vrijdag 15 juni 2012

Weet wat je eet

Zweefsite WantToKnow organiseert komend weekend in het landelijke Biddinghuizen zijn eerste ‘greet and meet' over het thema Weet wat je eet. Dat lijkt ons een mooie aangelegenheid voor grote roerganger Guido Jonkers om uit te leggen waarom hij zo met de obesitas worstelt.

We mogen in elk geval aannemen dat Guido de magnetron de deur uit heeft gedaan. 'Als je voedsel eet dat in een magnetron is verhit of ontdooid, treden in je bloed veranderingen op die kenmerkend zijn voor de eerste fasen van het ziekteproces van mensen die aan kanker lijden.' Zo'n waarschuwing heeft op de goedgelovige achterban altijd meteen effect: 'DE DRUPPEL !……ik loop NU naar beneden en ik trek de stekker eruit !!!…….'

We kennen Guido zo langzamerhand een beetje. Googelt nooit verder dan zijn neus lang is. Toegegeven: er worden allerlei serieus lijkende onderzoeken in het vertaalde artikel aangehaald, waaronder die van de Zwitser Hans Ulrich Hertel. Die zou na zijn spraakmakende onderzoek in 1989 zelfs monddood zijn gemaakt door magnetronfabrikanten. En recent onderzoek zou Hertel alsnog gelijk hebben gegeven.

Nou, niet echt. Dat in de bijna zestig jaar dat de magnetron bestaat bekend er nooit enige serieuze correlatie met kanker is aangetoond (pdf), laten we maar even buiten beschouwing. Belangrijker is die Hertel. Dat is helemaal geen wetenschapper. Zijn toenmalige compagnon Bernard Blanc van het Zwitserse Federaal Instituut voor Technologie wel, maar die heeft zich uiteindelijk gedistantieerd van het onderzoek, dat ook veel te kleinschalig was om er conclusies uit te trekken. Niettemin is het onderzoek jaren later alsnog herhaald bij - komt-ie - het Macrobiotisch Instituut in Kientel.

U voelt nattigheid? Yep, want die Hertel is me er eentje. Veganist en priester bij allerlei enge esoterische sekten, zoals de Universele Kerk van de extreemrechtse Peter William Leach-Lewis. Verbonden aan de World Foundation, die de mobiele telefoon en zijn dodelijke straling ziet als een strategie van Zion (pdf) om de mensheid te reduceren en een nieuwe wereldorde te vestigen. Waar hebben we dat meer gehoord? Hertel had trouwens ook wat tegen homoseksuelen en Joden. Om die reden werd Hertel in 1999 al eens veroordeeld tot een boete wegens racisme. Geen wonder dat de priester de magneton in de ban wilde doen. Er moest alleen nog een passend 'onderzoekje' komen.

1 opmerking:

  1. Sterker nog, een magnetron kan zelfs kanker genezen.

    http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/1927672/2010/09/02/Magnetrontherapie-vergroot-kans-op-overleven-bij-kanker.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen