vrijdag 22 juni 2012

Dramaqueen

Barracuda weet het zeker: Julian Assange is een dramaqueen. Dinsdag vluchtte het Wikileaks-hoofd naar de ambassade van Ecuador in Londen. Daar vroeg hij asiel aan om zijn uitlevering aan Zweden te voorkomen. In Stockholm wacht hem een proces wegens 'verkrachting en aanranding'. Assange vreest dat hij uiteindelijk in handen van de Verenigde Staten komt voor het lekken van vertrouwelijke diplomatieke stukken.

Ecuador is in dubio over de asielaanvraag omdat hem in de Verenigde Staten mogelijk 'de doodstraf' boven het hoofd hangt. Dat had de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken Ricardo Patino in elk geval begrepen. Van Assange zelf, vermoedt Barracuda.

Want het gaat allemaal nergens over. Zo hebben de VS al laten weten dat ze Assange helemaal niet willen. Dus niks doodstraf. Het proces wegens 'verkrachting en aanranding' gaat over twee slippertjes zonder of met gescheurd condoom. Dat levert in het ergste geval een reprimande op, mogelijk een boete. Maar Julian heeft kennelijk geen zin om aan deze affaire herinnerd te worden. Liever suggereert hij dat hij door Amerikanen wordt achtervolgd en aanvankelijk was ook de Zweedse affaire een setup van de Yankees.

Hoe gaat dit aflopen? Niet best. Ecuador lijkt Barrauda geen ideaal internetland, breedband aldaar sucks. En om er te komen, zal Julian als Van Spijck de lucht in geschoten moeten worden, want buiten de hekken van de ambassade houdt de diplomatieke onschendbaarheid op. Terwijl de oplossing zo eenvoudig lijkt: excuses aan de beide dames en Julian kan verder met zijn nomadenbestaan.

17 opmerkingen:

 1. Nou nou. De dreiging lijkt mij vrij reëel Ook zijn advocaat vind dat.

  It is submitted that there is a real risk that, if extradited to Sweden, the U.S. will seek his extradition and/or illegal rendition to the USA, where there will be a real risk of him being detained at Guantanamo Bay or elsewhere, in conditions which would breach Article 3 of the ECHR. Indeed, if Mr. Assange were rendered to the USA, without assurances that the death penalty would not be carried out, there is a real risk that he could be made subject to the death penalty. It is well-known that prominent figures have implied, if not stated outright, that Mr. Assange should be executed.

  http://www.wired.com/threatlevel/2011/01/assange-death-penalty/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als Bradley Manning geen doodstraf krijgt, krijgt Assange hem al helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Zo hebben de VS al laten weten dat ze Assange helemaal niet willen."

  Beetje naïef!! Reken maar dat de VS die man willen, en dan ook liefst 'verdwenen gemaakt' om een klassieke Midden-Amerikaanse term te gebruiken.

  /cRR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat die egomane albino maar lekker een tijdje flink in de piepzak zitten. Wat hij heeft geflikt heeft met klokkenluiden helemaal niets te maken. Diplomatieke post is, net als liefdesbrieven, per definitie niet voor vreemde ogen bestemd, en valt dus in een volstrekt andere categorie dan b.v. de Nederlandse bouwfraude. Als er iets werkelijk schandaligs in die cables had gestaan, had dat eventueel geïsoleerd van het overige materiaal naar buiten gebracht kunnen worden. Maar de complete diplomatieke post van de Verenigde Staten op straat gooien is niets anders dan een vijandige daad van een Amerikahater. (Een daad die de levens van veel niet-Amerikanen in gevaar heeft gebracht.)
  Laat Petit Julien maar lekker een aantal jaartjes brommen in een Amerikaanse gevangenis, hij heeft het verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk zegt die advocaat dat, maakt het drama nog groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @tim dog

  lering en vermaak:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12407375/__Extreme_overstijging_budget__.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @00.00

  "The US strongly condemns the illegal publication of classified information.."

  @00.12
  "It puts people in danger, it threatens our National Security.." "And undermines our efforts.."

  @01.01
  So, let's be clear, this disclosure is not only an attack to America's Foreign Policie's Interests..it is an attack on the International Community..

  @2.00
  "We will take agressive steps to hold responsible those that stole this information..."

  (..)

  "So that this kind of breach cannot and will not ever happen again.."


