vrijdag 6 juli 2012

Graancirkels

Sinds kort wordt een heuse graancirkeloorlog uitgevochten met als inzet het Nederlandse medium Robbert van den Broeke. Dat dit zo: Van den Broeke beweert te kunnen voorspellen wanneer graancirkels zich vormen. De Nederlander zegt contact te hebben met twee overleden graancirkelspecialisten aan 'gene zijde': onderzoeker Pat Delgado, auteur van een standaardwerk op dit gebied, en Dave Chorley. Die laatste heeft samen met een vriend vele nepgraancirkels gemaakt en heel wat graancirkelgekkies op het verkeerde been gezet. Laat die Chorley nu aan Van den Broeke hebben verteld dat graancirkels toch echt een paranormale oorsprong hebben en hij helemaal fout zat. En om te laten zien dat Van den Broeke in contact staat met beide specialisten, is er een video waarin onder meer de beeldtenis van Delgado is te zien.

Nu is Robbert van den Broeke jaren geleden al ontmaskerd als een oplichter, met als specialiteit het vervalsen van foto's, maar wellicht hoopte Van den Broeke dat ze dat in het buitenland nog niet wisten. Helaas, Delgados voormalige onderzoekspartner Colin Andrews onthulde al meteen dat de opnamen in de video afkomstig zijn van een YouTube-interview.

Maar dat willen de graancirkelgelovers natuurlijk niet horen, al was het maar omdat Robbert toch heel precies de vorming van graancirkels weet te voorspellen. Dat kan inderdaad niet ontkend worden, maar die duiken dan dan ook niet toevallig stuk voor stuk op in zijn achtertuin.

37 opmerkingen:

 1. " Die laatste heeft samen met een vriend vele nepgraancirkels "

  Dus er zijn ook echte graancirkels??

  Wat was de slogan van deze site ook alweer??

  Oh ja; 'mondsnoerende logica' :o))))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geendank

  Jazeker er bestaan 100% met de hand gemaakte graancirkels, 100% bewezen, helemaal 100% echt. Geen twijfel mogelijk over deze 100 % echte mondsnoerende graancirkels, je kan er zelfs bij aanwezig zijn als ze gemaakt worden. Mondsnoerende toegepaste logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dan het verschil tussen een echte- en een nepgraancirkel??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geendank
  Des te groener kikkers zijn, des te beter ze kunnen zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ook jij kan het niet uitleggen wat het verschil is tussen echte- en nepgraancirkels, daar sta je dan met je bek vol tanden en je "mondsnoerende" logica.. hahahahahahaha..

  Maar uiteraard wel reageren, en hoe stupider je reacties, hoe meer je het niveau van hier benadert, dus vóóráál zo dóóórgháááánnnnn... hihihihi.. wat een losers zijn jullie toch :o)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou speciaal voor @geendank, die alle gevoel voor realiteit uit het oog verloren heeft.

  LET OP:

  Nephorloge , horloge

  Dat was het.

  Steek nog een pretsigaretje op, en lach tot je een ons weegt, van mij mag je. Nickelodeon is bijna afgelopen, naar bedje toe en oogjes toe. Weltrusten , de greuten van Tjoeke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. robbert van den broeke altijd - 1
  graancirkels altijd + 1

  Spock's double speak;

  "...Of my friend, I can only say this... of all the souls I have encountered in my travels, his was the most... Human."

  Need I say more...!!!!!!

  dat is volgens mij de 'issue'; weg met Robbert van den Broeke, en hup met de Aliens...

  Kortom; rot op, met die MICHA KATJE verstrooi-sels en dat Photoshop complot dingetje,

  Graan cirkels zijn van ons. De echte dus...

  F*ck the aliens en de zwaartekracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ...Om te verdrinken in de mondsnoerende logica!
  Intelligentie alom aanwezig! Maar of die ook gebruikt wordt...?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leg nou eens uit wat het verschil is tussen een echte- en een nepgraancrikel. Als je dat niet kan uitleggen dan kan je beter je mond houden, ipv dat je weer op de man gaat spelen, je zet jezelf op die manier enkel voor joker.

  Dit staat in het artikel;

  'heeft samen met een vriend vele nepgraancirkels gemaakt'

  Nou, dan ben ik wel heel nieuwsgierig naar wat het verschil is tussen een echte- en een nepgraancirkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @geendank
  Hoeveel uren is jouw zeer prangende vraag nu onderdeel van jouw leven? Afronden in hele minuten a.u.b.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @geen

  Waarom reageer je als geen antwoord kan geven??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij elkaar ongeveer 24 uur, nep-leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Bij elkaar ongeveer 24 uur, nep-leven."

