vrijdag 10 april 2009

Grenswetenschap


O jee, Grenswetenschap dreigt kopje onder te gaan. Het pseudowetenschappelijke blogje dat "nieuws op de grens van wetenschap" zegt te brengen. Dat als leus "Wie de chaos beschrijft, stelt de orde op zaken" voert, maar dat adagium zelden in de praktijk brengt. Dat als het even kan maar al te graag meehuilt met de wolven in het bos als het om de AIDS hoax en 9/11 gaat. Of zomaar een Alex Jones docu voorzet over Obama. Niet dat het ook maar iets met wetenschap te maken heeft, maar voor complotredacteur Tim de Enchanter heeft blijkbaar alles wetenschappelijke relevantie.

Soms wil Jurgen Deleye van Grenswetenschap nog wel eens een andere blogger de les lezen. "Eigenlijk iedereen die niet op dezelfde lijn zit als hijzelf krijgt er ongenadig van langs: de hele redactie van het tijdschrift Skepter, sterrekundejournalist Govert Schilling, hoogleraar theoretische sterrekunde Vincent Icke van de Universiteit Leiden en ook nog de voltallige redactie van het actualiteitenprogramma ‘Netwerk’. 2012 is voor hem overduidelijk een religie, en een skeptische of kritische blik niet welkom."

"We zijn gewoon te goed
," houden de makers ons voor. Zo goed, dat er plotsklaps geldproblemen dreigen. Alleen al aan de bandbreedte en servers verstookt Grenswetenschap.nl naar eigen zeggen zo'n slordige 1.500 euro per kwartaal. Daar staan een paar honderd euro inkomsten via bannering en Google-adds. Het einde komt in zicht, tenzij de lezer even telebankiert.

Overigens lijkt Grenswetenschap zich bewust van het eigen falen: "Grote adverteerders zijn namelijk van mening dat u niet tot een commercieel interessante doelgroep behoort. Verder bestaat er onder adverteerders het idee dat Grenswetenschap.nl een plek is waar alleen armlastige paranoïde aluhoedjes zich thuis voelen."

Barracuda heeft een idee: Verkoop Tim de Enchanter voor een transferbedrag aan Argusoog of Zapruder. Of nog beter: gewoon dumpen. En stop voor de verandering iets meer wetenschap en iets minder grens in Grenswetenschap. Helpt wellicht tegen paranoïde adverteerders.

24 opmerkingen:

 1. Dus als we deze onzinsite snel om zeep willen helpen moeten we snel veel verkeer genereren. Dat is niet zo moeilijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, gaan we de complotter vriendjes weer eens mobiliseren? Ook altijd erg succesvol op manifestaties...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "When I hear, “I don’t believe in conspiracy theories”, what I hear is, “I’ve made up my mind based
  upon what I’ve been told to think by the Media Mafia conspiring to propagandize via TV, radio, and
  newspapers; please don’t confuse me with the truth.” What’s true is these people do believe in conspiracy theories – the ones they’ve been fed. If what they believe, i.e.: what they’ve been told to think, were true, they
  wouldn’t need to believe it. Belief is of the ego mind and hence, false. When we know something is true, we
  don’t need to involve our egos."

  Mary Croft, huismoeder.

  Misschien iets om eens bij stil te staan, mijn beste zoetwatergup?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "upon what I’ve been told to think by the Media Mafia conspiring to propagandize via TV, radio, and
  newspapers"

  Ik ben alweer afgehaakt. Straks weer een dom citaatje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een onzin verkondig ik als je dit zo leest. :D

  Gelukkig klopt er geen bout van de citaten nog de meningen die opgeschreven zijn. Sommige 'journalisten' en bloggers hebben toch echt een te lange duim. En zuigen net iets te graag. Ze gebruiken je zo graag als onderdeel van een eigen mening... tsss... Doe maar meneer Barracuda. Al is de leugen nog zo snel, Merlina achterhaalt de waarheid wel. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trouwens, dit zijn al mijn blogs op GW: http://www.grenswetenschap.nl/blog.asp?redit=11

  Als je dát complotblogs noemt, dan zie je gewoon overal een complot in. :D

  zo, dat was het. Verder geen nuances meer aan te brengen op dit 'sfeervol' stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Gelukkig klopt er geen bout van de citaten nog de meningen die opgeschreven zijn."