  Hillary Clinton's formele statement over the Wikileaks in 2010.

  Ik zou lekker blijven zitten in die ambassade, want no way dat de Amerikanen hem vergeten zijn en niet willen pesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij wilde op een kamikaze achtige wijze de wereld de maat nemen, om vervolgens als zielige onderknuppel op een megalomane wijze eieren voor zijn geld te kiezen in een armoedig landje Kan hij mooi laten zien hoe het dan wel moet. Deze braller heeft wat goed te maken, mooie samenloop van omstandigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voorlopig hebben die geregisseerde acties van julian weldegelijk effect en kunnen onderknuppels als geen/dank hun vooraadjes peultjes (hahaha) weer eens uit hun keldertjes halen... Source

  Verbeeld je dus vooralsnog maar niets hoor Ziva...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan jij even uitleggen wat die ingewikkelde cryptische nickname en teksten voor de lezer moeten betekenen? Hahaha, beetje psychotisch. "De effecten" , welke?
  Hahaha , niks om te lachen, de man heeft een bloedserieus probleem over zichzelf afgeroepen, en dat via een toetsenbord.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Virtuele armoede, kom met de nuchtere heldere tekst, en maak je punt. Ot morn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Geen:

  Je hebt wel een punt, als je op deze manier ambtenaren allemaal een smartphone geeft, ze weinig instructies krijgen en door hun managers (die zelf soms ook halve fossielen zijn die niet meer weten waar ze nog op kunnen/moeten sturen) in de modegril "het nieuwe werken" worden gegooid is het vragen om problemen.

  Merk qua nuancering wel even op dat de tekst over meer gaat dan alleen de fouten van de ambtenaren zelf die maar rucktsichlos hun telefoon gebruiken.

  "Zo wordt er via het datanetwerk gesurft in plaats van het gratis beschikbare wifi-netwerk. Ook is het afgesloten contract met de telecomprovider te duur én zijn er te veel telefoons uitgedeeld."

  Niet voor iedereen is het handig of noodzakelijk zo'n telefoon te krijgen. Veel weten niet eens dat WIFI gratis en sneller is, en kosten per MB oplopen. Contract met telecomprovider is algemene imbeciliteit van overheidsland met aanbestedingen en raamcontracten.

  Bij het ministerie waar ik heb gewerkt gaan er 6 verdiepingen verdwijnen van de 15. Het doel: besparing. Maar er zijn gewoon veel te veel medewerkers voor het nieuwe aantal verdiepingen. Oplossing: het nieuwe werken. Niet omdat die filosofie wordt uitgedragen (of zelfs maar begrepen door de directeuren of managers), maar omdat men nu eenmaal toch ergens moet gaan werken, en dat is niet (meer) op kantoor bij het ministerie. Dat gaat volgens mij per definitie een drama worden... maar ligt dat probleem dan bij medewerkers die hun nieuwe mobiele smartphones 'misbruiken' (en ook totaal geen idee hebben hoe ze er mee om moeten gaan)?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Adamas

  Verbeeld je dus vooralsnog maar niets hoor Ziva...

  Geen idee wat je precies bedoelt, maar als je 'source' link naar die neergeschoten Turkse F4 suggereert dat Israelische jets even kwetsbaar zijn voor de Syrische SAM's dan heb je het mis. Hoe opgepoetst de Turken de F4's ook hebben, het is nog steeds een 'battlefield Vietnam' air frame; traag en stug. Niet te vergelijken met de moderne air frames van de F15 en F16.

  Als je bedoelt dat de situatie escaleert nu Assad kennelijk bereid is om jets neer te schieten, dan is dat idd zorgwekkend.

  Dus ik verbeeld me helemaal niets. Ik heb vanochtend al heel verontrustende berichtjes gekregen vanuit Israel. En eerlijk gezegd verwacht ik ieder moment een 'missile volley' vanuit Libanon wat zou kunnen leiden tot de 'unthinkable'; evacuatie van Tel Aviv.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ecuador heeft vannacht zijn ambassadeur in Londen teruggeroepen om met haar te overleggen over de asielaanvraag van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Die vluchtte dinsdag naar de ambassade van Ecuador in Londen en vroeg daar asiel aan om zijn uitlevering aan Zweden te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Virtuele armoede, kom met de nuchtere heldere tekst, en maak je punt. Ot morn.Full Movie Online

  BeantwoordenVerwijderen