoon. We zien hem een dag voor de Bilderberg-conferentie in 2008 in het Westfields Marriott in Chantilly, Virginia inchecken totdat het brandalarm afgaat. Wat volgens Jones een manier is om al het ongewenste volk inclusief hemzelf uit het hotel te krijgen. En voor wie de hint niet begrijpt: het zijn de Bilderbergers die Obama in het zadel helpen geholpen.

Volgens Jones heeft Obama, zodra hij de macht in handen had, er allerlei wetten doorgedrukt die haaks staan op zijn verkiezingsbelofte. Zo zou Obama ook de Stimulus bill erdoorheen hebben gejaagd, het voorstel om de kwakkelende Amerikaanse economie er weer bovenop te helpen. De suggestie dat die wet amper werd gelezen, is natuurlijk bespottelijk gelet op de Democratische lobby die eraan vooraf ging. Het uitbreiden van de antiterreurbestrijdingswet Patriot Act wordt uiteraard weer gezien als een manier om Amerikaanse burgers te knechten en zo gaat het maar door.

Wat opvalt is dat Jones nauwelijks serieuze deskundigen voor de camera heeft weten te krijgen, behalve dorpsgek Webster Tarpley, een rapper die over BurgerKing begint, de bekende Bilderberg-watchers Daniel Estulin en Jim Tucker en dropout Jesse Ventura.

De kracht van Jones is dat hij het een en ander met zoveel stelligheid verkondigt dat je het bijna nog gaat geloven ook. Zelfs bij Het Vrije Volk zijn ze fan: "Obama’s Yes we can vertoont akelige gelijkenissen met het Heil Hitler van een aantal decennia geleden: massahysterie en persoonsaanbidding. meteen na zijn inauguratie heeft Obama een aantal zaken doorgedrukt die volledig haaks staan op zijn verkiezingsbeloften, zoals op basis van zijn track-record te verwachten viel. De film stelt deze zaken en hun achtergronden genadeloos aan de kaak."

Genadeloos? Hmm. We verwijzen graag naar het mantra van anti Jones-blog Leavingsalexjonestown: "Screaming something through a bullhorn doesn't make it true."

20 opmerkingen:

 1. @ Barracuda

  Jij bent ook niet een klein beetje dom, he? Beetje lopen afgeven op een film van een schreeuwlelijk (die daarom niet minder gelijk hoeft te hebben), maar ondertussen zelf de eigen oogkleppen nog eens stevig aandrukken. De boodschapper vermoorden, noemen ze dat. Maar de boodschap kritisch bekijken, ho maar.

  Waarin verschilt Obama nu precies van Bush? Noem eens drie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Anoniem

  Helemaal mee eens. The Obama Deception heeft z'n minpuntjes, maar is een goeie film. Laat zien dat Barry Obama gewoon de volgende sokpop is die omhoog wordt gehouden vanuit het Jan Klaassen huis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, daar heb je de domme Alex Jones nalopertjes weer. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Alles wat de beste man roept wordt weer klakkeloos voor waar aangenomen. Volgens mij zijn de verschillen tussen Bush en Obama zo duidelijk al wat, behalve als je in een warrige complotwolk leeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ John

  OK, dan ook aan jou de vraag:

  Noem eens drie verschillen die echt hout snijden. En dan hebben we het natuurlijk niet over de woorden, maar de daden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alex Jones is niet de enige die er zo over denkt. Obama wordt als 'valse profeet' gezien.

  Zie hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, waar blijf je nou? Jij die niet in een "warrige complotwolk" leeft, moet toch 1-2-3 zo wat voorbeeldjes kunnen noemen?

  Ik wacht wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eindeloos en hijgerig berichtjes plaatsen is niet de manier om je gelijk te halen, anoniem. Misschien even wachten totdat John weer eens online is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens kan ik de uitdaging makkelijk omdraaien: waarin lijkt Obama op Bush?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Billy' van Barracuda is een ongeloofwaardige prutser gebleven:

