vrijdag 24 juli 2009

Allahschreeuwers

Er is helemaal niks mis met islamofobie, stelt E.J. Bron bij het islamofobe Vrije Volk. "Het begrip betekent niet moslim-fobie, het betekent islam-ofobie "angst voor de islam", maar angst voor de islam is helemaal niet te vergelijken met haat tegen alle moslims. Iemand kan terecht of onterecht bang zijn voor de islam, of vaak voor bepaalde aspecten van de islam, en überhaupt geen vooroordelen over moslims hebben, laat staan een racist zijn."

De gelijkstelling van islamofobie met racisme is daarbij bijzonder oneerlijk, vervolgt Bron. "Zelfs wanneer men erkent dat er mensen bestaan die bang zijn voor de islam, wat kan dat op welke manier dan ook te maken hebben met racisme? Wanneer de angst voor een ideologie als racisme wordt gebrandmerkt, dan kunnen ook al diegenen die bang zijn voor conservatisme of liberalisme racisten worden genoemd."

Gelukkig, dat misverstand is ook weer de wereld uit. En dus gaat Bron nog even verder: "We kunnen vaststellen dat het begrip islamofobie maar één doel dient: de onderdrukking van iedere vorm van kritiek, terechte of onterechte, op de islam. Met het oog op de lafheid van westerse media, gepaard gaande met een stiekeme goedkeuring door huidig links om iedere vorm van kritiek te verbannen (terwijl men al het mogelijke afwentelt op het christendom en de christenen), functioneert dit blijkbaar goed."

Het probleem is natuurlijk niet zozeer deze uitleg, alswel het feit dat Het Vrije Volk ongeveer alles neersabelt dat islam heet. Marokkanen worden "allahschreeuwers", boerka en de nikaab moeten weg en islamitische feestdagen mogen geen openbare feestdagen worden. Bij het Vrije Volk hebben ze niks tegen de islam, behalve dat het niet deugt.

En dus citeert Het Vrije Volk met instemming het plan van de PVV om uit te rekenen hoeveel geld geld allochtonen de staat kosten en hoeveel ze opbrengen. En owee, als daar kritiek op komt van F. Azarkan, voorzitter van de in Utrecht zetelende "subsidiespons SMN" "Wat Azarkan doet is niets anders dan de aandacht van het onderwerp af te leiden en dat luidt: wat kost ons de allochtoon? Die kost ons jaarlijks handenvol geld, daar valt geen eurie op af te dingen. Nederlanders betalen zelfs belasting om de AOW voor allochtonen te financieren die nooit gewerkt hebben."

Kijk, zo doe je dat als rechtgeaarde Vrije Volker: pas als de Nederlander de pijn in de portemonnee voelt, zal hij zich tegen de islam keren. Niet dat het Vrije Volk iets tegen islam heeft, wat denkt u wel!

43 opmerkingen:

 1. Een deel van de ‘autochtone’ Nederlanders heeft al jaren het gevoel niet meer mee te kunnen komen met de wereld. Ze zien dat hun leventje stagneert en dat anderen wel een betere positie weten te veroveren. Ze voelen zich te kort gedaan. Diep in hun hart weten ze natuurlijk wel dat ze niet rijk bedeeld zijn met vaardigheden en talenten, maar die gevoelens kunnen ze niet hardop uiten, dat zou hun gevoel van eigenwaarde alleen nog maar meer aantasten. Hun ontevredenheid en hun gevoelens van slachtofferschap brengen een giftig broeierig mengsel voort, dat zich richt tegen alles wat niet tot hun wereldje behoord. Ressentiment heet dat. De ‘ander’ wordt de zondebok voor de irrationele en onderdrukte gevoelens.

