vrijdag 20 november 2009

Big Brother in a Box


Dit was natuurlijk vooral de week van de kilometerheffing en de discussie eromheen. Barracuda is nog altijd niet overtuigd van het nut hiervan, ook al klinkt het belasten-naar-kilometergebruik in plaats van een vaste heffing ongeacht het gebruik op zich niet onredelijk. Het probleem is de techniek die erbij komt kijken. Om al die gereden kilometers in kaart te brengen moet er een GPS kastje in de auto. De overheid betaalt, maar nu al kan voorspeld worden dat er flink mee gerommeld gaat worden.

Automobilisten die straks een defect (of gemanipuleerd) kilometerheffingskastje in de auto hebben riskeren echter een hoge geldboete of zelfs gevangenisstraf. Een bestuurder kan aan een rood lampje zien, dat het kastje niet werkt. Hij moet dat binnen acht uur melden, en heeft dan een paar weken de tijd voor reparatie. Tja, en intussen rijd je gratis of mag je niet rijden?

Natuurlijk maakten de bloggertjes zich deze week niet druk over deze in hun ogen arbitraire zaken. Nee, het gaat erom dat zo'n GPS kastje in hun ogen de privacy aantast. "Het hele idee achter de kilometerheffing is schokkend in al zijn Big Government aspecten en de uitwerking is zo mogelijk nog erger. Als je dacht dat Big Brother nooit ‘in het eggie’ zou kunnen, stel ik voor dat je PvdA, CU en CDA nog een paar keer achter elkaar een meerderheid in het parlement geeft."

Probleem is dat bloggertjes al beginnen te schreeuwen voordat ze een en ander goed hebben uitgezocht. De locatiegegevens blijven in de auto, belooft Verkeer en Waterstaat, en technisch gezien is daaraan absoluut niets gelogen, wat bloggertjes ook mogen denken of beweren. Het kastje zal zo nu en dan via het GSM-netwerk informatie versleuteld versturen naar een inningskantoor waar de rekening wordt opgemaakt. En het enige dat verzonden wordt is het berekende bedrag, niet de routegegevens. Opsporingsinstanties kunnen niet op afstand meekijken, zelfs als ze de versleutelde gegevens decoderen, krijgen ze alleen het berekende bedrag te zien. Als ze informatie willen natrekken zullen ze de logbestanden zelf uit de auto moeten halen. Dat kunnen automobilisten ook als ze menen dat ze te hoog zijn aangeslagen.

Maar dit aspect is even over het hoofd gezien door de bloggertjes. "Zo heeft u een weblog over anarchie en bent u ook in het bezit van een auto. Dan is er natuurlijk meer dan reden genoeg om u in de gaten te gaan houden want u zou wel eens de veiligheid van de staat in het geding kunnen brengen met die nare hobby van u," schrijft Anarchiel. "En aangezien u toch auto rijdt, kunnen de overheidstoppertjes dan precies zien waar u uw gevaarlijke hobby uitvoert. Eén van de vele voorbeelden."

Verkeerd voorbeeld, want dat kan dus niet. Nog los van het feit dat als de overheid autorijders preventief zou willen volgen, wat Anarchiel ongetwijfeld zal bedoelen, je computerkracht te kort komt om de autobewegingen van 9 miljoen Nederlanders in kaart te brengen. Laat staan om daaruit iets zinnigs af te leiden.

Maar ja, Anarchiel heeft maar een half woord nodig om ons weer eens zijn voorspelbare toekomstscenario voor te schotelen: "De staat dendert over haar bevolking heen en u kunt er vanuit gaan dat de EU nog veel harder over u heen gaat denderen. De netten sluiten zich, de deurtjes gaan op slot en de wereldelite lacht Orwell en 1984 hartelijk uit."

Barracuda dacht al: waar blijft de wereldelite? Anarchiel, doe ons een plezier en verhuis naar Sumatra. Zijn we van je gezeur af. Hoewel, schijnt dat ze daar al met een tam tam in de bush kunnen afluisteren.

