vrijdag 13 november 2009

Eindtijd


U weet: De profetie dat de wereld in 2012 vergaat is gebaseerd op een rekenfout. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas in 2208 zijn, stelden onderzoekers onlangs in NWT Natuurwetenschap & Techniek. De fout ligt bij de vertaling van de Maya-kalender naar de huidige standdaardtijd. De Duitse wetenschapper Andreas Fuls rekende het nog eens na en concludeerde dat het einde van de Maya-kalender pas in 2208 valt. En hij gaat er van uit dat de telling dan gewoon weer bij het begin begint.

Maar ja, dat moet je onze onheilsprofeten natuurlijk niet vertellen. Het kan toch niet zo zijn dat je een hele nering hebt opgebouwd met boeken en cd's over 2012 en een tendentieus opinieartikel van Maarten Keuleman in NWT daar even een einde aan maakt. Dus open je de tegenaanval: zo blijkt Marcel Hulspas, voorzitter van de organisatie Skepsis, een vaste kolom in NWT te hebben. Nou mensen, dan weet je het wel!

Daarna volgt een ingewikkeld verhaal over tellingen en correlaties, waaruit al meteen blijkt dat die zogenaamde eindtijd voor velerlei interpretaties vatbaar is. Maar natuurlijk zijn er altijd wetenschappers die "overtuigend bewijs" voor je geloof hebben geleverd. Maar voor wat eigenlijk? De Maya kalender 'loopt af' en wat er daarna gebeurt is niks anders dan fantasie van nieuwe tijd-zwevers. We gaan over in andere dimensie, tenminste als je tijdens dit leven een bepaald spiritueel niveau hebt bereikt. Het DNA van de mensen verandert. De aarde vergaat, behalve voor degenen die 'maatregelen' treffen, enzoverder.

"Persoonlijk geloof ik dat er wel degelijk een grote verandering zal plaatsvinden en aangezien het ‘zo boven, zo beneden’ principe denk ik dat het niet alleen om een bewustzijnsomkeer zal gaan,maar wel degelijk ook een fysiek, materie/aardse," laat een van de gelovigen weten. Of: "Alleen al het feit dat (dit verhaal) door de MSM is opgenomen en zo snel verspreid wordt geeft al aan dat het niet te vertrouwen is…."

De NASA heeft het 2012-ballonnetje al eens doorgeprikt. De organisatie verwijst naar verhalen over de hypothetische planeet Nibiru die op ramkoers zou zitten met de aarde en in 2012 een ravage zal veroorzaken. "Deze catastrofe was oorspronkelijk voorzien voor mei 2003, maar omdat toen niets gebeurde werd de datum vooruitgeschoven naar december 2012," schrijft NASA. Kijk dus niet raar op als ook 2012 wordt uitgesteld. De eindtijd komt vanzelf, als u dat wil.

Dit stukje is geschreven op vrijdag de dertiende. Barracuda duikt daarom een weekje onder. De Nieuwe Tijd begint hier weer op 21 november.

15 opmerkingen:

 1. Heel goed artikel is dit. En ik heb via een paar forums op internet ook al begrepen dat er verschillende doemprofeten de tegenaanval aan het inzetten zijn. Het lijkt er op dat ze er gewoon niet tegen kunnen dat hun zogenaamde voorspellingen weerlegd worden.

  Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ze zijn zeker bang dat het ze handel gaat kosten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt er prat op gaan dat als er in 2012 niets gebeurd en het leven gewoon weer verder gaat, hele meuten gaan roepen dat door shiftende leylijnen hun annunakifactor gaianiveau heeft bereikt en nu dus écht wakker zijn geworden.