  En die gasten van Het Foute Volk proberen die mensen te mobiliseren door hun sluimerende ressentimenten voortdurend aan te wakkeren. Ze zoeken niet naar oplossingen, maar bevestigen de gevoelens van slachtofferschap systematisch en kloppen ze zo ver mogelijk op. Ze zetten met hun handelwijze aan tot verdere verbittering, afkeer en irrationele woede. Dat die woede zal uitgroeien uit tot haat en tenslotte ontaardt in de behoefte anderen te kleineren en actief schade toe te brengen, weten ze heel goed. Racisme dus. Intentioneel racisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze discussie is toch iets ingewikkelder.
  Zoals het artikel al aangaf of citeerde, als je je negatief uitlaat over een religie zoals bv de islam dan ben je geen racist, als je je negatief uitlaat over iedere buitenlander ongeacht zijn komaf of huidskleur dan ben je ook geen racist want bv een Duitser is ook een buitenlander maar wel van het blanke ras.
  Dan ben je gewoon intolerant en heel kortzichtig.

  Als je je negatief uitlaat over de islam ben je dan ook negatief over buitenlanders ?

  Tsja de islam is natuurlijk een religie die pas sinds kort in Nederland gepractiseerd wordt, en dat zijn idd mensen die oorspronkelijk niet uit Nederland komen, en hoelang geleden werd in Nederland de eerste moskee geopend, ongeveer 30 a 40 jaar geleden ?

  Ik ben opgegroeid in Nederland in een periode dat Nederland flink aan het ontkerken was, en dat zag ik als een zegen, eindelijk werd de samenleving beetje bij beetje verlost van de dogma's.
  Met de komst van de islam zette de trent van het ontkerken door maar de verislamisering deed zijn intrede - zo las ik laatst dat in de VS islamitische feestdagen officieel erkend en gevierd gaan worden zoals dat met de christelijke feestdagen het geval is, en dat zie ik op den duur ook in Nederland gebeuren - m.a.w. de kerk doet weer een herintrede maar dan vanuit een andere invalshoek, de islam.
  M.a.w. feitelijk gaan we met de intrede van de islam in Nederland weer terug naar af.

  Okey, dan kan je je afvragen of dat zo erg is.
  Wel als je de ontkerking als een zegen zag.

  Als ik zeg dat ik niet op de islam zit te wachten en dat de islam van mij weg mag blijven dan zeg ik natuurlijk niet dat ik niet op de buitenlanders zit te wachten en dat ze van mij weg mogen blijven, mijn stad wordt vertegenwoordigd door 170 nationaliteiten, waarom is er nooit een discussie over bv de Chinezen ?

  M.a.w. als ik zeg dat ik niet op de islam zit te wachten - zoals ik op geen enkele religie zit te wachten - omdat ik het een opdringerige religie vind of dat die religie iig opdringerig gepractiseerd wordt, dan kan je mij never nooit voor een racist uitmaken !!

  Je kan zeggen dat ik intolerant ben, maar ook dat klopt niet want ik mag mijn mening uitspreken, en juist de zogenaamde debunkers zijn toch van die rationalisten *kuch* dus waarom opeens de islam knuffelen, de religieuzen worden toch in iedere evolutie theorie voor kompleet gestoord verklaard, maar wel de islam knuffelen en omarmen en iedereen die het daar niet mee eens is is dan weer niet goed bij zijn hoofd en een racist ?!

  Btw, niet alleen debunkers knuffelen de islam, maar zij verrassen mij het meest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal juist Barracuda, en onophoudend 'bidden' om alzo te mogen ontkomen aan de dingen die over de aarde zullen komen? En daarna ook nog eens waardig bevonden worden om voor Zijn aangezicht te staan? Proest... Dit is een opdracht van Patman jij vieze smiecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey waar zijn de debunkers nou ?

  Ik begrijp het wel want in het artikel staan geen woorden zoals 'complotters', en wat moeten ze dan zeggen ?

  Niets .. en daarom vraag ik me af waarom ze uberhaupt hun bek opentrekken, want ze hebben sowieso nooit wat te vertellen.

  Zo, nu komen ze wel denk ik .. hahahahahaha ......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Btw, ik zie dat ik een woord vergeten ben, het moet zijn ; ' de religieuzen worden toch in iedere evolutie theorie DISCUSSIE voor kompleet gestoord verklaard. '

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je waar de trollen zitten?

  Die zitten bij Nu.jij, omdat er een vaccinatie artikel hoog in de lijst staat!

  Ze hebben nieuwe namen, maar hun trieste MO druipt er aan alle kanten vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey waar zijn de debunkers nou ?..

  Die negeren jou nog steeds...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Die negeren jou nog steeds..."


  Da's niet helemaal waar, want zelfs hun eigen propaganda kanalen negeren deze debunking morons...

  Een documentaire van History Channel bevestigt HAARP en Chemtrails en Wederom hebben “complot” denkers gelijk, puur omdat zij denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voortdurende ontkenning bij jullie komt voort uit angst of een onvermogen om te accepteren dat zelfs als er leven buiten jullie Zonnestelsel kan bestaan, het de Aarde kan bereiken. Een specifiek voorbeeld is dat jullie de landing van de eerste mens op de maan gevierd hebben, terwijl nu wijd en zijd bekend is dat dit werd begroet door een aantal ruimtevaartuigen die rond de kraterrand waren opgesteld. Foto’s en filmopnames hebben ook de aanwezigheid van een vloot rond en op de maan vastgelegd en er is ook 'bewijs' van hun activiteiten erop. Het bewijs is oneindig en toch hebben slechts enkele van jullie regeringen hun geloof in ons verkondigd. Wij zien dat hoe langer de ontkenning heeft geduurd, hoe meer het web van bedrog de betrokkenen, die het vrijgeven van het bewijs over ons bestaan verhinderen, heeft verstrikt. Nu vinden ze het heel moeilijk om de waarheid toe te geven zonder uit te leggen waarom ze het zo lang geheim hebben gehouden.

  Bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar begrijp ik het nou goed?

  De debunkers zijn tegen "moslim-bashen"?

  Wouw! Zouden we het dan toch nog een keer met elkaar eens zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach ja, sleep Niburu er even bij, zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar wat is nou precies de stelling van dit artikel, Crap?

  Is moslims bashen nou goed of slecht?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geen inhoudelijke reacties hier?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem zei...
  "Die negeren jou nog steeds..."


  Da's niet helemaal waar, want zelfs hun eigen propaganda kanalen negeren deze debunking morons...

  Een documentaire van History Channel bevestigt HAARP en Chemtrails en Wederom hebben “complot” denkers gelijk, puur omdat zij denken.

  25 juli 2009 5:02
  -----------------------------------

  Ah karel1980 van endtimes die relisite is hier anoniem actief

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Ah karel1980 van endtimes die relisite is hier anoniem actief"

  En wie ben jij dan wel, en waarom reageer je niet inhoudelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Of heb je het te druk met vaccinaties promoten op Nu.jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. waarom reageer je niet inhoudelijk?

  Eh is Haarp en chemtrails dan inhoudelijk in een topic over de islam?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is heel simpel, als er geen woorden zoals 'complotters' in een artikel staan dan weten ze het niet meer en dan slaan ze dicht omdat ze geen enkele inhoud hebben, verder dan 'complotters zijn gestoord' komen de zogenaamde debunkers niet.
  Een stelletje sumpers zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Een stelletje sumpers zijn het."

  Ik luister nu naar Alex Jones, zit op Blaatvisblog, Xandernieuws en Nu.jij.

  Dit blog is echt zonde van je tijd. Eigelijk zijn alle blogs zonde van je tijd! Ik zie het alleen als vermaak.

  De hoofdreden is de continu aanwezige trollen. Doordat je niet direct kan comminuceren, maken ze gebruik van goedkope ontwijk truukjes. Het is een uitgedachte methode! Discussie is zinloos!

