woensdag 28 juli 2010

Rampspoed

Xandernieuws kennen we al geruime tijd als de doemprofeet die balanceert op het schrikdraad van de publieke opinie. Zeker onder het gelovige volk dat zijn blogje leest en elkaar steevast om de oren slaat met Bijbelteksten, gaat het erin als griesmeelpap. Natuurlijk komen geen van de boze voorspellingen van Xander ooit uit. En dat komt weer omdat Xander hoofdzakelijk gekken citeert. Zoals Webster Tarpley.

Tarpley was ooit boodschappenjongen van extreem-rechtse multimiljonair Lyndon H.LaRouche, die beweerde dat de Engelse koningin aan het hoofd stond van de eh...international drugshandel. De gekte is na twintig jaar blijkbaar nog niet geweken, want in 2008 beweerde Webster in zijn boek Obama - The Postmodern Coup: Making of a Manchurian Candidate nog dat presidentskandidaat Barack Obama als een puppet wordt gestuurd door neocon Zbigniew Brzezinski (de vroegere adviseur van oud-president Carter).

En nu weer zegt Webster dat de VS Iran gaan aanvallen. Dat roepen complotters trouwens al jaren en nog altijd is er helemaal niks van terechtgekomen. En ja hoor, daar komt Webster voor de zoveelste maal met die Brzezinkski aanzetten. Die overigens jarenlang tégen een militaire aanval op Iran pleitte. Nu de gewenste 'groene revolutie' in Iran is uitgebleven en het regime van Mahmoud Ahmadinejad erin geslaagd is zijn binnenlandse tegenstanders met 'keiharde en gruwelijke middelen vrijwel monddood' te maken, is de militaire optie echter 'waarschijnlijker dan ooit'.

Tot zover zit er nog enige logica in het verhaal, maar dan kennen jullie Webster nog niet. Wat deze keer de doorslag lijkt te geven om een grote oorlog te beginnen is volgens Webby de financiële crisis. Om de gevaarlijk diep wegzinkende dollar te redden zette de Anglo-Amerikaanse financiële elite, aangevoerd door de 'haaien' -de Hegde Funds- de aanval in op Europa met speculatieve aanvallen op de staatsobligaties van Griekenland, Spanje en Portugal. 'Wall Street en London (...) hebben daarom een nieuwe oplossing nodig, een methode die in de jaren '30 van de vorige eeuw prima werkte om zowel Duitsland als de VS uit een diepe economische depressie te trekken: een grote oorlog. Net zoals in 1990/1991 zal oorlog in de Perzische Golf -deze keer tegen Iran- de oliepijs enorm opdrijven. Omdat olie nog steeds in dollars geprijsd wordt zal dit meehelpen om de Amerikaanse munt in ieder geval voorlopig te redden.' Ja, Webster herschrijft de geschiedenis waar je bij staat.

Gelukkig heeft Xander nog een bron om zich achter te kunnen verschuilen: De oud directeur van de CIA, Michael Hayden, verklaarde een dezer dagen dat onder George Bush een aanval op Iran nauwelijks een optie was, maar onder Obama inmiddels 'vrijwel onvermijdelijk' lijkt te zijn geworden. En dat is precies wat Xander wil horen. Voeg daar nog een tegenval op Israël aan toe en de kernoorlog is een feit. Wat geniet Xander weer.

8 opmerkingen:

 1. Paulus de Boskabouter28 juli 2010 om 09:43

  De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft dit weekend in toespraken octopusorakel Paul beschuldigd van het verspreiden van propaganda en bijgeloof. Dat berichtten Britse media dinsdag. De inktvis uit het Duitse Oberhausen wist tijdens het WK voetbal de winnaars van een aantal wedstrijden, waaronder de finale, te voorspellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ergste met dit soort mafkezen is ook nog eens dat als er om welke reden dan ook alsnog ruzie met Iran komt dan zien zij dat als bevestiging van hun waanizin...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan op oorlog met Iran is groot. Er zijn een heleboel bronnen die daarop wijzen. De voorbeschouwingen staan hier:

  http://www.devolgendeoorlog.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar heb je nummer zoveel..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het Zuur vervalst niet alleen het verleden, maar ook de toekomst.

  pwi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry hoor, maar hier komen dus alleen maar mensen die denken dat het allemaal niet zo een vaart zal lopen op de wereld. Van die positievelingen die straks hun centen weer delen met de bankiers? Die oorlog komt er, daar kan je donder op zeggen. Amerika vindt het gewoon lekker en rukt zich erop af. Ze winnen geen enkele oorlog, maar laten ieder land vertiefd achter.En jullie hier denken dat de wereld fijntjes doorgaat zoals die al jaren doet? Dan ben je pas dom en goedgelovig. Kom op, hoeveel mensen kunnen we blijven misbruiken voor ons spijkerbroekje en milieuvriendelijke (stalen???) auto's? Gaan jullie maar fijn slapen, wordt maar heel naar en te laat wakker, blijf maar denken dat je niets kan gebeuren, des te sneller zal het je gebeuren.
  Vooral de nonsens die men over Iran schrijft geloven en stem vooral PVV. Dan komt alles nog helemaal op zijn pootjes terecht, dahaaag, domoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @anoniem: 31/07/11:10
  Sorry hoor, maar het idee dat mensen die niet staan te schreeuwen zegt niet dat ze alles maar klakkeloos slikken, denken dat de wereld mooi is etc. etc. . Dat verhaal kennen we nou wel, en het klopt niet.

  @anoniem 12:31: Wat denk je? De mensen die niet geloven in De Waarheid en er anders over denken.
  Althans, dat begrijp ik uit de tekst. Als ik het mis heb moet je het zeggen @andere anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen