vrijdag 25 mei 2012

Bejaarden

Wat hebben de voormalige bejaarden van Amsterdam Post het toch druk de laatste tijd. Nu ze zich na hevige ruzies allemaal op hun eigen webplek hebben teruggetrokken, lijkt het wel alsof ze harder tikken dan ooit. Eindelijk verlost van de ranzige darkroom van de bedelende VanFrikschoten, kunnen ze staan en gaan waar ze willen. Het kostte een snelcursus WordPress, maar dan ligt toch maar mooi het wereldwijde interweb aan je voeten. Nou ja, een stuk of 500 pageviews per maand.

De verschillen vallen ook steeds meer op. Zo is Vrije Chroniqueurs een curieuze mengeling aan het worden van voorspelbare pro-Wilders stukjes en verhaaltjes over wat groeit en bloeit en altijd weer boeit. Op zijn beste Dr. Fop I. Brouwer schrijft de deftige Filantroop: 'En zo lag na alle inspanning om het vreugdevolle bruidsbed te bereiken, de arme bonte vliegenvanger een heerlijk maaltje te wezen voor de gretige sperwer. Vanaf een dikke tak van een eik dwarrelde de bleke veertjes als sneeuwvlokjes omlaag.'  Liev. Ook de complete privéfotogalerij van D.G. Neree komt voorbij. Geen eindredacteur die ingrijpt.

De verschrikkelijke weerwolf Martien Pennings heeft een plek gevonden bij fanatieke vertaler Duits E.J. Bron. Dat levert weer ouderwets zelfkwellend vuurwerk op met koppen als Liesbeth Spies hoort in een concentratiekamp, en waarbij de ergernis over de Marokkaanse Himmler-kapseltjes en AH hoofddoekjes resulteert in tenenkrommende zinnen als: 'Voor Liesbeth Spies en Ruth Peetoom, als de vagina eenmaal een bepaalde graad van natheid heeft bereikt, is het geen punt meer als mannen een cultuur vertegenwoordigen waarin gedurende 1400 jaar misschien wel 50 miljoen vrouwen – alleen al intern, in de eigen “gemeenschap” – zijn vermoord.' Prachtig vinden de Islam-vreters dat.

Het treurige is: de oude heertjes denken stuk voor stuk dat ze nog wat te evangeliseren hebben, terwijl ze alleen maar op elkaars stukjes reageren en voor eigen parochie preken.

Ten minste een reaguurder heeft dat scherp gezien: 'Bedenk dat het Korps Vrije Nieuwsgaarders slechts bestaat uit 300 bevlogen AOW-ers die de hele dag gaar van het nieuws zitten te worden en dus af en toe vloekend tegen hun beeldscherm en rammend op hun toetsenbord met het schuim op de bek door hun kinderen worden gevonden. Nieuwsgaarders die wanhopig reaguren en vinnige stukjes schrijven met in het achterhoofd de wens dat de door hen zozeer vermaledijden nu en definitief door een geheimzinnige alles verzengende atoomstraal getroffen mogen worden. Maar dat gebeurt niet. En dan zijn er een kleine 16 miljoen vrolijk rondfladderende lieve wezens die het geen flikker uitmaakt als ze vanavond maar naar het voetbal kunnen kijken en de wereld van de NOS als de weg, de waarheid en het leven zien.'

4 opmerkingen:

 1. Die 300 beebieboemers liggen wegens he hitte aan de beademing. Er schijnt trouwens speciaal voor deze gevallen een automatisch reaguurprogramma in de maak te zijn bij GeenStijl waarmee reaguurders met meer dan 50 accounts en necks volautomatische reacties kunnen plempen. Het geheel wordt gevoed door de input van alle reacties die iemand of z'n zus ooit heeft gepleegd of bedacht danwel gepikt. Dussuh, dat belooft wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, zijn geen tikfouten, zo praat ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan dus zo maar kloppen breingeval, het georganiseerde mindfucken is inmiddels booming , typisch voor ontkennende contentverkopers, als ze maar niet uit het raam springen, ik heb het werkelijk meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge,

  We worden constant gemindfucked aan jou om je dat te realiseren dus niet klagen maar lekker zelf nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen