woensdag 6 juni 2012

Bug

Barracuda komt terug op een ietwat sceptisch stukje proza dat hij januari 2011 schreef over de vermeende Israëlische herkomst van het computervirus Stuxnet, dat bedoeld zou zijn voor Iraanse kerncentrales. Het draaide om zogeheten Siemens controllers, die kerncentrales en andere industriële processen aansturen. Met het virus werd alle centrifuges in Iran tijdelijk kaltgestellt.

Destijds was er wel erg veel speculatie, doch geen tastbaar bewijs, maar de New York Times berichtte vorige week dat de Stuxnet-worm al onder president Bush is ontwikkeld als onderdeel van een geheim cyberwarfare-project genaamd - kid you not - Olympic Games. De worm heette - what's in a name - 'The Bug'.

President Obama besloot de inzet van The Bug op te voeren en uit te breiden met varianten op de worm, zo weet de Times op grond van anonieme interviews met Amerikaanse, Europese en Israëlische betrokkenen. Daarna liep de hele boel een beetje uit de hand en begon de worm zich over de hele wereld te verspreiden. Foutje, bedankt. En alsof het zo moest uitkomen, is inmiddels Son of Stuxnet losgelaten, dat enkele duizenden Windows-computer in het Midden-Oosten besmet heeft. Afzender onbekend. Of een afscheidszoen van George DoubleU?  Bush dus niet achter 9/11, maar achter Stuxnet. Fact. Kom daar maar eens op als complotter.

3 opmerkingen:

  1. Ach, een virus van 20 gieg, die past niet eens op mijn pc. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's dan al een oude pc, Arminius :o)

    Overigens meende ik dat het om 20 MB gin.

    BeantwoordenVerwijderen