vrijdag 30 juli 2010

Perpetuum mobile

In de blogosfeer lezen we dat er eindelijk 'beweging' zou zitten in de 'langslepende kwestie' rondom Joris Demmink, de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Die Demmink is al jaren het speeltje van complotters die denken dat ongeveer iedere hooggeplaatste ambtenaar een pedo is. Hun verbeten jacht op roddels en achterklap heeft tot op heden nog geen enkele duidelijkheid in de zaak gebracht. Ieder volgend stukje over de beste man is een herhaling van zetten, waarin men elkaar als een perpetuum mobile maar eindeloos blijft napraten.

In deze zaak duikt ook telkens weer de naam op van Adèle van der Plas, de advocate van 'de vermeende slachtoffers van kindermisbruik'. Alleen heeft Van der Plas heeft maar een belang, vrijspraak van een Turkse drugshandelaar die meent dat hij het slachtoffer is geworden van een duivels complot van Demmink en de zijnen.

Sinds twee jaar ligt er een aangifte wegens kindermisbruik en verkrachting van de Turkse Mustafa Y bij het OM. Met dank weer aan die Van der Plas. Hoofdofficier van Justitie Gerrit van der Burg schrijft dat de Turkse aangevers welkom zijn om in Nederland hun grieven neer te leggen tegen de secretaris-generaal. Dat is dus wat de Demmink jagers bedoelen met 'schot in de zaak'. Kan echter altijd nog zomaar zijn dat Demmink hier zelf mee heeft ingestemd om te kijken wat voor grieven er precies op tafel komen te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten