donderdag 16 april 2009

Linksmens


Dr Nomad is de huisantropoloog van het Vrije Volk. Alsof hij een inheemse indianenstam in een vergeten uithoek van het Braziliaanse oerwoud heeft ontdekt, determineert hij in zijn jongste analyse de linksmens. Wiens wereld bestaat uit uit daders, slachtoffers en de helden van dat verhaal: hulpverleners. "Drie keer raden wie voor held wil spelen. De linksmens natuurlijk! De linksmens haat het grote en sterke en houdt van het kleine en zwakke. Als slachtoffers zich niet als slachtoffers gedragen, dan wordt de linksmens boos. En gedurende zijn hele leven is de linksmens uiteraard ook boos op wat het etiket dader draagt."

Een van de gevaarlijkere retorische instrumenten die de linksmens hanteert is volgens Dr Nomad het streven naar het gelijkheidsideaal. "Vooral schurken moet gelijk zijn (...). Gelijk aan wie? Gelijk aan “ons” natuurlijk, want “ons” zijn een lichtend voorbeeld voor de wereld. De linksmens is ook van mening dat wanneer een schurk gelijk is aan ons, dat de schurk vanzelf een liefmens wordt."

Volgens de linksmens zijn Amerika en Israël de echte vijanden, dus zolang Iran belooft om de atoombom alleen op deze twee landen te gooien (u weet: de VS, Israël en enkele Europese landen vrezen dat Iran hoogverrijkt uranium wil gebruiken voor het maken van een atoombom), slikt de linksmens volgens Het Vrije Volk "ieder denkbare leugen vanuit Teheran".

Hebben linksmensen onlangs geroepen dat Iran recht heeft op een atoombom, omdat Amerika die toevallig ook heeft? Nergens gelezen, maar Dr. Nomad denkt het, en dan is het kennelijk zo. Want de rechtsmens denkt graag voor de linksmens. Zoals hij ook een veldgids nodig heeft om de linksmens te herkennen en te bestrijden ("Geuren nemen zij op via de gevorkte tong"). Misschien verklaart dat waarom de linksmens graag historische plaatjes verzamelt om te suggereren dat de foute NSB tig jaar geleden heel erg links was. Een beetje rechtsmens weet dan dat linksmensen dus nog steeds heel foute NSB'ers zijn.

1 opmerking:

  1. Hmmm... misschien dat je volgende keer wat meer links zou kunnen toevoegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.