52 opmerkingen:

 1. Als je je ergens druk over wilt maken, doe dat dan over GSM's. Daar de overheid/politie wel op een eenvoudige manier centraal informatie uit opvragen. Enige verschil is uiteraard dat je een mobieltje uit kan zetten, in tegenstelling tot het kastje in de auto. Echter, je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer gaan (anonieme chipkaart) iemand anders auto lenen, gaan liften, fietsen etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik stel me altijd aan Barra, dat weet je toch onderhand. En verhuizen: nee joh, dan moet ik jouw enorm scherpe commentaren telkens weer missen.

  En dat zou jammer zijn. Ik heb nou eenmaal een zwak voor NSB-achtige volksverraders van het type Jan Peter B. en dus heb ik ook een enorm zwak voor jou. Kan er niks aan doen.

  Owja, had je deze al gelezen?

  http://www.anarchiel.com/display/kilometerheffing_de_staat_gluurt_gezellig_mee

  Maar niks aan de hand hoor. Gewoon Barra geloven en je leven in de handen leggen van een stelletje hele enge mijnheren. Komt het helemaal goed.

  En Bas: mag ik je een loser noemen? Tuurlijk maak ik mij druk over GSMs, daarom heb ik er ook geen eentje. Maar heb je wel eens stil gestaan bij het feit dat ik me daarom helemaal niet druk over zou WILLEN maken. Alleen moet dat dus omdat een paar gekken ons in de gaten wil houden, zonder dat daar mijn toestemming voor gekregen is. Maarja, ik vrees dat jij ook in de Barra-categorie valt. Sterkte knul.

  Kusjes en tot spoedig want Sumatra gaat het voorlopig nog niet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou hier toch niet meer reageren, chiel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Ik heb nou eenmaal een zwak voor NSB-achtige volksverraders van het type Jan Peter B."

  En niet van die goedkope NSB vergelijkingen, dat kennen we nou wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. " Tuurlijk maak ik mij druk over GSMs, daarom heb ik er ook geen eentje"

  Kijk je ook bij iedere stap achterom, Anarchiel? Ik begrijp nu dat ze zeggen dat je van blowen behoorlijk paranoia kunt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tim Dog zegt:

  Als het klopt dat niemand die informatie kan ontsleutelen en er alleen maar een bedrag naar verkeer en waterstaat toegaat die je weer in de bus krijgt, hoe kun je dan bezwaar gaan maken bij administratieve fouten? Zeg maar, je bent 2x op-en-neer naar de Albert Heijn gegaan en moet einde van de maand plots 1263 euro afrekenen? Daarvoor moeten ze toch kunnen aanvoeren waar jij volgens hen allemaal gereden hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Als het klopt dat niemand die informatie kan ontsleutelen en er alleen maar een bedrag naar verkeer en waterstaat toegaat die je weer in de bus krijgt, hoe kun je dan bezwaar gaan maken bij administratieve fouten?"

  Dat lijkt me niet zo moeilijk. Het gaat om het aantal afgelegde kilometers. Als je een rekening krijgt voor 30 km, en je hebt er maar 15 gereden, kun je de gegevens uit het kastje op een USB stick zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tim Dog zegt:

  Het gaat niet alleen om de afgelegde kilometers. Het gaat er ook om waar je rijd en op welk moment:

  "Per locatie wordt besloten of er een spitstarief komt. In elk voertuig komt een gps-apparaatje dat bijhoudt hoeveel, wanneer en waar er wordt gereden."

  Overigens had dit stukje wat betreft "onzin in de media" bestrijden ook goed kunnen gaan over de aangevoerde cijfers.

  "Ook moet het aantal files halveren en het aantal verkeersdoden met 7% verminderen. De uitstoot van CO2 zou 10% minder worden."

