maandag 7 mei 2012

Lijsttrekker

De verwarring is compleet. Enkele weken geleden viel er nog van alles te lezen over een scheuring binnen Niburu, resulterend in twee exact gelijkende sites die alleen inhoudelijk van elkaar verschillen. Nu dreigt er weer een splitsing, ditmaal bij spin-off Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN). Niburu-oprichter Anton Teuben keerde, nadat hij onlangs aan de kant was geschoven als voorman van deze nieuwe politieke partij, op miraculeuze wijze terug als lijsttrekker. Teuben rekent zelfs op 'tientallen zetels'.

Wat zich precies in de gelederen van SOPN heeft afgespeeld blijft tot op heden onduidelijk. Behalve dan dat Janneke Tops, de kersverse voorzitter van SOPN, afscheid moest nemen nadat was gebleken ‘dat er over een aantal belangrijke uitgangspunten te grote verschillen bestaan tussen Janneke en de meeste overige bestuursleden’. Janneke was geen fan van Anton, maar vermoedelijk waren er nog te veel toegewijde Niburianen binnen de partij die Anton hebben teruggehaald.

Daarop besloot het al veel eerder afgescheiden Niburu.tv maar eens een boekje open te doen over de jongste schermutselingen rond de site van de partij. Die is namelijk eigendom van het clubje dat zich onlangs heeft afgescheiden als Niburo.co (ja mensen, het wordt knap ingewikkeld). Afgesproken was dat de kosten voor de site zouden betaald zodra SOPN geld in kas had. Nadat het kabinet was gevallen benaderde Teuben de crew van Niburu.co met de vraag of hij tegen betaling de webstek kon overnemen, maar op de offerte werd niet meer gereageerd.

Geen nood. Teuben registreerde de domeinnaam SOPN.eu en vervolgens werd de complete website met inhoud van SOPN.net gekopieerd. 'En he presto, weer een dag later draait er een exacte kopie van de originele site op SOPN.eu. Deze wordt uiteraard onmiddellijk gecensureerd en belastende artikelen over Teuben worden verwijderd.'  Ergo: er zijn naast twee exact gelijkende Niburu nu ook twee exact gelijkende SOPN-sites.

Vandaag (maandag 7 mei) is er in Soest een persconferentie van de SOPN: 'SOPN wordt in de media niet alleen de UFO-partij, maar ook de meest opmerkelijke partij genoemd. Uit de duizenden reacties is gebleken dat we perfect op koers liggen. Bijna de helft van deze reacties is positief.' 

Nu maar afwachten of het Anton Teuben zelf is die achter het spreekgestoelte plaatsneemt, of een kopie.

16 opmerkingen:

 1. Het is een zieke strijd geworden die al de zogenaamde goeroes onderling uitvechten... Zijzelf denken dat zij de demi-goden van weleer zijn. Maar in feite zijn ze nieuwetijdse zweef mongolen, die alleen maar aan eigen naam denken en aan niemand anders...
  Ik hoop dat geen enkele Nederlander die zweefclub serieus neemt, ik bedoel, de ene waanzin verruilen voor een andere... dat schiet toch niet op! ... Maar de onnadenkende Niburiaan ziet zichzelf al deelgenoot zijn van de galactische federatie... enne met zulke denkbeelden in het hoofd, zou jij dan een minister-president willen hebben die ze niet helemaal op een rijtje heeft... Ik bedoel, beweren dat er een federatie bestaat, en dat zonder bewijs is toch vragen om moeilijkheden?! Maar toch... de waanzin heeft reeds een volgend stadium bereikt... De zweefteven de politiek in, eh 'god sta ons bij?' zoiets bedenk ik me dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ jeroen

  "Beweren dat er een federatie bestaat zoonder bewijs is toch vragen om moeilijkheden?!"

  Nee hoor, dat is vragen om hoongelach.

  "enne met zulke denkbeelden in het hoofd, zou jij dan een minister-president willen hebben die ze niet helemaal op een rijtje heeft?"

  ... Minister president?? Man, ze mogen God (of Niburu of de Annunaki) op hun blote knietjes danken als ze uberhaupt 1 zetel krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop echt dat die Anton in de toekomst in vak-k tegenover Gretha of la-Sap komt te stamelen. Het zou mijn interesse voor de poli-ziek zeer doen toenemen!

