Het is volop komkommertijd en dus had het Belgische blad Knack, zo'n tijdschrift waarvan Barracuda op een of andere manier altijd een heel warm Sparwinkel-gevoel krijgt, een ludiek stukje gewijd aan Peter Vereecke en zijn Belfortgroup. Daarin mocht de voormalige burgervader natuurlijk weer volop loos gaan over de illuminati, chemtrails, het jaar 2012 en andere onderwerpen die Vereecke dagelijks van vage websites haalt. Niet dat Vereecke complotdenker genoemd wil worden. ‘Ik weiger gestigmatiseerd te worden als iemand die ze ziet vliegen, als iemand die om het even wat gelooft. Ik ben een samenzweringsrealist.'
Dat vonden ze bij Knack kennelijk toch een tikkeltje te ver gaan, dus verwees het blad nog maar eens naar de Belgische Barracuda (voortaan vast in onze blogroll), waar de Belforters bijna wekelijks in de pan worden gehakt, overigens met keurige FAQs en uitgebreide literatuurlijsten. En de eerste die bij Knack reageerde was natuurlijk weer Argusoger Arend Zeevat, de zich nu ook al 'complotrealist' noemende Nederlandse evenknie van Vereecke: 'Hoe verwarrender, onzekerder en waanzinniger de wereld wordt, hoe sterker mensen neigen zich vast te klampen aan oude zekerheden'. Oftewel: de bekende dooddoener van 'buiten de box'-denkers die hun schuinsmarcherende medemens telkens willen voorhouden dat zij als 'onmachtigen' dom, slaafs en op alle mogelijke manieren afhankelijk worden gehouden.
Complotrealisten houden er namelijk niet van dat zij worden tegengesproken. De criticus moet meteen de mond gesnoerd, dus verscheen bij Argusloog een zogenaamde 'tegenreactie', vol linkjes naar de meest idiote websites met namen als Vactruth, waar weer precies staat wat de gemiddelde Argusoger zo graag wil lezen. De waarheid googel je namelijk in een middagje bij elkaar.
Zoals ik al eens eerder heb opgemerkt: Het is vreemd dat we van "complotrealisten" of hoe je ze ook wil noemen (van mijn part "pietjes") roepen dat je Vragen moet Stellen bij o.a. de Main Stream Media, maar op het moment dat zij met informatie aankomen dan moeten we ze schijnbaar wél op hun blauwe ogen geloven.
BeantwoordenVerwijderenJa, heel vreemd.
ach, de een ontkent stellig het bestaan van complotdenkers en de ander noemt zichzelf complotrealist :o)
BeantwoordenVerwijderen