dinsdag 14 april 2009

Terreurplot


Is er nog iets gebeurd met Pasen? Jawel. Want er was weer eens een heus terreurplot. In Engeland. Twaalf studenten, tien daarvan Pakistaans, werden gearresteerd op verdenking van aanslagen die tijdens Pasen waren gepland. Politie en MI5 wisten email verkeer te onderscheppen waarin die plannen stonden. Of het ook werkelijk zover zou zijn gekomen, weet je natuurlijk nooit, maar de bezorgdheid lijkt niet uit de lucht gegrepen, gelet op de vermoedelijk 4000 Britse moslims die hun opleiding in Pakistaanse terreurkampen hebben genoten.

De arrestatie werd alleen ietwat vervroegd omdat Bob Quick, de Britse politiechef op het gebied van terreurbestrijding, per ongeluk de inhoud van geheime documenten in de openbaarheid had gebracht. Dat wil zeggen: hij werd gefotografeerd toen hij uit zijn auto stapte met die documenten in de hand. En daarop was duidelijk te lezen om welke verdachten het ging. Commissaris Kluns stelde zijn positie direct ter beschikking kort na de arrestatie van twaalf verdachten die een aanslag in Noordwest-Engeland zouden hebben willen plegen.

Voor het alternatieve verhaal kun je echter terecht bij de Zappies. Daar krijgt zo'n terreurplot weer een 'politiek' complotluchtje. Want toeval bestaat niet. Sinds complotters zichzelf wijs hebben gemaakt dat 9/11 een inside job is, wordt elke terreurdreiging een valse vlag-operatie. Om ons bang te maken. En anders toch zeker om het beschadigde imago op te poetsen.

En dus suggereer je dat voor premier Brown het terreurplot niet geheel onwelkom is (dikke knipoog), zeker nu de Minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith op kosten van de belastingbetaler pornofilms huurde en de politie flink onder vuur staat vanwege het doodknuppelen van een krantenverkoper tijdens protesten rond de G20 bijeenkomst. Even een verijdeld terreurplotje er overheen en Brown is weer de bom. Iets dergelijks gebeurde volgens de Zappies ook tijdens het vloeistoffencomplot uit 2006, toen de Britse premier Blair onder vuur lag vanwege het “cash for titles” schandaal (betalen aan Labour voor een adelijke titel).

Enfin, u begrijpt hem al: aluhoedjeslogica. Met de wetenschap dat Engeland het islamterrorisme nog steeds niet onder controle heeft, maak je je als premier toch niet echt populair, zou je denken. Daarnaast is het een mijl op zeven om documenten op deze manier uit te laten lekken en de antiterreur-expert van Scotland Yard de laan uit de sturen, terwijl je net zoveel had bereikt zonder al deze poespas (gewoon zeggen dat er een aanslag is verijdeld, klaar).

Maar dat krijg je als je als complotter denkt dat onberekenbare krachten van achter de coulissen het toneelstuk beïnvloeden en je pas tevreden bent als je het gehele causale verband inzichtelijk hebt gemaakt ("Poorperson’s cognitive mapping in the postmodern age", zie Complotdenken voor Dummies).

5 opmerkingen:

 1. Weer een mooi stuk bij de Zapruders over zeepiraten en aliens. Ze zijn daar echt compleet de weg kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. " Per ongeluk de inhoud van geheime documenten in de openbaarheid had gebracht. Dat wil zeggen: hij werd gefotografeerd toen hij uit zijn auto stapte met de documenten in de hand. En daarop was duidelijk te lezen om welke verdachte het ging."

  Hahahahahahahahaha .......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heus bij Zapruder sporen die lui niet.Het wordt werkelijk steeds gekker daar.Zou het een zuster site van Niburu zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met Peter 'Boogeyman' Stuivenberg haal je het nivo flink omlaag, ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeg anoniem, ben je nu een complotter of niet?

  Debunkers komen hier doorgaans onder een alias, complotters posten anoniem.

  Nu snap ik er niets meer van..

  BeantwoordenVerwijderen