  Op het Niburu hoofdkwartier zijn regelmatig aliens aanwezig. En Anton belooft dan ook om er een paar voor te stellen. Deze aliens lijken trouwens precies op mensen en praten ook zo. Het grote verschil zit hem erin dat deze aliens je energieveld kunnen lezen. “Jouw hele databank kunnen ze lezen, waar bijvoorbeeld je angsten zitten, dat zien ze meteen.” Hoewel Anton Teuben er zelf geen is, denkt hij dat het energieveld van de verslaggever weldegelijk uit balans is omdat hij slechts met zijn biologische ogen kijkt maar niet verder met zijn grote gok ruikt: “Jou energieveld verklapt mij hoewel ik je niet wil laten schrikken dat je te veel wil rationaliseren. Je zou minder snel conclusies moeten trekken en meer op eigen onderzoek moeten gaan. Allicht dat je dan niet zulke onnozele vragen zou stellen over mijn extra-terrestiale missie hier tussen de beestachtige humanitalis. Let op mijn woorden jongeman; Hoewel ik pas 65 ben, wordt ik in 2012 tot de MP van dit land uitgeroepen door mijn familie van hierboven die het zo'n beetje met jullie aardlingen wel hebben gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Deze aliens lijken trouwens precies op mensen en praten ook zo. Het grote verschil zit hem erin dat deze aliens je energieveld kunnen lezen.
  “Jouw hele databank kunnen ze lezen, waar bijvoorbeeld je angsten zitten, dat zien ze meteen.”"


  Hahaha, behalve niet-van-deze-planeet zijn ze dus ook bedreven in cold reading, oftewel de techniek "to convince people that the reader knows much more about a subject than they actually do".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vliegende schotels, buitenaards leven, bestaat niet, allemaal rare vermakelijke nonsens. En als ik dat zeg, dat is dat zo, punt uit , basta, next.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Geen:

  ... Als jij dat zegt begin ik daar juist weer aan te twijfelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb altijd gelijk!! Bewijs maar het tegendeel, zou ik zeggen. Teuben richt een partij op, terwijl hij zeer intensieve intergallactische contacten heeft in elk zonnenstelstel. Zou hij ons dom willen houden? Is hij een interstellaire dubbelspion? Of klopt hij gewoon ordinaire quantum mechanische Euries uit de zak van de argelozen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Geen:

  "klopt hij gewoon ordinaire quantum mechanische Euries uit de zak van de argelozen?"

  Nou, je komt me iets te vaak aan met financiele motieven die alles moeten verklaren, bijvoorbeeld ook met Micha Kat, en nu weer... Dat is mijns inziens te simplistisch en veel te kort door de bocht. Er zijn makkelijkere manieren om aan geld te komen, en er zijn motieven die meer verklaren dan de paar duiten die Micha's verhaal hem hebben opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, paar duiten, hoe weet jij dat? Kat kan heel goed rekenen, en is allerminst gek, behalve dan op geld, (iets van 1 miljoen of zo)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ geen:

  Jij beweert altijd dat Kat doet wat hij doet vanuit financieel motief, dan moet de onderbouwing van jou komen. Ik heb je wel vaker om onderbouwing gevraagd ("iets van 1 miljoen ofzo", baseer je dat nog ergens op?), toen merkte je tenslotte op 'dat je helemaal niets hoeft te bewijzen of onderbouwen' want 'waar staat dat geschreven dan?'.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In mijn eigen bijbel, beste man, en dat blijft altijd zo. Prettige avond verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Juust, als je niet wenst te onderbouwen (op een discussieblog!) ben je inderdaad van een heel ander geloof, namelijk dat van de hersenloze roepers en schreeuwers. Ik ben blij dat ik niet jouw bijbel heb, ... en en dat blijft ook altijd zo. Ook Prettige avond verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niburu, wat is dat? We heten tegenwoordig Urubin :)
  http://urubin.com/forum/index.php

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hmmm, dat Urubin-gedoe heeft een all-seeing eye in een driehoek, dat is mij iets teveel Illuminati natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zeg Tim. Je weet toch dat de echte Illuminati de goeien zijn he?
  http://www.illuminatiorder.info/

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een soort Assassins Creed zeker, "we work in the darkness to serve the light".

  Jaja, ik geloof er niks van. Net een soort Senator Palpatine, zogenaamd behoeder van de republiek die later The Emperor werd, en nog weer later in ons universum terugkwam in de vorm van deze persoon...

  BeantwoordenVerwijderen