  Iedereen kan en mag tegenwoordig bloggen; je meldt je ergens aan of ruimt wat plek in op je webspace en begint aan wie het maar wil proeven te trakteren op de geconditioneerde uitwerpselen van je gehersenspoelde pan. Dit heeft als gevolg dat er heel erg veel kaf onder het koren gevonden mag worden... Bij het ontwakende deel der complotters weten we inmiddels al wel dat HÉÉl veel mensen het bloggen over serieuze onderwerpen danig onderschatten, en zo hebben wel al gelukkig veel lui zien komen en ook maar al te vaak zien gaan. 'Onze' Billy echter gaat gewoon stealth onderwater door met zijn gehersenspoelde en nooit vernieuwende pro-AIVD/VVD/Wilders propaganda. Nu had ik ooit nog wel eens van dat blogje gehoord, maar zijn laatste episteltje van A-Jones deed me verlangen naar het leven dat ik had vlak voordat ik met wat kameraden na 9-11 tegen de in slaap ghouden zombie's als Barracus de handschoen opnam. Want deze zelfbenoemde hoernalist en “pitbull met een stijf staartje” schijnt een broertje dood te hebben aan waarheidsvinding, getuige zijn geweldige maar verder nietszeggende prularia dat hij op dat gebied placht te 'publiceren'. Sterker nog: hij noemt het 'neutraal nieuws', ondanks dat hij al zijn briljante conclusies alleen nog maar baseert op zijn ranzige befëhlen die hij op straffe van ontmaskering (want bij de ballen gehouden) door de aivd maar snel weer tegen het zere been van de 'complotters' aanschopt. Sowieso lijkt hij het niet zo op complotters te hebben, want volgens zijn huiligerige aanstellerij zijn ze gevaarlijk en ook nog eens Alex jones aanhangers. Dat heeft hij mogen horen van zijn altijd terugkerende commmentatoren, alleen heeft dat bij hem nog niet tot enige verlichting mogen leiden. We hopen dat deze kneus er snel achter komt dat een schoenmaker echt beter bij zijn leest kan blijven, wat in zijn geval helaas niet meer kan zijn dan het virtueel/verradelijk de kastanjes uit het furieuze volks-vuur voor zijn broodheertjes te moeten vissen. Het oude papier moet overigens voortaan op maandag voor zes uur aan de straat gezet worden in plaats van op vrijdag. Tjonge-jonge wat een desinfo-clown's hier zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Jez

  John heeft het over "verschillen die zo duidelijk zijn als wat", dus daar is het wachten even op. Overigens is de uitdrukking "als wat" behoorlijk vaag te noemen. Blijft de vraag: als wat dan, John?

  Of heb jij nog wat aanvullende wijsheid in petto, Jez? Woorden waarin we kunnen geloven, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig die knakker heeft gewoon helemaal door hoe het allemaal in elkaar zit. Bil is gesnapt wahahahaaa!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dit soort sites eigenlijk altijd wel grappig. Dat is nou juist het leuke van Internet, iedereen kan zijn of haar zegje doen. Dat 'onze' Billy binnen een extreem bekrompen referentiekader als hoernalist zijn kunstje mee probeert te spelen, maakt het alleen nog maar grappiger en ongeloofwaardiger. Ik lees sites als die van Barracuda altijd om er maar weer eens op gewezen te worden hoe verschrikkelijk kansloos sommige bloggers zullen blijven omdat ze niet verder willen kijken dan hun eigen lid lang is en daardoor helemaal niet door de indoctrinerende bedoelingen van de bestaande mainstream media en lieden als A J. heen kunnen prikken...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed zo, jongens, even wat knippen en plakken van reaguurders van andere sites, je eigen onzin ertussen zetten, en klaar zijn we weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wie is die clown die de enorme lap tekst heeft gepost? Lijkt in elk geval iemand te zijn die zichzelf graag hoort praten..
  Verder weet hij te melden dat Billy de Haai pro Wilders is, terwijl ik meende laatst een stukje van zijn hand te lezen dat anders aangaf.
  Wat Crap zegt klopt dit keer wel een beetje: een aantal mensen komt hier alleen om een geknipplakte grote booschap te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weten we eindelijk ook wat die "mondsnoerende" logica inhoudt. Bevalt een reactie Barracuda niet, dan gaat - hoppa - het censuurmes erin.

  Tja.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee, hoor, we gaan alleen even flink snoeien in de 'herhaalberichtjes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "...komt hier alleen om een geknipplakte grote booschap te doen..."

  Tja... Tegen zulke debunkings-logica ga ik al niet eens meer in de herhaling op reageren. Want stel je toch eens voor dat de moderator mijn litturgiche wijsheden wegens TÉ opruiend en onweerlegbaar van zijn comments sectie verwijderd? Dat pleziertje gun ik hem niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "extreem bekrompen referentiekader "

  Inderdaad. Dat is Billy ten voeten uit. Je ziet het heel veel minder intelligente mensen doen, ze verkrampen hun referentiekader net zolang tot het ineens weer overzichtelijk wordt. Heel menselijk. Maar wel dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoe komt het dat figuren met een plank voor de kop altijd weer beginnen over referentiekaders?

  BeantwoordenVerwijderen