zaterdag 14 juli 2012

Piraten

'Wie de Piratenpartij ziet als een partij die zich slechts bezighoudt met downloaden moet zeker doorlezen', staat er in het kersverse partijprogramma (pdf) dat afgelopen week werd gepresenteerd. Piratenpartij? Nu al goed voor 1 zetel, volgens de peiling van EenVandaag. En ja, die inleiding is niet geheel overbodig, want aanvankelijk wilde de partij alleen het onbeperkt downloaden legaliseren met als (geweldig) argument dat muziek toch vrij moet zijn. Blijkbaar mag de bakker wel geld vragen voor zijn brood, maar is componeren geen arbeid.

Het zonder meer gratis downloaden is inmiddels volledig uit het partijprogramma geschrapt. Want piraten worden groot en vooral wijzer, dus inmiddels zet de Nederlandse partij onder leiding van Dirk Boot in op privacy, een open overheid en het delen van informatie. Zo moet de privacy van burgers gewaarborgd blijven, moeten vertrouwelijke gegevens veiliger worden opgeslagen en zouden burgers de overheid moeten kunnen controleren. Ook moet het auteursrecht beperkt worden en het patentsysteem hervormd, zo vindt de partij die inmiddels enkele ter zake kundige experts heeft aangetrokken.

Het partijprogramma klinkt op een enkele uitzondering na niet eens zo onredelijk of onzinnig. Een correctie op doorgeschoten controle op gegevens lijkt geen overbodige luxe. En de inzet van nieuwe technieken als eDemocracy en het in Duitsland populaire Liquid Democracy-software zou (op termijn) best nog eens kunnen leiden tot noodzakelijke vernieuwing en een betere betrokkenheid bij de politiek, oftwel Democratie 3.0. De ronkerige tekst is ze vergeven: 'Wij zijn de eerste en vooralsnog enige partij die de kracht van het internet gebruikt om het democratisch bestel weer te laten functioneren zoals Thorbecke het in 1848 bedoelde. Een mondig en geïnformeerd parlement zal weer in staat worden gesteld tegenwicht te bieden aan de regering.'

Tegelijkertijd lees je de zwakte er van af: dit is typisch een programma van een stel IT-nerds die denken dat techniek de wereld kan veranderen. Een single issue-partij, waarvan het overkoepelende thema 'doordringt tot alle belangrijke zaken in het leven'. Als dat zo is moet je eerder aansluiting zoeken bij de bestaande politiek om die van binnenuit te vernieuwen, in plaats van je af te zonderen in een clubje met een foute naam.

Bovendien, politiek is meer dan, om maar eens wat te noemen, 'voorwaarden scheppen voor de centrale opslag van medische informatie'. Dat zijn punten die een beetje politieke partij ook kan bedenken.

44 opmerkingen:

 1. Nu meende ik toch echt hier vandaag een stukje over Ben Goldacre te hebben gelezen, maar er is geen spoor meer van te vinden. De wildste theorieën verdringen zich in mijn hoofd...

  Ondertussen biedt KLOL weer eens wat afwisseling na de bergen onverteerbare samenzweringspulp van Mind over Matter. Kat verblijdt ons met een "bericht uit de bajes".

  Vandaag las ik een bericht van een Marokkaanse rapper die in hongerstaking is gegaan na zijn veroordeling tot een jaar cel wegens een liedje waarin hij ‘de politie verbaal zou hebben aangevallen’. Joris Demmink mag jaar in jaar uit een criminele pedofiel worden genoemd, maar voor een rap-tekst over een politieman ga je een jaar de cel in. Hoe wanhopig zijn ze bij de zwarte maffia?

  Wat Micha er niet bij zegt is dat die rapper tot een jaar cel is veroordeeld in... Marokko. Kat leest wat hij wil lezen, maar dat wisten we al.

