dinsdag 24 november 2009

Wereldwijde economische ineenstorting


Nee maar, zelfs Niburu is de complotverhalen rond de varkensgriep zat. "Wij zien dat velen zich verliezen in angstverhalen en daardoor de realiteit, kennis en ervaringen verliezen of ontkennen". Geen nood, er is altijd nog de ondergang van de wereld. Vol instemming citeer je een bericht over de Franse bank Société Générale, die drie toekomstscenario's schetst. Of liever gezegd, de kop die er boven staat en de lading allerminst dekt: "Bereid je voor op een wereldwijde economische ineenstorting". Kijk, dat horen complotters graag.

Niet dat de voorspellingen van complotters ooit uitkomen. Voorbeelden? Ergens in augustus citeerde Xandernieuws een malloot die voorspelde dat vanaf 24 augustus verschillende Amerikaanse banken gesloten zouden worden. Na een week zouden die banken weer worden geopend met een "nieuwe wereldmunt". We zitten nog te wachten, ondanks weer nieuwe voorspellingen dat het begin november toch echt allemaal zou gaan gebeuren. En nu hoor je Xander natuurlijk niet meer.

Gelukkig voor zijn fans regent het nog steeds voorspellingen: Nieuwe insignes soldaten VS wijzen op snelle Noord Amerikaanse Unie - Gerucht dat Amerika op 31 december grenzen sluit vanwege Mexicaanse griep. De Mexicaanse grens sluiten vanwege de Mexicaanse griep, daar zit ongetwijfeld wat in.

O ja, en de gedwongen vaccinaties worden natuurlijk al toegepast op Amerikaanse scholen, omdat een jongen vluchtte voor de griepprik en door de cops werd opgehaald. Dan zijn de gedwongen vaccinaties dus nationwide begonnen. Overigens voorspelden tal van vaccincomplotters de assimilatie van de wereldbevolking, terwijl inmiddels 65 miljoen mensen tegen de Mexicaanse griep zijn ingeënt, zonder al te veel incidenten. Waarom gaat het in de wereld nou nooit zoals complotters voorspellen?

6 opmerkingen:

 1. Hadden we ook al niet minstens 10 keer een martial law en de codex alimendinges moeten hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Codex Alimentarius bestaat, maar de complotdenkers voorzien voor 2010 vreselijke gevolgen voor de gezondheid als gevolg van Codex regels. Hun spreekbuis is Rima Laibow (vrouw van de hier welbekende Albert Stubblebine).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 65 miljoen mensen geprikt inmiddels?

  Heb je daar ook zo'n linkje bij toevallig?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tim Dog zegt:

  "Hadden we ook al niet minstens 10 keer een martial law en de codex alimendinges moeten hebben?"

  Tja, Amerika he. Alles tot in de extremen overdrijven. Dik aanzetten met flinke saus interpretatie die als feiten worden gepresenteerd. De media doet het daar, de overheid, Wallstreet, en de conspiracybloggers en Truthsites zijn geen uitzondering. Ik denk soms wel eens dat het besmettelijk is. Zeg maar, dat als Alex Jones in Texas waarschuwt voor Martial Law er in Nederland volgelingen zitten die de deur vast gaan barricaderen.

  Maar wat die "wereldwijde economische ineenstorting" betreft denk ik eigenlijk wel dat het mogelijk is dat ons het ergste van deze crisis tot nu toe bespaard is gebleven. Nu Amerika en Engeland hun eigen centrale banken de opdracht hebben gegeven hun eigen staatsschuld op te kopen (bij te drukken) is het hek van de dam. Ik kan het ook Rienk Kamer laten uitleggen in een interview met RTL-Z van gisteren. Ik zie dus ook geen stabiel systeem, en dat kan volgens mij dan ook omdonderen met ingrijpende gevolgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @anoniem: Ook in Nederland zijn we er dol op om vermoedens en meningen als feiten weer te geven.

  Wat betreft die crisis: Dat zal me ook weinig verbazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het systeem gaat gegarandeerd om. Er is niemand die kan aantonen dat het werkelijk stabiel is, dus er is slechts een richting mogelijk: kapot.

  Tijd is daarbij wel een factor. Het kan binnen twee jaar gebeuren, het kan ook nog tien jaar duren.

  BeantwoordenVerwijderen