  Bovendien zit de massa die wij willen bereiken helemaal niet op blogs! De massa hebben we allang bereikt! Zij denken nu dat wij zonderlinge doomdenkers zijn, wacht maar....

  Vrijdag ging men op BNR-radio zogenaamd praten over de "complotten" rond Obama: vervolgens gaat de clown van 'welingelichte bronnen' beweren dat complotters beweren dat Obama homo is, of Michael Jackson heeft vermoord! Hahahah...verry funny! Vooral niet hebben over bv The Obama Deception! Deze video ALLEEN heeft al TIENTALLEN MILJOENEN BEREIKT!!

  Alles zal uitkomen, Ano! Vele slapende cellen zullen wakker worden als WOIII uitbreekt, of de economie verdampt!

  De truth info staat OVERAL opgeslagen op harde schijven. De waarheid is niet te stoppen.

  De trollen zullen definitief onderduiken en niemand zal ooit nog wat van ze horen. Ze krijgen waarschijnlijk een baantje bij de Stasi, of als kampbewaarder...

  We hoeven ons niet druk te maken om deze 'mensen'. Zij staffen zichzelf wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @oehoeburu 24 juli 2009 22:34

  Ik vind dat nogal een elitair standpunt. Losers die een zondebok aanwijzen. Zo simpel is het natuurlijk niet. Er zijn wel degelijk problemen, met name in de 'achterstandswijken' in de grote steden. Ook de straatcriminaliteit onder allochtone jongeren is verhoudingsgewijs zeer hoog. Echter, de mensen in deze probleemwijken, zowel autochtonen als allochtonen, blijken beter met elkaar om te gaan dan meestal verondersteld wordt.

  De zogenaamde islamfobie daarentegen is een verschijnsel dat voorkomt in alle lagen van de bevolking, niet alleen in de zogenaamde 'onderklasse'.

  De mensen van het vrije volk zijn eenvoudigweg haatzaaiers, daar heeft niemand iets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Ik luister nu naar Alex Jones, zit op Blaatvisblog, Xandernieuws en Nu.jij."

  Jezus christus, wat een spannend leven heb je toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. groetjes van eindtijden25 juli 2009 om 11:45

  "Eh is Haarp en chemtrails dan inhoudelijk in een topic over de islam?"


  @ krek:
  Ik Blijf het vreemd vinden dat jij als anti-conspiracy nut haarp nu via een filmpje promoot! Dit soort filmpjes maken ze zelf ja. Zo lijkt het net of ze een soort van tegenpartij zijn. Maar de pro en de anti's zijn allemaal van dezelfde parti. Zo schakkel je je tegenstanders uit. Wat ik wel altijd knap vind is dat je een anti kunt spelen terwijl je een pro bent. Dan moet je donders goed kunnen tonneel spelen! Of gewoon heel erg haten dan kun je het ook wel. Denk eerder dat laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "De truth info staat OVERAL opgeslagen op harde schijven."

  Welke harde schijven, anoniem? Die 8k in je hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. 'Jezus christus,'


  Wil jij mijn grote redder er buiten laten? Als je daar weer over begint schakel ik mijn grote vrindje naftaniel van het cici in. Of was Jezus eigenlijk wel een jood?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Jezus christus, wat een spannend leven heb je toch."

  Ja, en zo ga ik naar Pleasure Island met me Homies! En wat ga jij doen?

  Liegen en bedriegen, anoniem op het internet? Je zakken vullen met leugens?

  Have fun! Zure eikel....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik promoot haarp via een filmpje?
  Ik promoot helemaal niets. Buiten internet ben ik helemaal niet bezig met dit soort zaken. Geen tijd voor, geen interesse in
  -----------------------------------
  Ik ben pro of ik ben anti?

  Ik ben helemaal niets.
  -----------------------------------
  "Dan moet je wel heel erg haten"

  Dat je deze woorden gebruikt geeft wel duidelijk aan dat je niet weet wat haten is.
  -----------------------------------
  Nujij is voor mij puur vermaak.