  Je kunt beter dood zijn dan een sympathiebetuiging ontvangen van de aartsmalloot en rabiate antisemiet Jeroen de Kreek, maar bij KLOL zijn ze dolblij met de steun van Jeroen. Het kan weer niet op met de gekkigheid:

  Het algemeen bekende rapport van de Commissie Davids gerelateerd aan SG Joris Demmink en zijn lidmaatschap van de VVD levert de Bevelhebber der Strijdkrachten bevoegdheden zijn raketwerper op de verblijfplaats van de SG te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Technische oorzaak: Het filmpje bleek niet (goed) zichtbaar op smartphones en tablets en haperde op IE voor Windows. Dus weer verwijderd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Wat Micha er niet bij zegt is dat die rapper tot een jaar cel is veroordeeld in... Marokko"

  Is die rapper in marokko veroordeeld voor het verbaal aanvallen van nederlandse politieagenten?? Waar deed hij die verbale aanval dan, in nederland of in marokko??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Lezer:

  hier het filmpje van Ben Goldacre. Persoonlijk vond ik deze veel leuker en beter dan een vorig soortgelijk filmpje, gepost onder "debunken doe je zo" met als filmtitel "baloney detection kit" van Michael Shermer.
  Het filmpje van Shermer legt namelijk pseudowetenschap en complottheorieen vs de 'echte' wetenschappelijke wereld uit. Maar die 'echte' wetenschappelijke wereld is een beetje een droom. Er bestaat wel de wetenschappelijke methode, die is prima, maar ja... ego's, publicatiedrang, geld, politieke spelletjes, belangen van derden... ik noem maar een paar dingen die de wetenschappelijke wereld en haar onderzoeken zo vervuilen, en het ergert me aan het filmpje van Shermer dat hij dat niet aanwijst, en doet alsof de juiste oplossingen wel komen als je maar naar 'de wetenschap' luistert. Niet dus, wijst ook het filmpje van Goldacre aan... De wetenschappelijke methode, prima, de uitvoering ervan... regelmatig heel belabberd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het gevonden, hij had in marokko oa de marokaanse koning beschuldigd van het een en ander.

  Maar dat is toch precies wat jullie willen, wanneer het klootjesvolk het in zijn hoofd haalt de gevestigde orde aan de kaak te stellen dan moeten die meteen zwaar aangepakt worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "De wetenschappelijke methode"

  Daar ben ik ook een voorstander van, maar buiten wat @tim aanhaalt zit de wetenschap vol met aannames en speculaties, kijk maar naar wat bv een wetenschappelijke theorie inhoudt. Daar is verder niets mis mee, maar je moet niet denken dat wetenschap zaligmakend is, en zeer zeker niet heilig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, @geendank, de vergelijking die Kat maakt om de Nederlandse "zwarte mafia" te kritiseren snijdt totaal geen hout, omdat één van de twee (op zichzelf al volstrekt onvergelijkbare) gevallen zich helemaal niet in Nederland heeft afgespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @lezer, ik heb met geen woord over micha gesproken.

  Een gevalletje,'waar het hart van vol is daar loopt de mond van over'?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De gevestigde orde bestaat uit mensen die zich niet als klootjesvolk laten betitelen. De wetenschap die vol zit met aannames bestaat niet, dat heet gebrek aan inzicht of kennis, niks mis mee, mits de schoenmaker bij zijn leest blijft. Ook volgens Bartjens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och jeetje hebbe nwe @geen weer;

  "De gevestigde orde bestaat uit mensen die zich niet als klootjesvolk laten betitelen."

  Wát een onzin, weet jij bv wat het verschil is tussen een koning en een keizer??

  "De wetenschap die vol zit met aannames bestaat niet, dat heet gebrek aan inzicht of kennis"

  Oh ja?? Leg mij dan eens uit wanneer een theorie een wetenschappelijke theorie is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HaHa , geendank die zijn kliko de bak nog vol kan schelden wegens het hebben een te grote klep. 0+0

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tsja.. maar geen antwoord kunnen geven.

  Holle vaten klinken het hardst.

  En waar scheld ik, btw??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan schelden staat er geendank, vat ze , je kan het,toedeledokie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een raar figuur is die @geen toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Wat een raar figuur is die @geen toch."

  Ik denk dat jullie tweetjes als jut en juul dan toch echt wel aan elkaar gewaagd zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is toch adamas?!

  Die is weer jaloers omdat hij niet alle aandacht krijgt.

  Hahahaha.. ik vind het echt schitterend hier, wat zullen de mensen wel niet denken die hier voor het eerst een bezoekje brengen.... hahahaha.... Nee, ik vind het echt top :o))))

  Maarruh @geen, ga je nog antwoord geven, of was je reactie slechts een schijnbeweging??

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 'Sorry'; comment aan de 'verkeerde' draadje door-ge-linkt 'hahaha...'

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Adamas
  Ken jij het verhaal van het knijntje en de koplampen? Digitaal is het net zo, digitaal drolletje, drollertje, hier en daar, en floep je mag eindelijk in het openbaar vertellen hoe het zit. Kan je samen met de frikschotels op dezelfde therapie ,en uitleggen aan heel nederland die door jouw brievenbus wil kijken , hoe het zit met jouw uitroeiplannen. Zoek zelf ook maar vast een theedoek. Laffe rijmelarij ten spijt,hahaha gaat je daarbij geen dienst bewijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Adamas
  Connecting the dots and personal bytes : we have got him. HaHAA, geen sorry mijn naam is Corrie, of toevallig wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zeeslag dan wel gecontroleerde (want verborgen agendas uiteraard...) bitchfight tussen een paar zweekfezende 'piraten';

  "In de kern komen deze beschuldigingen erop neer dat ik zelf badend in luxe en weelde mijn ‘medewerkers’ laat verhongeren en zelfs wordt mij de ‘naderende zelfmoord’ van Karin Hardeman in de schoenen geschoven. Overigens heeft ook Eric Donk het laatste jaar voortdurend laten weten dat hij ‘aan het sterven’ was. Twee doden dus op het conto van de ‘strijder voor rechtvaardigheid’ en ‘klokkenluider’ Micha Kat!. Micha is een moordenaar!" (...)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kat krijgt hier alsnog formeel een Gekke Gerritje award van zijn vernieuwde achterban. Inclusief een van harte beterschap, met dank voor de gekaapte content, de inauguratie van grote ziener mind over matter is een feit. Wie is het gekst continued.
  @adamas
  En geen joods vandaag, nagedacht? En zet eens een extra L in je profieltje, rebelie ?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. 99,9% van het misbruik dat de roverheid met ons als uitgeknepen burgerij via hun slechtbetaalde maar tegelijkertijd wel zwaar debiel afgerichte geweldsmonopolistjes uitvreten, is op machtsmisbruikende gronden 100% ongrondwettelijk crimineel misdreven. Ken je rechten en doe zoals mijn BROER hier met de ballen van een MAN laat zien! Echter met deze zelfde weigerachtigheid om volledig volgens mijn grondwettelijke recht aan deze facistoïde waanzin mee te werken, heb hier ik in dit Hol-Le land al heel wat doorgesnoven pief-paf-piraatjes op mijn rug aan het dansen gekregen. Ik raad een ieder dan ook aan om nooit meer de weg op te gaan zonder 20 kilo cemtex op scherp in de achterbak. Mijn springlading is bij het eventueel onconstitutioneel verkrachten van mijn rechten als hardwerkende burger via een extra pedaal naast mijn gas op actief te blazen. Waarvan acte...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Trouwens over doorgesnoven gesproken. Kijk eens naar de pupillen van deze (hier onderweg om tijdens het doorhalen zijn neus nog even bij te poederen!!!) over onze belastingsafdracht paalzittende piraat!?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Adamas

  Over doorgesnoven gesproken.. Gaat het Amigo


  FYI "cemtex" is "semtex"; 'read the manual' toetsenbord-terrorist.