  Dit soort spiritueel geinspireerde braaksels die je op zweefteverige blogjes van huismoeders tegenkomt is imo in wezen niet veel meer dan een uiting van narcisme van mensen die het aan verstandelijke vermogens ontbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor een mooi overzicht van deze theorieën en de onzin erachter, zie
  hier

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tim Dog zegt:

  Tja, die mensen doen me ook wat denken aan het verloop van sektes waarbij men met de bijbel of wat voor geschrift dan ook het einde der tijden (voor de zoveelste maal) predikt. Eerst zien ze zichzelf als een groep met als enige de juiste kennis over de toekomst (in de vorm van een Cassandra-complex, terwijl de buitenwereld een onwetende massa is die blind haar eigen ondergang tegemoet gaat. Dan verstrijkt de datum waarop het einde der tijden had moeten plaatsvinden, waarop de groep zichzelf transformeert naar de redders van de wereld (dankzij hun kennis en rituelen is de wereld van ondergang gered, denken ze zelf), want de transformatie van groep mensen met alwetende kennis van het einde der tijden naar groep idioten met krankzinnige en aantoonbaar onjuiste waanbeelden blijkt meestal een stap te groot te zijn. Daarom worden ze de redders van de eindtijd, en word er wel weer een nieuwe datum geprikt.

  Let maar op: veel van die 2012-eindtijdpredikers zullen na 2012 nog steeds (nieuwe theorie en datum) eindtijd prediken ergens voor, of hun eigen gelijk ondanks het uitblijven van de eindtijd wel ergens in bevestigd zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beetje jammer dat ze er 200 jaar naast zitten...dit was een mooie kans van het gezeik af te zijn. Nu gaat het weer van voor af aan uiteraard....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb deze namiddag de film gezien en behalve de effecten die echt speciaal waren vind ik er geen zak aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ pow, met apocalyps verhalen over 200 jaar vind je geen volgelingen/donateurs. Dus ze moeten gewoon met een ander verhaal komen, wat sowieso wel zal gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk willen de 'mensen' achter de schermen die weten wat er speelt, de Annunaki/ Illuminati en wat er gaat gebeuren geen paniek- ze willen zich in alle rust voorbereiden om hier weg te zijn als de shit de ventilator raakt.
  In het oude Babylon (nabij Baghdad)wordt al driftig gezocht naar een verloren gewaande Stargate, een poort naar andere dimensies. Ook de ontwikkeling van de Large Hadron Collider moet in dit licht gezien worden.
  Dat de berekening niet zou kloppen is uiteraard onzin. Niet voor niets heeft Paus Gregorius de Juliaanse kalender aangepast nadat uit stukken die uit het Nieuwe Land, de Amerika's geroofd waren bleek dat de oude telling tot de Apocalyps niet klopte. De sleutel tot 2012 ligt in de bibliotheek van het Vaticaan.
  Zeg niet dat het niet waar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eeen stargate? Cool! zeg me dat het waar is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "In het oude Babylon (nabij Baghdad)wordt al driftig gezocht naar een verloren gewaande Stargate"

  Over dat onderwerp zou je een speelfilm of tv-serie kunnen maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Bas
  is waar.
  bij deze.
  graag gedaan.
  ik mag mensen graag overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tim Dog zegt @ Joram:

  Wow, ik hou toch altijd zoveel van mensen die gebruik maken van onweerlegbaar bronmateriaal.

  Ik bedoel: het is niet alsof je zomaar stelt dat duistere alienwereldleiders een hightech gizmo uit een sciencefictionfilm aan het opgraven zijn zonder dat je daarbij bewijs levert. Want dat zou natuurlijk belachelijk zijn.

  En ik ken trouwens iemand die met die deeltjesversneller heeft mogen spelen (op de zeldzame momenten dat het ding niet kapot was) en die zei precies hetzelfde:"die Hadron Collider moet je zien in het licht van een 2012-eindtijd en een sterrenpoort die bij Baghdad wordt opgegraven". Dat was gewoon even letterlijk wat ze tegen me zei he. Jeetje wat een toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "die Hadron Collider moet je zien in het licht van een 2012-eindtijd en een sterrenpoort die bij Baghdad wordt opgegraven".

  qoud erat demonstrandum.

  Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. PS

  Ik bedoel: het is niet alsof je zomaar stelt dat duistere alienwereldleiders een hightech gizmo uit een sciencefictionfilm aan het opgraven zijn zonder dat je daarbij bewijs levert. Want dat zou natuurlijk belachelijk zijn.

  Ik zeg dit inderdaad niet zomaar: ik heb dit ergens gelezen. Op de internet.

  BeantwoordenVerwijderen