  IRL zal het mij een worst zijn wat een ander denkt. Ik bemoei me nergens mee, ik leid mijn eigen leven en iedereen mag denken wat hij/zij wil. Ik ben niemand tot last en dus ga ik er vanuit dat anderen mij ook niet tot last zijn. Als mensen mij niet tot last zijn mogen ze doen en denken wat ze willen. En met last bedoel ik in mijn persoonlijke levenssfeer.

  Verder Karel1980 weet ik dat er afspraken worden gemaakt, achterkamertjespolitiek wordt bedreven, mensen worden belazerd, er mensen zijn die het slecht voor hebben met andere mensen, complotten/samenzweringen zijn etc etc. Maar de complottersargumentatie bewijsveoring of retoriek om die zaken aan te tonen zijn van een abominabel niveau. Krik het niveau eens omhoog. Oh nee dat kan niet want dan vervallen 99 van de 100 complotten

  Dus ja ik speel wel degelijk een rol op internet. Maar niet zoals jij dat denkt

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Bara,

  Schrijf nou eens iets over de codex alimentarius man.

  Dan heb je ten minste een onderwerp wat ons allemaal aangaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ook de codex alimetarius is uit haar verband getrokken. Vertel eens welke codex heb je gelezen en geanalyseerd

  http://www.codexalimentarius.net/web/standard_list.do?lang=en

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Billy, schrijf even snel een topic over de codex, dit is namelijk een interessant onderwerp.

  Krek, ik heb vooral de negatieve berichten gelezen. Ik sta open voor alternatieve interpretatie maar moet zeggen dat de teksten zelf zoals altijd lekker open zijn opgesteld zodat er voldoende ruimte overblijft voor misbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Eén van de opvallendste EU-commissarissen die een duidelijke belangenverstrengeling had, was onze eigen Frits Bolkestein, die ten tijde van zijn EU-commissariaat ook een commissariaat bekleedde bij pharma-gigant Merck, Sharp & Dohme (MSD). Hij kwam ruim 10 jaar geleden in opspraak met de zogenaamde Zocor/Cozaar-affaire, waarin hij toenmalige minister van Volksgezondheid Els Borst tevergeefs benaderde via een brief om het medicijn een voorkeursbehandeling te geven ten aanzien van de ziektenkostenverzekeraars.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. tuurlijk zal er waarschijnlijk misbruik van worden gemaakt. Overal wordt misbruik van gemaakt.

  Wetgeving is in eerste instantie ruim van begrip met de bedoeling dat er zelfregulering plaatsvindt. Vervolgens wordt er uiteraard misbruik gemaakt van die ruimte die gegeven wordt. Vervolgens wordt wetgeving steeds verder dichtgetimmerd en krijg je van die rigide wetgeving. En dan gaat men daar weer over klagen

  Het is zo simpel als wat. Oorzaak => gevolg

  Het ligt aan de mens zelf hoor. En iedereen die zegt nooit gebruik te maken van de ruimte die wetgeving biedt, staat zichzelf een rad voor de ogen te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ron Paul is het ook al niet eens met de codex.

  Is Ron Paul ook een conspiracy nut?
  De Federal reserve hoeft natuurlijk helemaal niet ge-audit te worden. Die Ron Paul is maar een ouwe zeur die niet kan nadenken, toch jongens?

  Hij is dus fel tegen de codex.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Is Ron Paul ook een conspiracy nut?
  De Federal reserve hoeft natuurlijk helemaal niet ge-audit te worden. Die Ron Paul is maar een ouwe zeur die niet kan nadenken, toch jongens?


  Antwoorden:
  1) ja
  2) ja

  BeantwoordenVerwijderen
 34. s Ron Paul ook een conspiracy nut? .

  Wie weet.
  In ieder geval heeft hij momenteel naar eigen zeggen geen dijt voor het 911-complot..

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik heb m’n jeugd doorgebracht in één van die buurten waar de PVV tegenwoordig de grootste partij is en ik kan je vertellen dat een aanzienlijk deel van de (autochtone) bewoners een ongekend talent heeft om hun eigen leven te verknallen en dat van hun buren tot een hel te maken. In de buurt waren altijd problemen, ook zonder moslims: huiselijk geweld, verwaarlozing, obesitas, drankproblemen enz. Lees de boeken van Theodore Dalrymple; er staat geen woord te veel in.

  Jarenlang heb ik uit eerste hand mogen horen hoe de bewoners alles en iedereen de schuld geven van hun ellende behalve zichzelf. Het slachtofferschap zit hen in de genen. En toen werden de moslims dus daartussen gehuisvest. Dat kon niet anders dan fout gaan.

  Je maak jezelf er makkelijk vanaf door het etiketje ‘elitair’ op iemands observatie te plakken. Want naar iemand die ‘elitair’ is hoef je per definitie niet te luisteren, toch? Ook al zeggen ze dat de aarde rond is. Het volk, dat is wijs. Nou, laat ik dan maar elitair zijn *laat een luide boer*, liever dan willens en wetens aan één oog blind.

  Kijk-maar-weg. Net zo als onze voormalige burgemeester van Thijn, waarvan je in de tachtiger jaren niet mocht wijzen op de problemen die er waren met Marokkanen. Wat bedoel je eigenlijk met ‘elitair’? Wat volgens jou elitair is, noem ik ‘je niet mee laten slepen door de waan van de dag’, maar het hele plaatje blijven zien. Gewoon de ongemakkelijke waarheid hardop zeggen dat de problemen in de buurten niet alleen door allochtone bewoners worden veroorzaakt, maar net zo goed door PVV-aanhangers.

  In de volksbuurten had men ooit z’n hoop gevestigd op links, maar nu lopen ze achter het vaandel van Greet Wilders en Het Foute Volk aan, omdat ze zich – terecht – door links in de steek gelaten voelen. Helaas voor hen zullen ze ook door Greet verraden worden. Ze worden, gebruik makend van hun platte ressentimenten, voor de zoveelste keer gemanipuleerd om de agenda van een ander uit te voeren.
  De werkgever van Greet in het Midden Oosten ziet al een tijdje met lede ogen hoe publieke opinie hier (en met name bij de linkse partijen) zich steeds meer tegen de politiek van Israël keert. In de inburgeringsproblemen zien zij een mooie kans om het soort schlemielen dat PVV stemt, diets te maken dat moslims gevaarlijk zijn en de partijen die naar een oplossing voor de problemen in het Midden Oosten streven te verzwakken.

  Overigens, goed idee om de bijdrage van de migranten aan de economie te onderzoeken:
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2823622.ece/_rsquo_Immigrant_nuttig_voor_economie_rsquo____.html

  BeantwoordenVerwijderen
 36. In de nieuwste post (over Burgermeister) is het niet meer mogelijk extra comments te plaatsen.

  Die gekke Billy heeft niet betaald om meer dan 150 stukjes tekst te laten zien.

  Of hij loopt gewoon te censureren natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Krek,

  Ron Paul krijgt anders redelijk wat aandacht in de States. Hij is vooral populair bij jonge, hoogopgeleide mensen.

  Dat betekent dus dat er onder een jonge, hoogopgeleide mensen veel draagvlak is voor conspiracy nuts.

  Ik begrijp dat dat tegenvalt voor een ouwe, starre, zeur met een gematigd verstandelijk vermogen als jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Billy is tegenwoordig een censuuroffensief begonnen.

  Wat een triest ventje. Hij kan niet meer op de inhoud gelijk krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik dacht al,waar kon ik krek van.
  Van zapburu.

  samen met bruutje,kutjepluk en nog een paar onbenullen die denken iets te weten.
  Maar inhoudelijk ingaan zit er nooit in bij die gasten.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.