  Mijn springlading is bij het eventueel onconstitutioneel verkrachten van mijn rechten als hardwerkende burger via een extra pedaal naast mijn gas op actief te blazen

  Good Luck, tigre

  En droom lekker verder "piraat"

  Loser ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Adamas

  "The way is to start as fast as possible and slowly, slowly
  to pick up the pace. Whoever passes the physical and mental tests knows that it
  requires great concentration – mobilizing all of one's internal strength, from
  the inner soul, from the hurting muscles and the exploding lungs. But there is
  great potential here. You have already brought results and as we hear the
  national anthem – we know what it means to each and every one of us."


  You doe the wiskunde... Mivtza Savta

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik 'slaap' (tijdens onvrijwillige boekingen) op mijn afdeling dan pas het heerLIJKST als al mijn 'celgenoten' door compañeros op hun uitverkorenschap zijn door-gezaagd dan wel geidentificeerd. Want waarom je handen bevuilen met iets dat van de lafheid desnoods zijn eigen kop er toch wel vrijwillig afkapt? Spreek uit ervaringsdeskundigheid tijdens het uitleggen van mijn moris aan de kosjere-nostra hahaha. Wat dat betreft moet ik Micha dan ook aanraden om vooral ongekosjerde maaltijden op zijn kamer te bestellen! Ik ken namelijk teveel unitwerkers die verplicht in gekosjerde maaltijden hun onbesneden boodschapjes als kado voor de consumenten ervan 'verplicht' waren achter te laten. Nee neuk jij maar lekker verder om de vorm in de plaats van over de inhoud...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Adamas

  LOL, sukkel.

  Alle standaard maaltijden in de Micha Kat-hotels zijn standaard 'Halal'. Niet 'Kosjer'.

  Micha's extra bijbestellen van 'keuken-mogelijkheden' lijkt me 'wishful thinking' wanneer je je - achterban - moet bedelen voor geld voor een telefoonkaart.

  You've been there, toch? "Halal"-nasi voor Micha, of hij belazert de boel..

  Of, if, ben je..

  Laat maar..

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Kant en klare opwarmmaaltijden halal, uit betrouwbare bron vernomen. Benieuwd wanneer een eerste Jezus himself zijn reacties op de blogs neer laat dalen, nieuwste waan voor de persoonsgestoorden. De rappende buitenaardsen volgen daarna vanzelf.
  Bericht uit de bajes, slappe OH verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat nou laat maar! Kom maar op JOTAfetisjiste... Ik zal je namelijk van af dit moment alleen nog maar met ongepolijste termen uit mijn zich altijd op een beschaafde wijze uitdrukkende spreekbuis van repliek voorzien. You do understand girly-shirrrlie? Of voel je je eindelijk betrapt omdat ik er pas achter ben gekomen dat je als een in shitraël afgerichte ervaringsdeskundige hier in de Benelux je partners in crime ook al op nazionistische leest probeert te schoeien!? Hoop dat je me een keer klem zet Palestijnenvreetster... (sic)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Adamas

  Jou klem zetten is easy. Da's Hasbara 1.0.

  Mijn aandacht voor jou daarentegen is anders, maar ik ben dan ook geen Hasbara-agent.

  Mitzva, Adamas, onthoudt dat woord, en koester het, want het wordt je nachtmerrie.

  Of denk je werkelijk dat ik 'per ongeluk' een intellectueel aandoend filmpje aan je cadeau doe?

  Mivtza Za'am Ha'el

  Shalom, Ohev/Oyev..

  Jij kiest, ik sla toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Die zit volgens mij al maanden met
  Zijn vingers in de aanslag boven de knoppen, control, alt ,delete te wachten tot er een reactionaire Jood op zijn scherm verschijnt, gaat het nog een beetje daar?

  Nb
  In de bajes kan je geen eten op naam bestellen , rekening mee houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @geen

  Nb
  In de bajes kan je geen eten op naam bestellen , rekening mee houden.


