vrijdag 1 juni 2012

Wikiseks

Julian Assange, oprichter van onthullingswebsite WikiLeaks, wordt alsnog uitgeleverd aan Zweden. Assange wilde dat juist voorkomen omdat hij vreest dat het Scandinavische land hem aan de Verenigde Staten uitlevert. Daar hangt hem ongetwijfeld een zware straf boven het hoofd. Maar het hoger beroep heeft Assange woensdag verloren.

De blonde klokkenluider wordt verdacht van seksuele misdrijven in Zweden. Assange zegt beschuldigingen politiek gemotiveerd zijn. Dat klopt allebei niet.

Twee mislukte sleepovers zonder en met (gescheurd) condoom tijdens een bezoek aan Zweden hebben geleid tot een klacht bij de politie en aangezien de Zweden dat nogal serieus opvatten mag Assange zijn slippertje alsnog aan de rechter toelichten. Wikileaks als Wikiseks.

Assange had de situatie makkelijk kunnen redden door de vrouwen zijn excuses aan te bieden, maar nee hoor: Assange beweerde doodleuk dat de hele ontmoeting nooit had plaatsgevonden en hij het slachtoffer was geworden van een boos Amerikaans complot met als doel om hem uitgeleverd te krijgen naar de VS. En dat was het begin van het einde. Letterlijk, want Wikileaks kwam niet echt meer van de grond en het imago van Assange is behoorlijk beschadigd. Met als gevolg dat niemand zich nog druk over Assange schijnt te maken, laat staan over zijn uitgelevering.

Inmiddels is ook nog eens duidelijk dat de VS Assange helemaal niet willen, dus dat wordt of een reprimande of een boete van de Zweedse rechter, meer kan het toch echt niet worden. Heldendom komt te voet en gaat te paard.

1 opmerking:

  1. Als een volgend item?

    UFO-partij wil actie tegen tegen 'giftige vliegtuigstrepen'
    http://www.ad.nl/ad/nl/10640/Dossier-Verkiezingen/article/detail/3264489/2012/06/01/UFO-partij-wil-actie-tegen-tegen-giftige-vliegtuigstrepen.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS

    BeantwoordenVerwijderen