  Zo, en wie bepaalt dat? Het is trouwens "geen hout" en "noch de meningen". Schrijven is niet je sterkste kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jurgen Deleye is net zo'n slechte verliezer als die sukkel Zapruder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Barracuda,

  Wij van GeenCommentaar.nl zijn geinteresseerd om een van je logs over te nemen als gastlog (het stuk over Wiegel). Helaas kan ik geen email adres vinden op je blog, dus maar via deze weg.

  Heb je interesse, mail dan naar info@geencommentaar.nl

  Vriendelijke groet, namens de redactie,
  Mark.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geencommentaar.nl is een complotsite.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De éne B-site leent bij de andere B-site. Het weer armoe troef in debunkland.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een ranzige aasgier is die Billy. Heeft zelf nog nooit van zijn leven iets leesbaars achtergelaten op het net. Poor boy. GW is toch wel één van de grotere en gereputeerdere weblogs in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Wij van GeenCommentaar.nl zijn geinteresseerd om een van je logs over te nemen als gastlog (het stuk over Wiegel). Helaas kan ik geen email adres vinden op je blog, dus maar via deze weg."

  Ik houd u niet tegen, alleen ontgaat me het nut ervan een beetje. We leven in het internet tijdperk. Het stukje staat hier al.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook ik ben maandenlang gestalkt door deze Jurgen Deleye, zelfs 's nachts. Het is dan ook een genoegen te kunnen melden dat ik met plezier afwacht tot wanneer het bootje zinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nadenkertje: wisten jullie dat Jurgen Deleye, Madmello en Madbello dezelfde personen zijn? Dezelfde oplichters?! Die bonafiede personen op internet aanvallen en achterf doen alsof hun neus bloedt en er niets scheelt? Dat ze ook sex- en pornosites opzetten? Misschien zelfs mensen uitbuiten in de mensenhandel en hen verplichten zich te prostitueren?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waarom scheert die Jurgen Deleye niet gewoon zijn haar en gaat hij werken, net als iedereen? Zeg nu zelf, het is een belabberd mannetje met weinig pit ! Als hij zijn handjes eens zou vuil maken...., hij zou veel kunnen bijleren in de 'bouw ', als metselaar, schilder enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jurgen heeft mijn vriendin zwanger gemaakt. Ze verwacht een kind van hem

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Grenswetenschap.nl haalt de winter niet meer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ook al ben ik het niet altijd met grenswetenschap eens ze zullen met name jurgen deley toch respect voor je tonen en dat kan ik van vele andere niet zeggen
  in licht liefde en vrede
  paragnost willem

  BeantwoordenVerwijderen
 20. anoniem opf eric nayaert je ben dus werkelijk een schande voor de mensheid je deugd tot inhet diepste van je ziel niet een zeer minderwaardig oplichterachtig stuk crapuul ben je zelfs op je site misbruik je namen van derde daarbij is jurgen deley madbello en paragnost willem niet een persoon maar drie enkel de vele namen die positief zijn naar jou toe is wel een persoon en wel ERIC NAYAERT

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eric Naeyaert is een integere en nobele persoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jezus Christhuis, wat is dit voor prutssite? Barracuda? WTF? Een prutser 1e klas met een goedkoop c-blogje wat aantoonbare leugens verkoopt over van alles en nog wat?

  ps: GW doet het nog steeds :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik raad Eric Naeyaert uit Antwerpen aan iedereen aan. Hij behoort tot de top in de Benelux! Niet alleen komen zijn voorspellingen altijd uit. Hij combineert zijn gave ook met die van psychotherapeut. Wat een aanzienlijke meerwaarde betekent. Zeker een bezoek waard !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geselecteerde inschrijving Naam: Magnetique
  Vestigingsadres: Charlie Parkerstraat 28
  Vestigingsplaats: 1311PH Almere
  KvK-nummer: 39072762 0000
  Soort Inschrijving: Hoofdvestiging
  Status: Uitgeschreven uit het Handelsregister

  Dit is al een mooi zetje + paraproof zijn nieuwste lancering bevat voor 80% gejatte stukken, het copyright laat staan toestemming heeft ie niet, hij stalkt tegenwoordig Isabel Blanco en Willem Biemans en ja tel maar op:
  diefstal, stalking, dreigementen, belastingfraude omdat zijn it bedrijf nog gewoon bestaat dan moet het toch lukken of niet dan.

  BeantwoordenVerwijderen