  LoL.. oh jawel...zelfs af te rekenen in NIS

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oke, maar dat kan hem hooguit een lolly opleveren, en dat kan weer voor iemand met een vitamine B gebrek, funest genoeg zijn om ooit nog helder te gaan denken. Dat gun ik hem toch nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Suiker @geen

  suiker, doet meer junks minder rillen dan een sigaret in de bajes.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Komt inderdaad geen normaal woord uit. 007-syndroom, had waarschijnlijk ook om het eskimovolk kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vertoont ook veel paralellen met het vastgelopen typetje vliegende Frikschotel van AP, zou toch niet ..

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Geen

  Meer Eskimo, dan 007, want hier valt ADAMAS als internationale terrorist behoorlijk door de mand. K*t engels, drab-redenering, en slecht fietsen.

  Niet internationaal inzetbaar. Lastig, die Melkert-terroristen...

  Kortom als Adamas een officier is binnen het wereldwijde anti-zionistische verzet, dan kan ik mijn opa rustig dat laatste pensioentje van Aart van Wijngaarden laten weg-investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Krek precies juust @ziva
  Grachtenschrijvertje die nooit onder het volk leefde, maar het zoveelste schrijfneurotisch literaire (non)fictie concept ziet mislukken. Ik heb echte psychoten van dichtbij meegemaakt, De uniciteit van een gek is bijna onmogelijk om na te spelen. Uit de hand lopende wanhoopsconcepten meer niet, de verwijzing naar psychosomatisch gedrag heeft de amateuristich overkill van zelfverklaarde psychologen die alleen maar patienten voor zich menen te zien. Adamas ga een vak leren, bloggers hebben geen interesse in het slaapgedraag van Peres. Warrige technische nonsens verkopen zijn ook herkenbaar. Take your lost. Criminelen gebruiken never hun geloof als dekmantel, geeft alleen maar zeer nabije vijanden. Wat jij,@ziva?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @ziva
  Als nietszeggende klap op de vuurpijl , verwijst hij naar gebrek aan inhoud, hear hear.Kebab Frikschotel doet hetzelfde, vandaar een van de vele overeenkomsten met typetje Adamas. Minder dan 16milj. Nederlandse potentiele lezers die dit waar kunnen nemen, dat past precies bij de structureel gespeelde domheid van de broodschrijver. Kat zou allang gezelschap moeten hebben, als hij al opgesloten zou zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Het ontwakende bewustzijn van de niet-jood wordt door de nattigheid aanvoelende serpent laf dan wel angstig tot kalmte gemaand!? Vergeefse moeite want de wal heeft hun fregat allang tot aan slagszij en zinken beschadigd hahaha... Watch this! You used Hollywood to besmirch the name of the Italian people when the Mafia was really organized by the jews. You used projection, lies and deceit and your wits didn’t have a damn thing to do with it. You are the origin of the proverbial stereotype. Your day is gone too rabbi and we’re not afraid of you. What do jews love the most? Jews love only money and have no sense of humanity outside of the tribe. Wait until Humanity find out that jews and not the Arabs did 911!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Inderdaad Adamas heeft zelf geen enkele inhoud, zero point zero, bekt ook goed. Het ontwakende bewustzijn? het laffe menneke heeft het licht gezien, maar waar blijkt dat dan uit?
  Niemand zal het ooit weten, dat is zeker, hij kan namelijk niet zelfstandig denken, dat schaadt zijn schrijvende imago van de klikkende rambo op naaldhakken, met waterpistool.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Abraham (Appie) Bueno de Mesquita (Amsterdam, 23 juli 1918 - Lelystad, 19 augustus 2005) was een Nederlands komiek en acteur van joodse afkomst.

  Adamas , hier kan je van alles mee bijeen fantaseren, doe je best.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Adamas heeft het antwoord niet. Die geniet en hitst veilig vanachter zijn toetsenbord en ziet toe hoe elders de doden vallen. Praten kan hij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @Geen

  Die zit volgens mij al maanden met
  Zijn vingers in de aanslag boven de knoppen, control, alt ,delete te wachten tot er een reactionaire Jood op zijn scherm verschijnt, gaat het nog een beetje daar?  Haha! Beste comment allertijden. En van jou nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen