zaterdag 10 juli 2010

Advies

Het Haags Juristen College, het bekende fiscaal-juridisch adviesbureau uit Den Haag dat bedrijven en vermogende particulieren jarenlang adviseerde over belastingontwijking, is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. En nu komt het: vanwege een vordering van 70.000 a 80.000 euro door de fiscus. Dat bleek voldoende voor een faillissement. Hoe bizar wil je het hebben?

We kennen het college nog van een reclameakkefietje uit 2008. De Reclame Code Commissie achtte toen een reclametekst immoreel en in strijd met de fatsoensnormen, zodat BNR (Business Radio) gedwongen werd om de spot uit de ether te plukken. 'Een fraai staaltje van Orwelliaanse newspeak,' foeterde directeur Manders. 'Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, en censuur is zelfregulering.'

Diezelfde Manders had zelf ook nog ruzie met de fiscus over een naheffingsaanslag. Het track record van deze club is zo langzamerhand werkelijk indrukwekkend te noemen. Het goede nieuws is dat men op Cyprus en Dubai gewoon doorgaat met adviseren. Jammer alleen dat je met je zwarte geld al gelijk op Schiphol wordt aangehouden.

3 opmerkingen:

 1. Wanneer komt Jan Kees de Jager voor het gerecht? Dit in verband met de heling van gestolen buitenlandse bankrekeningnummers waarbij de gestolen waar betaald was met belastinggeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toine Manders heeft zich negatief uitgelaten over de belastingontduiking van prinses Christina ("legaal, maar moreel niet acceptabel") en zal daarvoor zijn afgestraft door de belastingdienst.
  NOVA interview met Toine Manders op 11 september om 22.15 op Nederland 2 naar aanleiding van: Opnieuw fiscale sluiproute via Paleis Noordeinde.
  Prinses Christina heeft sinds mei 2009 een tweede brievenbusfirma op het eiland Guernsey. Vanuit Paleis Noordeinde wordt voor haar, naast de al bekende Daffodil Trust, ook de Crocus Trust aangestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
  vakantiehuis dordogne

  BeantwoordenVerwijderen