donderdag 15 juli 2010

Money (That's What I Want)

Opgeruimd staat netjes. Voor het eerst is een topbankier in Duitsland door een rechtbank veroordeeld in verband met de financiële crisis. Het gerechtshof in Düsseldorf legde Stefan Ortseifen, de voormalige directeur van de kredietbank IKB, woensdag tien maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 100 duizend euro op. Ortseifen probeerde namelijk kort voordat de Düsseldorfse IKB-bank eind juli 2007 ineenklapte, de beurskoersen van zijn bank te manipuleren.

Nu is Admar van der Heijden geen bankier, maar zo'n Gooise rakker die met zijn P91 Holding 60 miljoen euro wil ophalen. Vorig jaar nog schoof hij aan bij Harry Mens om zijn VDHT Europe Inventory Solutions te promoten. Inmiddels is Admar alweer toe aan een nieuwe uitdaging, zij het dat dat niet zo vlot gaat. Een beetje belegger kan tegenwoordig ook googelen en komt dan een lelijk stukje tegen van Quote over een vorige mislukking. Dat artikeltje moet nu weg, want anders 'gaat de zaak met een rigide instructie tot uitprocederen met de meest dramatische rechtsmogelijkheid naar de advocaat'. Destijds nam Admar niet de moeite om stappen tegen Quote te ondernemen, maar nu de zaken niet gaan zoals Admar wil, dient het blad alsnog te gehoorzamen.

Nu is de vraag: waarom onderneemt Admar geen stappen tegen het Eindhovens Dagblad? Dat meldde ongeveer een jaar geleden dat Van der Heijden bij het Sonse textielbedrijf VDHT was geschorst wegens wanbeleid. De zaak werden aangespannen door enkele ontevreden investeerders in het bedrijf dat uiteindelijk ook is omgevallen. Het ED: 'Enkele tientallen participanten pompten de afgelopen maanden in totaal vier miljoen euro in het bedrijf dat textiel produceerde en daarnaast ook textielmachines verkocht. Wat er met al dat geld is gebeurd, is niet duidelijk. De deelnemers in het bedrijven werden hoge rendementen voorgehouden door Van der Heijden, die adverteerde in verschillende magazines en in tv-programma's.'

Barracuda onthoudt zich van verder commentaar wegens gevaar van 'rigide instructie tot uitprocederen', maar wil dit nog wel kwijt: herinnert u zich deze nog?

4 opmerkingen:

  1. Procederen tegen een partij die niet zo hoog in aanzien staat, verlaagt iemands status. Bovendien is het haantjesgedrag bij Quote, dus daar staat iets anders op het spel dan bij een artikeltje in de lokale courant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijnheer Admar is de grootste leugenaar die ik ooit ontmoet heb, zo'n gevaarlijke man die vele mensen en bedrijven kapot maakt. En helaas altijd weer (al 10-tallen jaren) opnieuw begint. Ik als kleine ondernemer kan niets tegen hem beginnen maar zal atijd reageren op de dingen die ik tegenkom en daarmee hopen dat er altijd iemand is die zich 2 keer bedenkt voordat ze met hem in zee gaan. De heer Admar is inmiddels ook persoonlijk failliet verklaard, maar zal vast hier ook wel weer een uitweg in zoeken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het Eindhovens Dagblad is ook ter verantwoording geroepen door vdH. Je vind dit terug in de aanklacht tegen de Quote, daar is hij op verschillende plaatsen vergeten om ED te veranderen in Quote. Hij citeert zelfs de regels van het forum van het ED in zijn brief aan de Quote. Het is een super looser. Nooit zelf geld verdiend, alleen maar geld opgemaakt van familie en investeerders.

    BeantwoordenVerwijderen