  Ah, daar hebben we weer een trolletje die aan een dwangneurose lijdt en niet eens beseft dat hij/zij degene is die 24/7 op deze site aan het rondbaggeren is, zelfs als hij/zij niets te vertellen heeft.

  Wat een ongelooflijke stupide pretletter.

  Maar voor de anderen (als die er zijn), of voor de auteur baggercuda; kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen een echte- en een nepgraancirkel??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @geendank
  Probeer eens ergens met nep-geld te betalen, krijgen "jullie" direct antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Horloges, geld..

  Rot op met me te stalken.

  Voor degenen die wel wat te vertellen hebben, wat is het verschil tussen echte- en nepgraancirkels??

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Trek nog een flesje sherry open, haha wat een humor.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Graancirkels waarvan het ontstaan niet makkelijk verklaard kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Graancirkels waarvan het ontstaan niet makkelijk verklaard kunnen worden"

  Oké, dus bij echte graancirkels staat iedere optie nog open, zelfs bij baggercuda?!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Neen, iedere graancirkel is verklaarbaar, dus de overige bestaan niet, dus zijn het per definitie nepgraancirkels. Wat een lol, het verschil van de krokodil.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoe hilarisch dat geen en geendank constant aan het kibbelen zijn. Is iemand anders de humor daarvan al opgevallen, stelletje misers?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. heeft Barracuda alweer een artikel voor niks gemaakt! Intussen twee intelligente opmerking tussen die van geen en geendank.... Ja, ik heb het uiteraard over mijn eigen opmerking! Maar ik leef met je mee Barracuda om telkens twee anonieme nitwits op je site te zien kibbelen over zaken waar ze geen van beide verstand van hebben! Ik zou zeggen, vang ze en breng ze naar de veearts om ze te laten inslapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Schelden kunnen die complotrambos op naaldhakken met ongecontroleerde huilbuien als geen ander. Maar dat hier een anti semiet iemand tot op het bot als een geestelijk gestoorde meent te moeten kwetsen ontgaat ze totaal. Durf die adamas ook eens flink van repliek te dienen, stelletje helden. Neen, wat
  Is het verschil tussen illusie en nepillusie, allemachtig plat op de grond liggende bereik ik zelfs dan niet dat laagste niveau.
  Pak die braller op gepaste wijze aan zou ik zeggen, laat zien hoe slim je bent en tegen onrecht bent.
  HaHaHa zou die lafaard zeggen, verder komt hij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. "Ja, ik heb het uiteraard over mijn eigen opmerking! Maar ik leef met je mee Barracuda om telkens twee anonieme nitwits op je site te zien kibbelen over zaken waar ze geen van beide verstand van hebben! Ik zou zeggen, vang ze en breng ze naar de veearts om ze te laten inslapen!"

  Wat loop je weer achterlijk te lullen, waar vertel ik verstand van graancirkels te hebben?? Baggercuda heeft het over nepgraancirkels, waardoor ik heel nieuwsgierig werd naar wat dan echte graancirkels zijn volgens baggercuda. Dat is een hele normale vraag, baggercuda heeft het over nepgraancirkels, dan wil ik wel weten wat echte graancirkels zijn volgens baggercuda!!

  Dat jullie als een stel malloten vanwege een hele simpele vraag beginnen te blééren als een kip zonder kop dát is uiterst bedenkelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je bent na jouw wegblijven ook geen steek veranderd ofwel Geendank. Tragisch man.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Klokkenluideronline nu echt de weg kwijt met de holle aarde. En de kritiek daarom wordt met vreselijk dom gelul gepareerd:

  Het is jammer dat je afgesloten bent van het informatieveld/bewustzijnsveld, daardoor zit je vastgeroest in de zorgvuldige mindprogramming van wetenschappelijke nonsense. Wat wist Hitler met zijn Thule gesellschaft, wat wist Admiral Bird, etc etc, waarom weet jij dat niet? Waarom reageer je zo? Het gaat je te ver is het niet? Dat ligt aan jou, OPEN YOUR MIND!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoe diep gaat dit konijnenhol eigenlijk? Hoeveel mensen wel niet in de alternatieve wereld getuint zijn! Ene Robbert wil graag meedoen! Maar wat is nu spiritualisme of spiritualiteit? Is het geld verdienen over de ruggen van de goedgelovigen? In dat geval kunnen ze hier goud geld verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ kruimels voor de armen @geendank

  Zijn jullie familie van elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Grammatica heeft hij in elk geval niet geleerd op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ze hebben beide iets tegen mondsnoerende logica, barracuda, en de tijden van lordonehope herleven.

