dinsdag 5 juni 2012

Campagnetour

De Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), voortgekomen uit Niburu, begint deze week met haar campagnetour. En niet alleen heeft de partij een nieuw programma, maar ook een kersverse lijsttrekker Johan Oldenkamp. Niburu's Anton Teuben blijft overigens voorzitter.

Oldenkamp dus, die politiek verafschuwt, maar nu allerlei redenen ziet om toch maar onderdeel uit te maken van het systeem. Die absoluut zeker wist dat in 2012 de aarde zou vergaan, maar nu plotsklaps wil meebouwen aan  verNederland. Barracuda heeft eerlijk gezegd het vermoeden dat Johan de partij vooral ziet als vehikel voor zijn eigen evangelie.Bovendien staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling.

De SOPN streeft er volgens het kersverse partijprogramma naar om alle feiten omtrent bijvoorbeeld verborgen gezondheidsrisico's, baanbrekende innovaties en ongeïdentificeerde vliegende objecten volledig in de openheid te brengen. Er moet gratis internet komen, gratis openbaar vervoer en nationalisering van de banken. En chemtrails sproeiende vliegtuigen zullen door de luchtmacht worden tegengehouden. Alle subsidies worden afgeschaft; de overheid betaalt alleen voor basisvoorzieningen. Nederland trekt zich terug uit de EU en andere internationale verbanden. Journalisten en wetenschappers moeten voorkomen dat zij meewerken 'misdaden tegen de Nederlandse bevolking'. Enzoverders.

De afloop van de SOPN kun je nu al feilloos voorspellen. Voor zover de main stream media al aandacht aan SOPN willen besteden, zal dat vooral in de lacherige sfeer zijn. Dat is nu al begonnen. Oldenkamp beklaagt zich op zijn site reeds over de eerste publicaties. Maar belangrijker is dat de alternatieve media SOPN ook niet echt serieus willen nemen. Het initiatief werd de afgelopen dagen bijna overal doodgezwegen, zelfs bij het voorheen Johan-fähige Argusoog. Wanttoknow besloot tot plaatsing van een stuk, waaronder al veel negatieve reacties staan. Alternativo's die gaan stemmen, until hell freezes over.

Wat niet wegneemt dat sommigen onmetelijk veel vertrouwen hebben in de jongste partij van Nederland. Een enkeling heeft zelfs duizend euro gestort. En dus gaat het campagneteam voor een fijne vakantie 'voor de volledigheid' helemaal naar het kiesdistrict Caraïbisch Nederland, oftewel Bonaire.

4 opmerkingen:

 1. Zou er nooit op stemmen, maar deze zie ik wel zitten

  Alle subsidies worden afgeschaft; de overheid betaalt alleen voor basisvoorzieningen. Nederland trekt zich terug uit de EU en andere internationale verbanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Arminius:

  Ja, bij die puntjes kan ik ook nog wel 'iets' voelen.

  Maareh... "Andere bijzondere voorstellen zijn de herziening van alle gevangeniszaken, opheffen van de pensioenfondsen en het afschaffen van het eigendomsrecht: Nederland moet worden beschouwd als 'eigendom van Moeder Aarde'."

  Als een partij bepaalt dat eigendomsrecht wordt opgeheven, dan is dat toch weer gewoon Maoisme? Als er één ding zit waar ik het met liberalisme/kapitalisme mee eens ben is het nou het recht op onvervreemdbaar eigendom. Als je ergens voor werkt is het van jou en moeten andere mensen, bedrijven en de staat er met hun tengels vanaf blijven. Daaruit vloeit ook automatisch gegarandeerde waarde van geld, aangezien met dit principe de overheid niet de waarde van je geld zomaar kan verminderen door teveel bij te drukken (inflatie) of hele slechte overheidsfinanciën (waardoor geld ook onder druk kan komen te staan).

  ... Dusss... jammer voor SOPN (en met Chemtrails had ik ook al niet zoveel op), maar ja, wat moet je dan stemmen? Ik kan met goed fatsoen toch echt niet stemmen voor een partij die voor het ESM heeft gestemd, dus vallen VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks al af. Dikke kans namelijk dat de Euro in deze vorm niet meer bestaat over 10 jaar... Dankzij het ESM weten we in ieder geval dat er echt alles aan gedaan zal worden om toch te proberen de Euro en de Europese zaak te redden... en als het dan toch niet blijkt te lukken? Dan is Nederland net zo blut als Griekenland.

  .... Maar wie houd je dan nog over? SP? Neuh, mij een beetje te radicaal links, CU? Neuh, nooit geen religekkies, Partij van de Dieren? Marianne Thiemen is RRRRAAAARRR.

  ... Piratenpartij... Ja, daar ben ik het nou 100% mee eens. Lekker gratis downloaden, vrij informatieverkeer en bovendien, pirates are fun!.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ===
  Dikke kans namelijk dat de Euro in deze vorm niet meer bestaat over 10 jaar...
  /===

  bestaat nu ook al niet in deze vorm. is namelijk met een kleine letter:
  http://rudhar.com/economi/eurospnl.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach ja, die chemtrails

  Remember. if you see those chemtrails in the sky, relax and breathe deeply! LOL

  BeantwoordenVerwijderen