dinsdag 1 mei 2012

CoenHet zal de gemiddelde Barricaan wellicht ontgaan zijn, maar de Grenswetenschap Award 2012 (lees: 2011) gaat naar TU Delft-wetenschapper Coen Vermeeren, een man die zowel het wetenschappelijke als grenswetenschappelijke veld gekleurd heeft. Een missie die nog steeds op hoog niveau bezig is. Omwille van zijn goed werk rondom het UFO-vraagstuk.

Nooit geweten dat UFO's een 'vraagstuk' waren, maar dat hield hoofd complotten Tim de Enchanter (Jurgen Deleye) van Grenswetenschap niet tegen om de man persoonlijk de bokaal te overhandigen, en natuurlijk met een intervjoetje waarin weer geen kritisch woord viel. Dat is niet zo verwonderlijk, want Deleye is zelf erelid van Ufowijzer.

Terwijl Jurgen aan zijn fantoombaardje trok, vertelde Vermeeren iets interessants: zijn interesse voor UFO's heeft te maken met een idealistisch wereldbeeld waarin mensen geen oorlogen voeren en banksters niet het economische beleid bepalen, zaken die doorontwikkelde aliens blijkbaar allang op orde hebben.

Waarschijnlijk is het toeval, maar terwijl Jurgen met monnikenzang aanbelde bij Coen, stond er een heel artikel over Vermeeren in Skepsis. Vermeeren gelooft onder meer dat de astronaut Neil Amstrong UFO's op de maan zag. Deze informatie zou afkomstig zijn van een medewerker van de NASA, maar in werkelijkheid werd het verhaal verzonnen door de bedenker van de stripheld Supergirl. Vermeeren beweert ook dat er organisaties zijn die beschikken over technologie uit neergestorte UFO's en dat aliens meermaals atoomraketten buiten werking hebben gesteld. De getuigenissen waarop hij zich baseert, zijn volgens het tijdschrift echter zeer onbetrouwbaar.

Gelukkig blijkt het Skepsis-verhaal helemaal niet waar te zijn. Kijk maar:

13 opmerkingen:

 1. Wanneer die aliens technologisch superieur zijn aan ons en een beetje op ons lijken, zullen ze de Aarde zien als eem begerenswaardig stukje real estate. Exit humanity. Op zijn best eindigen we dan als de Australische aboriginals.

  Lees The genocides van Thomas Disch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een of andere manier hebben dit soort malloten altijd erg veel emoticons nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Pyt:

  Tja, omgekeerd moet je er ook niet aan denken. Stel dat er op bereisbare afstand een paradijselijke planeet zou zijn met grondstoffen, hulpbronnen en een vredelievend stel inwoners... Dan is een "Avatar"-scenario zonder happy ending nog wel best aannemelijk.

  Ik bedenk me sowieso wel eens dat ik het menselijk ras nou niet echt zo de moeite waard vind dat ik denk, nou, we móeten het echt overleven als soort, want wat zou het toch een verlies zijn als we er niet meer zijn.

  Als die aliens uit The Genocide echt op aarde zouden komen en als de doden nog zouden kunnen denken zullen er vast wel een paar Azteken, aboriginals, indianen enz. zijn die zoiets hebben van "eindelijk gerechtigheid! Weten ze ook eens hoe dat voelt!".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tim

  Ik vind de mensheid wél de moeite waard. Naast Hitler en Stalin hebben we óók Spinoza en Einstein voortgebracht. Ik ben niet zo van 'weg met de mensheid.

  Gelukkig maar dat we The Avengers hebben om ons te redden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zou het mooi zijn als ze bij grenswetenschap.nl nu eens de correcte term zouden gaan gebruiken. Het is namelijk 'pseudowetenschap" en niet het verzonnen "grenswetenschap".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Pyt:

  Tja, en Shakespeare, en George Orwell en ook Ghandi. Individuele exemplaren zijn soms fantastisch. Maar met een helicopterview de soort bekijken levert alleen een wat ander beeld op. Ik moest wel lachen om deze monoloog van Agent Smith in The Matrix. Ik ben verder niet aan het bepleiten de mensheid uit te roeien ofzo trouwens... integendeel. Maar haar meerwaarde om vernietiging te voorkomen moet ze voor mij nog wel een beetje bewijzen. Ik hoop dat de mensheid een sprong vooruit gaat maken, in politiek/filosofische zin, minder destructief voor mens en milieu en minder ingebouwde prikkels en beloningsstructuren voor egoistisch gedrag en hebzucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vliegende schotels, buitenaards leven bestaat niet, absoluut onmogelijk. Nonsens, en zo is het, en zo blijft het, basta. Adamas bestaat ook niet overigens, punt uit,klario!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Tim Dog

  Tja, omgekeerd moet je er ook niet aan denken. Stel dat er op bereisbare afstand een paradijselijke planeet zou zijn met grondstoffen, hulpbronnen en een vredelievend stel inwoners... Dan is een "Avatar"-scenario zonder happy ending nog wel best aannemelijk.

  Daar zijn ze in het klein al mee begonnen. Asteroids in de buurt zullen als eerste worden ontdaan van hun edelmetalen en water.

  Maar als ze dat door hebben, en wat verder kunnen vliegen zal de rest ook in een dorre mijn veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. God bestaat trouwens ook niet, ongeloof wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bronnenonderzoek doen zou ik zo zeggen! Het gegeven dat er UFO's worden waargenomen en dat ze daarna als het ware verdwijnen komt omdat de Aarde als een tussenstation wordt gebuikt door buitenaardsen op hun reizen door het Heelal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @john van 1 mei 2012 08:45

  Die malloot ben ik en als malloot heb ik de gewoonte om bronnenonderzoek te doen!

  NASA astronaut Edgar Mitchell komt uit Roswell en zegt over de 1947 Roswell NM USA crash: "Je kan luisteren naar wat ik te zeggen heb en ik ga er niet over discussieren!"

  CNN Larry King Roswell Incident Unmasked, Pt. 4

  http://www.youtube.com/watch?v=ACwBKKmySb0

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ BertAWRvB:

  Geinig interview hoor, altijd leuke speculatiestof. Maareh...

  "als malloot heb ik de gewoonte om bronnenonderzoek te doen!"

  En in welke bronnen ben je tegengekomen dat "de Aarde als een tussenstation wordt gebuikt door buitenaardsen op hun reizen door het Heelal"?
  En in welke bronnen ben je tegengekomen dat een UFO-blad (welk UFO-blad?) wordt gefinancierd door de NSA?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @geen

  Vliegende schotels, buitenaards leven bestaat niet, absoluut onmogelijk. Nonsens, en zo is het, en zo blijft het, basta. Adamas bestaat ook niet overigens, punt uit,klario!!

  Do you have any idea how fucking boring you are?

  BeantwoordenVerwijderen