zondag 13 mei 2012

Esra

En daar stond hij dan, stoom af te blazen. Geurt voor het eerst in een heusch tv-interview met de publieken. En wat was hij lang en groot vergeleken met Bas van Werven, die vooral in de breedte lijkt gegroeid.

Maar stond Geurt daar nou echt alleen om af te reageren op Rutte? Barracuda vermoedt van niet. Het is allemaal de schuld van Hero. Die gaat sneller dan een speer. Tot ergernis van de hardcore achterban van de PVV. En nu moet Geurt zich ook wat vaker laten zien op de buis.

Wat de Onafhankelijke Burger Partij (OBP) moet gaan worden is nog volstrekt onduidelijk. Een PVV-light wellicht. Of gewoon Hero Classic. Hero lijkt in elk geval een ander mens te worden, ook politiek. 'Sinds hij niet meer in de fractiekamer van de PVV komt, lijkt zijn brein weer contact te maken,' constateert Lars Anderson bij de Volkskrant. 'Geen polenmeldpunt meer, geen kopvoddentax, geen uitsluiting van bevolkingsgroepen, er lijkt zelfs ruimte voor nuance. Nog even en hij is weer die politieman, warm en dienstbaar voor iedereen. Zelfs het V-tje in het partijsymbool is bewust gekozen, zegt hij. 'Dat straalt positivisme uit'.

Volgens Anderson is Hero alleen op de proppen gekomen met een setje kandidaten dat 'het ergste doet vrezen'. Erg in de zin van onervaren. Toch heeft Dirk Jan Keijser, 'onmiskenbaar een kleinzoon van Hans Wiegel', bij nader inzien wel degelijk een ervaren bestuursachtergrond.

Lars heeft vooral moeite met Esra Visser, omdat ze 'genoeg geleerd, genoeg gezien, genoeg met mensen geleefd en gesproken, leuke projecten heeft gedaan.' Maar Barracuda is nu al stiekem fan van Esra. Dit is alles behalve een Fleur Agema. Organiseerde toch maar mooi een Expositie East India colony Harderwijk 1814-1909. Heeft projecten gedaan voor de VN. Heeft Marokkanen betrokken bij discussies over homoseksualiteit. Zet zich in voor vrouwenemancipatie. Bovendien lijkt ze, te oordelen naar haar uiterlijk, zelf half-allochtoon. En Esra liet zich bij DWDD, waar zij zich voorstelde, op geen enkele manier uit het veld slaan. Die kan wel tegen een stootje. Met een guitige glimlach als wapen.

Barracuda vermoedt dat Esra nu al stiekem haar eigen plan trekt en uiteindelijk, met Hero als tussenstation, de partij voor modern burgerschap gaat oprichten, 'het deelnemen van mensen vanuit eigen inbreng en ideeën op basis van eigen mogelijkheden en ambities aan de samenleving op sociaal, cultureel, economisch en politiek vlak, waarbij niet alleen het eigen maar ook het algemeen belang centraal staat.' Dat klinkt inderdaad behoorlijk vaag, maar alles behalve eng.

4 opmerkingen:

  1. De zoveelste verzilveraar van het Fortuyn-sentiment. De ontwaakte gewaarwording onder the plebs is inmiddels al wel zo ver dat deze pratende aap nog van dankbaarheid mag bidden weer terug aan de arbeid te 'mogen' gaan hahaha...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ezra, met een 'z' dus is een hebreeuwse naam, maar dan wel voor jongetjes.

    Esra met een 's' voor een meisje moet je volgens mij meer richting Turks, of Iraans zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen