maandag 6 april 2009

Archie debunkers


Breaking news. De WTC torens in New York zijn op 9/11 alsnog door thermiet verkruimeld en niet door gekaapte vliegtuigen, want in de rode laag van rood/grijze snippers die zijn aangetroffen in de restanten van het WTC is - let nu even op - "actieve nanotechnologische thermiet" gevonden, een hoog energetisch pyrotechnisch en explosief materiaal. "Mooi. Kunnen we eindelijk dat hele zooitje neocons oppakken en in oranje overall afvoeren naar dat vakantieparadijs op Cuba," jubelt Zapruder. En elders: "The end is near for the archie debunkers."

Nou, mooi niet dus. De onderzoeksresultaten in het Open Chemical Physics Journal - gehost vanuit Pakistan - zijn natuurlijk weer van Steven Jones, de Mormoonse Willie Wortel die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om aan te tonen dat 9/11 een inside job is. Tot dusverre heeft zijn onderzoek maar weinig indruk gemaakt, behalve op een handjevol hardcore complotters, die nu ook weer denken dat het ultieme bewijs voor het 9/11 bedrog is geleverd.

Jones vond het merkwaardig dat de WTC torens op 9/11 zo rechtstandig naar beneden kwamen, maar begreep ook wel dat er geen aanwijzingen waren dat er zware explosieven waren gebruikt. Nee, bedacht Jones, mogelijk is thermiet of een variant daarvan gebruikt, een brandbaar goedje dat de steunbalken van het WTC zou hebben verzwakt. Een hoogst merkwaardige theorie, omdat dit spul nog nooit gebruikt is voor sloopdoeleinden, al was het maar omdat de verbranding nauwelijks te controleren is. Bovendien zou je eerst complete kantoren en liftschachten moeten ontmantelen om alleen al bij de stalen steunbalken te komen. En geen mens die dat gezien heeft.

Toch ging Jones door met zijn onderzoek en in eerdere publicaties was het volgens Jones al zo klaar als een klontje: bolletjes onder de elektronenenmicroscoop wijzen volgens hem op het gebruik van het explosief brandbare goedje thermaat.

Maar wat is nu in godsnaam weer nanotechnologische thermiet? Jones et al wringen zich in allerlei bochten om hun bevindingen geloofwaardig te maken, maar zijn er al honderd keer op gewezen dat de aanwezigheid van bijvoorbeeld sulfaat in door hen aangetroffen bolletjes toevallig ook het bijproduct is van het materiaal van brandende gebouwen of oceaanzouten. Ja, zelfs van vliegas. Weer anderen denken dat wat Jones heeft aangetroffen gewoon ordinaire verf is. Temeer daar de chemische vingerafdruk waar het team zo hoog van opgeeft ook nog eens niet blijkt te kloppen.

De conclusie dat het thermiet betreft is gewoon een boude interpretatie. Want het enige dat Jones et al hebben kunnen vaststellen is dit: "The red material contains grains approximately 100 nm across which are largely iron oxide, while aluminum is contained in tiny plate-like structures." Of zoals iemand bij het Randi Forum volkomen terecht opmerkte: "Omigosh! I knew it! They finally found rust and traces of aluminum in structural steel. Please, dear lord, don't let them come to Pittsburgh. We've got piles and piles of conspiracy evidence."

5 opmerkingen:

 1. Waar blijven de complotters?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. crap heb je zelf al in de gaten dat je eigenlijk deel uitmaakt van deze complotters gekte? ... gaat het over complotten, ....en ja hoor daar is tie weer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, lekker hoor Crap.

  Over 9/11 gaan talloze theoriën in de rondte. Nu wordt er aan één daarvan geschud door superheld Barracuda en jij verwacht een meteen weerwoord van complotters, alleen al omdat het over 9/11 gaat.

  Stel dat wij, de complotters, zouden stellen dat we hetero zijn, en jullie (jij, fred en de goudvis) geloven dat niet. Als dan de blogmakreel een foto van Sugar Lee Hooper op het blog plaatst, verwacht je dan ook dat we met z'n allen "geil zeg, een vrouw!" komen roepen? Nee toch?

  Met andere woorden: de officiële versie van 9/11 niet geloven betekent nog niet dat elke willekeurige alternatieve theorie die Billy ergens opvist gesteund moet worden, of wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. .........................................................................................................

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Over 9/11 gaan talloze theoriën in de rondte. "

  Klopt, zo zouden de torens zijn opgeblazen met stille explosieven, verdampt met behulp van energietralen, gesmolten met thermiet, opgeblazen met schijnbaar willekeurige explosies gedurende de tijd tussen het moment vlak voor het vliegtuigimpact en het instorten zelf.

  "Nu wordt er aan één daarvan geschud door superheld Barracuda"

  De anderen zijn ook al geschud hoor :)
  Maar de thermiet-theorie is wel een van de meestpopulaire.


  "en jij verwacht een meteen weerwoord van complotters"

  Zou je wel verwachten toch?

  "alleen al omdat het over 9/11 gaat."

  Is toch de moeder aller complotten.

  "Stel dat wij, de complotters"

  Je ziet jezelf dus wel als complotter..


  "zouden stellen dat we hetero zijn, en jullie (jij, fred en de goudvis) geloven dat niet. "

  Beetje kromme vergelijking, maar alla..


  "Als dan de blogmakreel een foto van Sugar Lee Hooper op het blog plaatst, verwacht je dan ook dat we met z'n allen "geil zeg, een vrouw!" komen roepen? Nee toch?"

  Nou, die meid is toevallig lesbisch :o)

  "Met andere woorden: de officiële versie van 9/11 niet geloven betekent nog niet dat elke willekeurige alternatieve theorie die Billy ergens opvist gesteund moet worden, of wel?"

  Met andere woorden: je vindt zelf de thermiet-theorie ook onzin.
  Da's goed om te horen ;)
  Dat zou je ook op een andere manier kunnen zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen