maandag 21 mei 2012

Marianne

Peter R. besteedde gisteren in zijn uitzending aandacht aan de zaak Marianne Vaatstra. De uitzending was gemaakt in nauwe samenwerking met het 3D-Team van politie Friesland en het OM in Leeuwarden. Het rechercheteam kwam tot een nieuw, afwijkend scenario, van wat er de nacht van de moord op 1 mei 1999 was gebeurd.

In de reportage werd meteen afgerekend met een aantal complottheorieën dat de zaak al lang in zijn greep houdt. Een Kollumse diende vorig jaar nog een klacht in tegen Vaatstra-stalkers Kat en Dankbaar omdat ze niet door deze twee Sherlock Holmes-klonen lastig gevallen wenste te worden. Het duo neigde naar een doofpot-theorie die bij de alternatieve media al snel populair werd: twee asielzoekers, een Irakees en een Afghaan, zouden een lustmoord hebben gepleegd. Daarna zouden de twee geruisloos zijn afgevoerd, en kwam het OM met de verklaring dat een 'naar alle waarschijnlijkheid blanke man' Marianne van haar fiets heeft gesleurd en in een weiland verkracht en vermoord.

De doofpot? Komt-ie: De vader van de Koerdische hoofdverdachte van de moord op Marianne zou op de hoogte zijn geweest van de pedofiele sekspraktijken van Joris D., die toen trouwens nog geen secretaris-generaal van justitie was. De Koerd wilde alles naar buiten brengen en om dat tegen te gaan, heeft justitie de twee daders laten ontkomen, alsof Joris dat allemaal in zijn eentje kon regelen.

Daarna ging het van kwaad naar erger, zoals de bespottelijke verklaring van een 'supergetuige' dat prins Friso opdracht zou hebben gegeven tot deze “moord op een maagd in Walpurgisnacht”. Dat was ook gelijk het begin van de ruzie tussen Dankbaar en Kat, maar de derde speurder van het stel André Vergeer - auteur van een tegenrapport - vond ook dat allemaal zeer aannemelijk.

Persofficier Henk Mous van het openbaar ministerie in Leeuwarden klaagde vorig jaar in de Leeuwarder Courant: 'Alles wat je zegt, wordt tegen je gebruikt. Alles krijgt lading, alles wordt verwrongen.'

Geen wonder dus dat superspeurders Dankbaar en Vergeer op hun site zaterdag al wisten te voorspellen dat De Vries een laatste vriendendienst aan Justitie zou verrichten voordat hij op zijn dik verdiende lauweren gaat rusten. Wat een merkwaardige opstelling is voor zelfverklaarde waarheidszoekers die op zijn minst nieuwe feiten in hun overwegingen mee zou moeten nemen.

Helaas voor Dankbaar cs, maar de doofpottheorie ging gisteren overtuigend keihard omver. Niet eens zozeer vanwege het ontbreken van duidelijke verweersporen en de theorie dat het slachtoffer de dader zou kunnen hebben gekend - daar kun je nog steeds van mening over verschillen - maar vanwege het chromosomale onderzoek dat een Europees haplotype aantoonde in het DNA van het sperma van de dader, oftewel een type R1b. De kans dat een Koerd en een Afghaan deze kenmerken vertonen is niet erg groot.

De komende dagen zal het complotgesputter over de 'volksverlakkerij door Peter R.' waarschijnlijk weer niet van de lucht zijn. Je bent per slot van rekening niet voor niets een slechte verliezer.

9 opmerkingen:

 1. Bij Klokkenluideronline gooien ze het weer op het schielijke vertrek van een van de asielzoekers, hoe kan je dat nog volhouden als het DNA een ander profiel toont?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welnee. Exit PR de Vries. Je dacht toch niet dat ze om argumenten zou gaan. Peter vertelt iets wat ze niet willen horen, dús Peter is "fout". En dat is al besloten voordat ze één argument gehoord hebben.

  Ik hoop alleen dat de familie van Marianne nu een beetje loskomt van de mafketels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ja, "Europees haplotype aantoonde in het DNA van het sperma van de dader, oftewel type R1b".

  Nou, ik zou maar eens een haartje trekken bij Prins Plant. Ik bedoel, het kan natuurlijk niet dat Kat en Dankbaar het zomaar bij het verkeerde eind hebben toch... dan moet er vast NOG meer achter zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is een heel complot verzonnen rond het simpele gegeven dat een asielzoeker enkele dagen na de moord is vertrokken. Dat is hun enige 'houvast' geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Barracuda

  Juist. Waarin het lokale sufferdje - dat voorop liep in het framen van asielzoekers als daders, want "zoiets doen Friezen niet" - een kwalijke rol heeft gespeeld.

  Ik kan me er nog steeds kwaad om maken. En dan die twee idioten Kat en Dankbaar. Alleen al vanwege zijn rol in de affaire Vaatstra hoop ik op de ondergang van KLOL en een gevangenisstraf voor Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Barra:

  Jamaar... ze schrijven o.a. over bijv. Friso dat "daarnaast er bewijzen zijn voor de homoseksualiteit van Friso en zijn gestoorde geest; het kan geen toeval zijn dat het leven van deze horror-prins zich vrijwel geheel heeft afgespeeld in totale duisternis."

  ... dat klinkt zo indrukwekkend en angstaanjagend dat het toch wel bijna waar moet zijn. Bovendien zeggen ze dat er bewijzen zijn, ze zijn weleenswaar niet op hun site te vinden, maar altijd wel dus vind ik het niet netjes als je mensen daarbij niet gelooft op hun blauwe ogen en kale knikker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En we hebben weer een nieuw meldpunt http://meldpuntislamisering.org/

  Geen woord over kosher slachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen woord over kosher slachten.

  Om die paar overgebleven Joodse slachters in Nederland te bestrijden, Arminius?

  Ik zou me pijlen maar richten op de plofkippen, en kistkalveren, of doodzieke varkens die in moderne treinwagons naar Italie worden vervoerd om daar afgeslacht te worden.

  Help je de dierenwereld een stuk meer mee.

  BeantwoordenVerwijderen