maandag 1 maart 2010

Gemeentebelangen

Het is het duivelse clubje van Antifa blijkbaar weer gelukt. De nieuwe aanwinst van TROTS (Lijst Rita Verdonk), heette volgens de ijverige vorsers van deze website Anton van Wijngaarden; tot dit weekend nog de nummer drie (!) voor een zetel in de gemeenteraad van Twenterand. Van Wijngaarden is sinds 2007 actief in de extreemrechtse activistische beweging en vindt dat blanken voor hun ras op moeten komen. Hij wil moskeeën vernietigen en zegt tegen 'rassenvermenging' te zijn. Hij "erkent noch ontkent de Holocaust". Inmiddels is Van Wijngaarden trouwens uit de partij gezet, a little too late.

Meer? Meer! Verschillende lieden die in 2006 de PVV ondersteunden bij de verkiezingsdeelname staan op lagere, en mogelijk onverkiesbare, plekken op lijsten van Trots op Nederland, zo gaat Antifa nog even door. Stuk voor stuk figuren met een omstreden achtergrond. En dat is niet het enige waar Rita zich op mag verheugen: Jacques Smits, voormalig coördinator van de Arnhemse tak van Trots op Nederland is een juridische procedure begonnen tegen Rita en twee andere partijleden. Hij wil 100.000 euro schadevergoeding nadat hij volgens eigen zeggen ten onrechte werd beschuldigd van stalking en bedreiging.

Ook in Amsterdam het een dolle boel. Henk van der Kleij en Theo Keijser van Zuid- en Pijpbelangen spreken over een Joods complot om bruggen naar verzetshelden te vernoemen en zijn dus tegen. Zuid- en Pijpbelangen? Een curieus tandem: Van der Kleij heeft een roemrucht verleden in de kraakbeweging, en is zijn hele leven al bezig om 'het systeem' te bestrijden, en zijn levenspartner heeft iets met lederhosen. In het interview met Het Parool gaat het ook nog over fraude met elektronisch stemmen. "Maar dat is toch helemaal niet bewezen?" zegt de interviewer. Waarop Van der Kleij reageert: "Maar het staat ook niet vast dat het niet is gebeurd".

Kijk, dat zijn nog eens argumenten.

6 opmerkingen:

 1. Ach ja, Rita ... alleen medelijden rest. Weten jullie nog dat ze op 20 zetels in de pijling stond (of zo iets).

  Zullen we ook nog eens zo terugkijken op Geert? Hoewel het hem er bij hem wat minder gespeeld uitziet, vind ik hem ook tenenkrommend, zo volstrekt zonder humor en (zelf)relatievering.

  Maar ja, een soortgelijk gevoel heb ik ook nog steeds bij Balkenende (tenenkrommend that is), en die heeft het ook ver geschopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja, ver geschopt, 4 keer op zijn bek gegaan en nou probeert ie het voor de 5e keer. Maar als je dit leest, denk ik dat het de 5e keer niet gaat lukken:
  http://deverwardeman.wordpress.com/2010/02/24/psychiater-balkenende-hij-heeft-geen-idee-wat-er-gebeurt-in-ons-land/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Idd Aart, premier zijn is ook niet meer wat het geweest is. Vroeger had je dan nog status enzo. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Hij "erkent noch ontkent de Holocaust".'

  Dan lijkt hij me bij D66 beter op zijn plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij 'De verwarde man' zijn ze best geestig: in het artikel waar Aart naar linkt staat:

  In de media is momenteel te lezen dat demissionair minister-president Balkenende een schizotypische persoonlijkheidsstoornis heeft.

  En als je dan naar de bron van dat bericht in de media zoekt blijkt dat die bewering afkomstig is van de website van 'De Verwarde Man' zelf...

  Da's wel heel creatief :)
  Artikeltje schrijven, dan op nuij aankondigen, en dan in een opvolgend artikel beweren dat de media hiervan bericht gedaan heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is heel herkenbaar:

  "Maar dat is toch helemaal niet bewezen?" zegt de interviewer. Waarop Van der Kleij reageert: "Maar het staat ook niet vast dat het niet is gebeurd"..

  Dat zie je in de discussies alhier ook vaak terugkomen.

  BeantwoordenVerwijderen