  Files halveren?? Minder verkeersdoden?? Benieuwd uit welke lucht die cijfers zijn gegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan niet wachten op het moment dat ik dat kastje in m'n auto heb, ik word van het idee al zenuwachtig, ik vind het zóóóó spannend, ik vind het geweldig, in één woord, gewééééldig.

  Heerlijk, met een spuit in m'n mik en een kastje in m'n auto 's morgens in de file naar m'n werk.

  In één woord, gewééééééldiiiigggg, want dat is pas echt leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zijn hier echt te koelbloedig voor woorden. Niets verontrust jullie.

  Zelf begin ik echt bang te worden. Ik constateer dat overheden niet alleen in Nederland maar internationaal in de nasleep van 11 september aan de poten van burgerrechten zagen, zodanig dat er al heel wat stoelen omgeflikkerd zijn. Daarbij geholpen door angst bij de bevolking (die flink wordt aangewakkerd) enerzijds en desinteresse anderzijds. Dat de drukpersen van veel kranten tegenswoordigs rechtstreeks op de telex en de RSS-feed van de grote persbureaus zijn aangesloten helpt er ook niet aan.

  Maar in de onderbuik van het volk rommelt het. Ik krijg de indruk dat jullie (sorry voor het generaliseren maar wie de schoen past...) dat maar vies vinden van het volk.
  Is ook geen smakelijk geluid maar wordt toch echt veroorzaakt door de slechte voeding die dat volk krijgt voorgeschoteld (in overdrachteljke zin heej, letterlijk ook wel maar dat is een ander verhaal).

  Nu ben ik geen dokter maar wel piskijker en ik constateer, aan de hand van dat gerommel, dat er iets niet goed zit.

  Waarom moet dat onderbuikgevoel altijd belachelijk worden gemaakt? Kun je nog in alle ernst beweren dat er niets aan de hand is, dat er geen vraagtekens zijn te zetten bij registratie- en controledrang, dat onze democratie gezond fier overeind staat?

  Waarschijnlijk geloven jullie dat je dat in alle ernst kunt beweren ja. Maar mij maak je dat niet meer wijs. Maar ja, ik ben een blower. En inderdaad best paranoïde. Ik heb namelijk het gevoel dat ik overal en altijd in de gaten wordt gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Het gaat niet alleen om de afgelegde kilometers. Het gaat er ook om waar je rijd en op welk moment"

  Dat resulteert dan nog altijd in een kilometerstand plus een code daarachter bijv. Je kunt in GSM bericht niet zoveel kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tim Dog zegt @ Joram:

  Nou zo koelbloedig ben ik niet hoor. Ik zie ook wel hoe er in Engeland basisrechten met voeten getreden worden (zoals aangetoond in de docu Taking Liberties), en dat heel Amerika wordt leeggeroofd doordat Wallstreet de politiek heeft omgekocht (opgekocht is misschien een beter woord) is me ook niet ontgaan. Toch probeer ik op alle onderwerpen gewoon wel feit van fictie te onderscheiden. In dit geval begint het al bij de rationaliteit van kilometerheffing.

  Bij de helft minder files betekent dit dat de helft van Nederland op andere tijden moet gaan werken, aangezien niemand 's ochtends in de file staat om thee te gaan drinken bij oma. Dat kan dus niet.
  Om het te verkopen moet je ook zeggen dat veruit de meeste mensen goedkoper uit zijn met kilometerheffing en er maar een kleine groep is die ietsje meer moet gaan betalen. Maar miljarden investeren in kastjes wat de staat dan uiteindelijk niets oplevert gaat er bij mij ook niet in. Dus wordt die heffing waarschijnlijk vanzelf steeds duurder om vadertje staat te spekken.

  Wat het preciese Big Brother-gehalte is van die kastjes lijkt me nog wat vroeg om over te oordelen. Eerst wat meer informatie, het liefst technische met bronmateriaal, en dan zie ik het wel. Maar zomaar vertrouwen op de overheid doe ik in deze niet. Ondanks dat de Nederlandse overheid mijns inziens nou eenmaal nog steeds niet met de Amerikaanse of Engelse te vergelijken is (en ik hoop dat dat ook niet gaat gebeuren).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tim Dog @ Basje:

  Dat zou betekenen dat dit Telegraaf-artikel op lucht is gebaseerd. Of alle gegevens worden wel verstuurd, maar versleuteld en de AIVD krijgt ervan de sleutel, of je "kunt in een GSM bericht niet zoveel kwijt" zoals je zelf zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De Telegraaf formuleert het op zich juist: "En krijgt het bureau dat de acceptgiro's verstuurt, alleen een overzicht van hoeveel kilometers tegen welk tarief zijn verreden."

  Nu kun je daar wel onderbuikgevoelens tegenover zetten, maar daar worden we niet wijzer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. " Ik heb nou eenmaal een zwak voor NSB-achtige volksverraders van het type Jan Peter B. en dus heb ik ook een enorm zwak voor jou. Kan er niks aan doen.""

  Zodra er iemand commentaar geeft op een slecht geresearched stukje is hij een NBS-achtige volksverrader. Je laat je weer aardig kennen, Anarchiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu moet mij toch iemand vertellen wat die duivelse regering van plan is wanneer ik een kastje in mijn auto heb. Wordt er door sinistere agenten verslag uitgebracht van mijn burgermannenbestaan?

  “Subject X [ik dus] bracht om 8.03 uur de kinderen naar school waarna hij om 8.16 uur naar zijn werk ging. Om 17.46u ging hij weer naar huis, stopte onderweg bij tuincentrum Intratuin te XXXXXX om een verticuteermachine aan te schaffen. ‘s Avonds om 19.58 reed hij naar de sportschool….. etc."

  Who fucking cares?

  Als ik gewoon mijn belastingen betaal (die overigens in het nieuwe systeem veel rechtvaardiger zijn dan nu, de gebruiker betaalt namelijk) dan interesseert het hen geen reet wat ik uitvreet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En zo zal ook gereageerd worden als de onderhuidse chip uiteindelijk een feit is, want 'who fucking cares', is toch lekker makkelijk zo een onderhuidse chip, en als je niks op je geweten hebt dan heb je ook niks te vrezen, je hebt toch ook je mobieltje en je kastje in je auto, dus wat is het probleem ?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik stel voor dat we een chip bij je implanteren zodat je eens ophoudt over chips.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. doe maar paprika want who fucking cares

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou Anoniem, wat is het probleem? Wat voor onheil staat ons te wachten?

  Ik heb nog geen antwoord, je stelt slechts een retorische vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dan moet ik in m'n glazenbol kijken en dat gaat je geld kosten, voor niets gaat de zon op, en dat moet jij als gewillige belastingbetaler weten.

  Maar wat wil je nu beweren, dat de mens engeltjes en goudeerlijk zijn, absoluut geen last hebben van machtswellust of hebzucht of controledrang enz enz ?

  Dus jij doet je voordeur niet op slot, jij laat je autosleutels in het contact zitten, mensen mogen gewoon je pincode weten en je pasje hebben want mensen zijn goudeerlijk, toch ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem, je wilt (kunt?) dus geen antwoord geven op mijn vraag over wat voor onheil ons te wachten staat wanneer het kastje realiteit wordt. Je roept maar wat.

  De Nederlandse overheid is geen misdadiger. Er is van alles mis mee, en er werken wel foute gasten maar oha zijn de ambtnaren en bestuurders goedbedoelende functionarissen. Nederland is een rechtsstaat en democratie. Echt waar hoor.

  Een dictatuur zit er niet in. En als die toch op de loer ligt, dan zal al dan geen kilometerheffing niks uitmaken. De dictator in spé zal toch niet denken, "Ik blaas de staatsgreep maar af mannen, want de auto's hebben geen kastje" Integendeel, hij zal denken "Zo gauw ik het voor het zeggen heb, dan dan krijgt iedere auto dat kastje!"

  Nou Anoniem, ik wil niet tot St. Juttemis in de file staan tot die dictator eindelijk zo verstandig is om kilometerheffing in te voeren. Ik wil nu al door kunnen rijden op de snelweg.

  Je opmerking dat ik zo goed van vertrouwen ben, slaat de plank mis. Het gaat over het vertrouwen in de rechtsstaat Nederland. Niet in het vertrouwen van individuen. Alhoewel, eigenlijk vertrouw ik jouw ook best wel. Daarom geef ik je mijn pincode: 7128. Ik wens je veel plezier bij het pinnen. Koop er iets leuks voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jij kan dus in de toekomst kijken, NOT !!

  Waarom verachtte we bv het communisme, waarom spraken we zo negatief over de KGB en de Stasi, waarom vonden we het niet normaal dat ze van zo'n beetje alle burgers rapporten hadden ?

  Wat dacht jij dat de KGB en de Stasi zeiden ?
  Precies, overheden zijn geen criminelen en als niets op je geweten hebt dan heb je ook niets te vrezen.

  Het is goed met je, en btw Hitler was ook democratisch gekozen, netzoals Bush met z'n leugens, maar nee overheden zijn geen criminelen, alleen de burgers zijn criminelen en daarom moeten ze op allerlei manieren in de gaten gehouden worden, geteisem zijn het die burgers.
  En de mensen die autoriteiten vertegenwoordigen zijn engeltjes die noooiiittt iets verkeerds zullen doen, het zijn geen engeltjes, het zijn Goden.

  Droom maar lekker verder, en wat eigenlijk het punt is, als er wordt gezegd dat bv de onderhuidse chip eraan komt dan ben je zogenaamd paranoia, en wanneer die onderhuidse chip er uiteindelijk zal zijn en er wordt gezegd dat dat niet best is dan wordt door de mensen die je eerst voor paranoia verklaarde omdat je zei dat die chip eraan komt, weer voor paranoia verklaard omdat je zegt dat het niet best is als die chip er is.

  Zo wordt het gespeeld.

  En vertel eens, wat is jouw mening over de onderhuidse chip ?

  En je weet het, besturen is vooruit denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. We leven niet onder het juk van communisme of nationaal socialisme. Als dat wel zo was dan werd het kastje in de auto meteen ingevoerd. Net als het persoonsbewijs in WOII. Dus je argument tegen het kastje is nutteloos. In de dictatuur die jij vreest zal je het toch niet tegen kunnen houden. Daarom mag de kilometerheffing van mij nu ook al komen. In ons vredige land heb je er plezier van. Je komt nog eens ergens vlot. Moeten we in de file staan omdat de aanstaande dictatuur dan pas een jaar later rekeningrijden kan invoeren?

  Wie heeft het hier over een onderhuidse chip? Ik toch niet? Maar nu je het zegt...ik begin me toch wel een beetje zorgen te maken om die chip. Nu ik je zo aanhoor vermoed ik dat er eentje in je hoofd geplant zit, die je paranoïde heeft gemaakt. Maar wees gerust, ik heb een oplossing. Ik zag in Total Recall dat je een natte handdoek om je hoofd kan doen, dan kunnen “ze” je niet meer volgen. Vervolgens kan je met een geavanceerde tang door je neus, die vermaledijde chip er uit trekken. Maar iets zegt me dat jij Total Recall ook al eens hebt gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tuurlijk kereltje, ga maar op de man spelen als je het niet meer weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En vertel eens, wat is jouw mening over de onderhuidse chip ?.

  ik zeg: Doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Precies, en daarom ben je een oen.

  En waarom zijn dan de mensen die zeggen dat de onderhuidse chip uiteindelijk een feit zal zijn paranoia ?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben voor 2 chips. Eentje extra voor het geval er een chip defect raakt. Geeft me een veilig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ja een goed idee, en dan neem je ook zo'n gele fluoriserende label in je oor, dan ben je goed zichtbaar in het donker, dat is wel zo veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. En waarom zijn dan de mensen die zeggen dat de onderhuidse chip uiteindelijk een feit zal zijn paranoia ?.

  Tja, wat is er eigenlijk tegen die chip?
  Daar gaat het juist om.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als er over onderhuidse chips wordt gesproken dan zou dat complotpraat zijn, de mensen die menen dat die chip eraan komt zouden paranoia zijn.

  En nu vraag ik aan jou waarom die mensen paranoia zouden zijn.

  Of ga je nu opeens beweren dat de mensen die zeggen dat die chip eraan komt geen complotpraat verkondigen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Of ga je nu opeens beweren dat de mensen die zeggen dat die chip eraan komt geen complotpraat verkondigen ?.

  Wanneer heb ik het tegendeel dan beweerd?

  Verder heb je kennelijk moeite om uit te leggen wat er mis zou zijn met een onderhuidse chip.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oké dan zijn we het daar over eens, dat de onderhuidse chip eraan komt is geen complotpraat en de mensen die dat van mening zijn zijn niet paranoia.

  En wat er mis is met een onderhuidse chip ?

  Voor jou is er niets mis mee, maar voor mij wel.
  Ik moet die troep niet in mijn lijf want ik ben geen huisdier of vee, ik ben niemands eigendom, ik ben van mezelf en ik bepaal wat er wel of niet in mijn lijf gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dus eigenlijk is er niks mis met die chip?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Als jij jezelf als een huisdier of als vee en als eigendom beschouwt dan is er misschien niks mis met die chip, en dat is natuurlijk wanneer je er ook geen probleem mee hebt dat een stuk techniek in je lichaam geplaatst wordt wat niet in je lichaam thuis hoort.

  Het is natuurlijk wel zo dat zo'n chip alleen zin heeft als iedereen zo'n chip in zijn lichaam laat plaatsen, dus wat gaat er dan gebeuren met de mensen die zich niet als huisdier of als vee en als eigendom beschouwen, of met de mensen die gewoon niet zo'n chip in hun lichaam willen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. en dat is natuurlijk wanneer je er ook geen probleem mee hebt dat een stuk techniek in je lichaam geplaatst wordt wat niet in je lichaam thuis hoort..

  eens kijken: ik heb de nodige vullingen in mijn mond, 1 tandprotese...

  allemaal stukjes lichaamsvreemde techniek.
  Mijn vader heeft een pacemaker bij zijn hart, met een onderhuidse batterij

  knap staaltje lichaamsvreemde techniek.

  Mijn buurman heeft een aantal stalen pennen en schroeven en platen in zijn been. Een knap staaltje techniek waardoor hij weer normaal kan lopen na een zwaar ongeluk.
  Uiteraard hoort staal niet in je lichaam thuis...


  Tja, in jouw ogen allemaal vee en huisdieren, aangezien ze er geen problemen mee hebben dat er lichaamsvreemde techniek in hun lijf is gestopt....

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik wist dat je daarmee zou komen want ik kijk dwars door je heen.

  Dus jij laat je kiezen vullen als je geen gaatjes hebt, jij laat een prothese plaatsen als het niet nodig is, jij laat een pacemaker plaatsen als je geen problemen met je hart hebt, jij laat een plaat in je been zetten als je niets gebroken hebt enz enz.

  Datsoort medische ingrepen zijn bedoeld om je te genezen en/of je langer te laten leven en niet om je te indentificeren enz.

  Dus je vergelijking gaat weer kompleet mank, je bent weer spijkers op laag water aan het zoeken, het is iedere keer hetzelfde met jou, het houdt maar niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Datsoort medische ingrepen zijn bedoeld om je te genezen en/of je langer te laten leven en niet om je te indentificeren enz..

  Klopt, dus er zijn wel redenen te bedenken waarom iemand lichaamsvreemde techniek in zijn lichaam zou willen hebben.

  Verder is er ook een tijd geweest dat je een rfid-chip onder je huid kon plaatsen waarmee je in bepaalde horecagelegenheden kon betalen.

  Tja, wie ben jij dan om te zeggen dat ze zich als vee laten behandelen door zoiets te laten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ja idd, dat heb je goed gezien, er zijn redenen waarom iemand lichaamsvreemde technieken in zijn lichaam zou willen, en er zijn redenen waarom iemand geen lichaamsvreemde technieken in zijn lichaam zou willen.

  Zoals jij het probeert te stellen is een tatoeage met de namen van je kinderen die je vrijwillig genomen hebt hetzelde als een tatoeage die ze in de concentratiekampen kregen, het zijn immers beide tatoeages, zo redeneer jij, en dat staat gelijk aan zwart-wit redeneren.(ja die is nieuw 'zwart-wit redeneren', onthoud die maar goed, dan kan je er weer een tijdje tegenaan want dat 'zwart-wit denken' die je iedere keer kopieerde dat begon zwaar te vervelen)

  Ja, een heel goed voorbeeld die horeca chip, dat was een doorslaand succes, NOT !!

  Wie waren daartoe bereid behalve een kip en een ei !!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Zoals jij het probeert te stellen is een tatoeage met de namen van je kinderen die je vrijwillig genomen hebt hetzelde als een tatoeage die ze in de concentratiekampen kregen, het zijn immers beide tatoeages.

  Nee, dat is in feite wat jij stelt.
  Immers: jij vindt mij een oen als ik een rfid-chip in mijn lichaam wil hebben en trekt dan vergelijkingen met vee en huisdieren.

  Dat is ongeveer hetzelfde als zeggen dat iemand die een tatoeage wil hebben een oen is en dan vergelijkingen trekken met getatoeëerde huisdieren en vee, of concentratiekampen...

  BeantwoordenVerwijderen
 41. zo redeneer jij, en dat staat gelijk aan zwart-wit redeneren.

  Toen je dat schreef had je natuurlijk al kunnen beseffen dat je fout zat.

  Immers: jij bent hier de zwartwitdenker in de discussies...

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ja natuurlijk jongen, jij reageert enkel om het reageren, het maakt jou geen fuk uit wat je zegt, als je maar een reactie geplaatst hebt, dan is het voor jou net echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Liaisons Dangereuses25 november 2009 om 16:42

  "Ja natuurlijk jongen, jij reageert enkel om het reageren, het maakt jou geen fuk uit wat je zegt, als je maar een reactie geplaatst hebt, dan is het voor jou net echt."

  Een zeer geslaagde zelfreflectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oh trut hut is weer aan shape shiften .. hahahaha .. wat een kleuter.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Geweldig, je bent echt volledig geobsedeerd :o)

  Achter elke reactie die tegen je gericht is verwacht je mijn hand...

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Liaisons Dangereuses25 november 2009 om 23:50

  Zoals het een echte complotter betaamt. Ziet achter elke boom een beer.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Vertel eens trutje hutje, klopt het dat jij op dit blog onder diverse verschillende nicks en anoniem reageert ??

  Vertel het ons eens trutje hutje.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Zoals het een echte complotter betaamt. Ziet achter elke boom een beer..

  Precies!!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Vertel eens trutje hutje, klopt het dat jij op dit blog onder diverse verschillende nicks en anoniem reageert ??.

  Weer typisch ons anoniempje:

  Eerst stellig beweren dat ik in deze discussie tegen mezelf loop te praten onder verschillende bijnamen, en als ik hem vraag dat hard te maken, dan moet ik zijn huiswerk doen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Moeilijk he antwoord geven, exact zoals ik het voorspelde, maar we gaan rustig verder;

  Zeg trutje hutje, reageer jij op dit blog onder diverse nicks en anoniem ?

  Klopt dat trutje hutje, vertel het ons, vertel eens hoe dapper je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Grap is dat je nu zelf toegegeven hebt onder verschillende namen en anoniem te reageren..

  BeantwoordenVerwijderen