dinsdag 12 juni 2012

Brutus

Hero, alias Brutus Brinkman, gaat als een speer. De ene dag ben je nog de Onafhankelijke Burger Partij, de andere dag fuseer je met Trots op Nederland. Een tuut samen met een petoeter ... kan niet vrolijker, reaguurde Joop.nl. 'Opeens heb je het: Hero met een rietje,' schamperde G.B.J. VanFrikschoten bij Amsterdam Post. Hero was tot dusverre immers de grote stoorzender of backstabber binnen het bereik van de blonde Führer, zo zien aanhangers van Geurt dat althans. 'De titel van dit stukje had (ook) kunnen zijn:"Lege bus ontmoet reizigers", "Slot vindt sleutel", "Auto ontdekt snelweg" of "Rauwe andijvie fuseert met gekookte aardappels".'

Natuurlijk is het goedkoop dat Hero electoraat bijkoopt, ook al had TON geen zetel over. Neemt niet weg dat Hero honderd keer vaker in de picture is dan Geurt. Volgens Barracuda doet hij het erom: fusie - mediamomentje. Zie daar het verschil met Geurt: Brinkman is als oud wijkagent de man van de straat, die Panini plaatjes gaan uitdelen, terwijl Geurt ongetwijfeld weer campagne gaat voeren via Twitter.

Dat lijkt Van Frikschoten ook te hebben begrepen. Over Brinkman: 'Gewoon een nuchtere Fortuynesque visie en plan de campagne waarmee den burger de eigen broek kan weten op te houden, criminelen op brood met spinnen en groene zeep gaan en waarmee het ambtenaren- en regelnevenlegioen een toontje lager zingen kan. Niets mis mee.'

Want Van Frikschoten heeft gehad met de Heiland en zijn beloftes. Je kan de Europese Unie helemaal niet uit na 12 september. "Terug naar de Gulden" is ook zo'n onwezenlijk gedweep over de sentimentele ruggen van Ouden van Dagen met heimwee. En de islamisatie is ook geen probleem meer. 'Nou, de haatbaarden hangen hier nog niet met hun kromzwaard aan de dakgoot om me te kelen, hoor.'

Daar heb je het, de politieke dood van Geurt is een feit. Van sterke koffie naar slappe thee, van Red Bull naar Rivella. De PVV light lijkt geboren. Nog even en de kiezer loopt weer over naar de VVD. 

9 opmerkingen:

 1. Het afscheid van de psychopaat Pennings heeft Frik goed gedaan. In een maand tijd is de prof getransformeerd tot een baken van gezond verstand. Je komt op AP tegenwoordig zelfs een enkele keer een samenhangend betoog tegen.

  Frik's visie wordt hem echter door zijn stamgasten niet in dank afgenomen. Ik vraag me af hoe lang die dit soort afwijkingen van de leer nog tolereren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal,

  Nu, na enkele maanden Barracuda's schrijven te hebben gevolgd en uiteraard ook te hebben gelezen vraag ik me één ding af. Ik vraag me af wanneer die mondsnoerende logica door Barracuda uit de kast getrokken gaat worden! Uiteindelijk zijn het laffe pis verhaaltjes die niks zeggen over niemand niet, behalve over de logica van de schrijven van het pulp! Niet dat het inhoudt heeft bedoel ik ermee te zeggen, en dat mag je toch verwachten wanneer je adverteerd met woorden als mondsnoerend en logica in één zin! Waren mijn verwachtingen te hoog of is het beweerde nog nooit bereikt in die zin dat het maar bij een mooi lokkertje blijft? Nou, hopelijk is mijn onbegrip duidelijk en is het mogelijk voor Barracuda om zich eens aan z'n woord te gaan houden!

  Met vriendelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pieket

  Zoek de betekenis van "logica" eens op. Ga je ook begrijpen hoeveel mondsnoerende domheid jouw eigen is.:-o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Jeroen:

  Zullen we jouw 'track record' er even bijpakken Jeroen?

  Gelachen hebben we om je toen je met zonnevlekken in de bijbel aankwam, met een link die in niets deed denken aan zonnevlekken in de bijbel. "Om even in de spiriklets verder te gaan, in de bijbel kun je namelijk al over zonnevlammen lezen..."

  Vervolgens kwam je nog aan met de totaal ongefundeerde uitspraak "Onze voorvaderen hadden geen religie, die kwam pas nadat de kerk ons de bijbel schonk in 325 na Chr."

  Toen dit werd weerlegd ben je maar opgehouden met op dat draadje te posten.

  Bij een draadje over Marianne Vaatstra had je het volgende op te merken:
  "En beste complotters van Barracuda, zijn jullie er al uit wie de dader is?
  De mondsnoerende logica moet eerst nog verzonnen worden of niet!"


  Hiermee leek je te insinueren dat Barra of zijn 'reaguurders' zouden moeten weten wie de dader is, anders kan er geen sprake zijn van mondsnoerende logica volgens jou (nee, ik ben niet de enige die dit zo heeft geinterpreteerd). De logica achter deze redenering moet nog uitgevonden worden, maar dat gaat vast en zeker niet gebeuren door jou.

  Nu schrijft Barra een stukje over de waargenomen verandering van Van Frikschoten. Zonder enige analyse van wat er wordt gesteld en wat daaraan wel of niet klopt of wat scherper had gekund strooi je weer met los zand over het ontbreken van 'mondsnoerende logica'.

  Als je iets te zeggen hebt, doe dat dan... met onderbouwing, een verhaal, iets met een kop, romp en staart in plaats van je losse, lege kreten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeroen is een complottertje. Vandaar dat reptielenoog. Dat verklaart die wartaal van hem. Geen zin loopt ook maar een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Ziva:

  Zeg Ziva, leef/lees je nog? Het is hier zo stil geworden, ik mis je een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Niet dat het inhoudt heeft", schrijft Jeroen. Altijd leuk, zo'n complotter die zelfstandige naamwoorden gaat vervoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over complottertjes gesproken, ik moet bewijzen dat ik geen robot ben om hier te mogen reageren. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe geweldadig grappig de opmerkingen van de verblinden zijn! Vooral Tim Dog heeft een superieredere logica dan Baaracuda himself! Of ben jij stiekem en een dezelfde persoon?

  iemand merkt tevens op dat het blogje van me wartaal is maar begrijp me goed wanneer ik zeg dat ik je niks kwalijk neem. Hoe verward is het om te beseffen dat het merendeel van de mensen amper instaat zijn om zelfstandig na te denken... Laten we wel zijn... we zeggen toch allemaal helemaal niks! Want geen van jullie kan mij iets schelen en vice versa zal zeer zeker het geval zijn! Ga mij maar niet meer aanvallen want dan verwijt de pot zeer zeker de ketel... Maar wat schrijf ik, nimand zal dit draadje kunnen volgen en wat betreft het Vaatstra gebeuren... het is één grote piemel trekkerij geworden om een lijk van een meisje... hoeveel viespeuken zich daarmee bezighouden! En dat allemaal om naam over Marianne's rug te maken! Hoe dan ook, genieten van al die monssnoerende logica... Vooral leuk om te zien hoe mensen afgericht reageren op complotters... Dat gedrag alleen al geeft een complotter helemaal gelijk in zijn denken over de wereld om hem of haar heen!

  Mocht je dit alles nu niet kunnen volgen, pech joh, je bent ook niet in de wieg gelegd om alles te begrijpen! Begrijp je!

  BeantwoordenVerwijderen