  Uiterst bedenkelijk en triest en hahaha en nitwits, zouden ze alledrie zeggen. Hebben ze ook nog ruzie met elkaar, dat is pas grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ Geendank:

  "Baggercuda heeft het over nepgraancirkels, waardoor ik heel nieuwsgierig werd naar wat dan echte graancirkels zijn volgens baggercuda. Dat is een hele normale vraag, baggercuda heeft het over nepgraancirkels, dan wil ik wel weten wat echte graancirkels zijn volgens baggercuda!!"

  Ten eerste wil ik even opmerken dat mijn emotie/hysterie meter meestal een beetje in de rode gevarenzone komt als ik hem over je schrijfsels heen leg. Ik vraag me daarbij dan ook meestal af of je bovenkamer nog wel een beetje in balans is.

  Ten tweede lijkt me je vraag inhoudelijk niet echt moeilijk te beantwoorden. Even googelen en je komt uit op de site Crop Circle Facts, en met zo'n mooie titel moeten ze natuurlijk wel de waarheid spreken.

  Het verschil tussen nepgraancircels en echte graancircels?

  Echte graancircels:
  "In real crop circle formations the stems are not broken but are bent at 90° angles about an inch off the ground, at the plant's first node. The plants are subjected to a short and intense burst of heat or energy that softens the stems or stalks allowing them to be folded over onto the ground at a 90° angle. When the stems or stalks re-harden into their new position, the plants and crop are not damaged and continue to grow. This is the method used to identify a real crop circle formation (agriglyph)."

  Nepgraancircels:
  "When a man-made crop circle is found, the grain stalks are broken, the formations are usually jagged and the formations do not have any symmetry. Because of the disinformation spread by the media, most people think that all crop circles have been produced by pranksters with a plank, a garden roller, ladders, ropes and measuring tools."

  En nu is alles weer mooi en overzichtelijk, en nog een beetje spannend ook (want waar komen die echte graancircels dan vandaan?) en daarom besluit ik niet verder op zoek te gaan naar een verwerping van bovenstaande tekst.

  Is dit antwoord nu voldoende of ga je liever verder met verongelijkt huilen inclusief bijbehorende uitroeptekens en herhaling?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Timdog
  @kruimeltje..@geendank Staat voor: samen sta ik sterk, over balans gesproken

  BeantwoordenVerwijderen
 32. "En nu is alles weer mooi en overzichtelijk, en nog een beetje spannend ook (want waar komen die echte graancircels dan vandaan?) en daarom besluit ik niet verder op zoek te gaan naar een verwerping van bovenstaande tekst.

  Is dit antwoord nu voldoende of ga je liever verder met verongelijkt huilen inclusief bijbehorende uitroeptekens en herhaling?"

  Verongelijkt huilen?? Hahahahahahaha....!!!! De enigen die janken zijn jullie :o))))

  En idd, als je het over nepgraancirkels hebt dan erken je blijkbaar dat er echte graancirkels bestaan, en waar komen die dan vandaan??

  Baggercuda heeft het over nepgraancirkels. Dus baggercuda, vertel dan eens wat jij onder echte graancirkels verstaat?? Al die anderen mongooltjes voelden zich al geroepen te antwoorden cq te reageren terwijl ze niets gevraagd werd, wanneer ga jij een keer antwoorden??

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @kruimeltje voor de armen
  Kan jij @geendank uitleggen hoe het zit met die graancirkels? Ikzelf kan er geen vinger achter krijgen.

  @ziva
  Adamas heeft minstens pijn in zijn staart. En zo is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @geendak
  Ik sprak zojuist met een succesvolle rondjerijke proletarische mediafilantroop, deze is tevens hobbyblogger,hij verklaarde dat een nepgraancirkel een ultieme mislukte verliesgevende idols-poging is , om geld binnen te harken. Heb jij @kruimeltje HaHA voor de armen al iets horen zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @geen

  Wat een boel tekortkomingen lees ik weer over jouw persoon... en je zegt dat je je vingers er niet ahter kan krijgen... stumpertje!

  BeantwoordenVerwijderen