maandag 2 juli 2012

Klootjesvolk

'Neerbuigend gezwets over het klootjesvolk doet het weer helemaal. Je eigen superioriteit bewijzen door op het domme geblondeerde blondje te staan tapdansen is in het linkse Übermensch-idealisme het ultieme middel om bleek Nederland tegenover getint Nederland te derangeren.'

Barracuda moest het woord 'derangeren' even opzoeken in de Van Dale, zoals auteur Filantroop (Vrije Chroniqueurs) wel vaker deftige woorden gebruikt die vast en zeker niet door het klootjesvolk worden gebezigd. Wat Filantroop plotsklaps met dat klootjesvolk heeft? Helemaal niets, vermoedt Barracuda. Hij stelt de auteur voor als een witgrijze kuif in plus fors met vlinderdasje, die met dedain neerkijkt op fluitende stratenmakers. Filantroop houdt van cantates van Bach, niet van Hazes. Filantroop trekt met verrekijker graag kniehoog het wuivende riet in teneinde de gele kwikstaart te kunnen horen, niet om een raderschip vol TROS-leden voorbij zien te trekken. Een conversatie tussen Filantroop en Jan Keijzer loopt al binnen een minuut van de rails.

Boosdoener is Els Quaegebeur, die in Vrij Nederland trouwens helemaal geen stuk schreef over het klootjesvolk, maar over reality televisie met domme blondjes als Britt Dekker. De verheerlijking van de domheid, luidt de kop, waarmee Filantroop het waarschijnlijk roerend eens was geweest als hij die programma's eens met eigen ogen had bekeken. 'Net alleen de commerciëlen maken zich schuldig aan het modieus exploiteren van het klootjesvolk. In Man bijt hond van de NCRV krijg je met het typisch voor links zo neerbuigende toontje, vooral de blanke onderlaag voorgeschoteld. En zo nu en dan wordt er even ongenood bij de villabewoner aangeklopt, die dan heel ongastvrij blijkt te zijn. Zie je wel dat rijke mensen niet aardig zijn, lijkt ermee aangetoond te moeten worden.'

Vanwaar dat geveinsde medelijden met het klootjesvolk? Heel simpel: het klootesvolk zijn PVV stemmers. Zonder de Henken en Ingrids komt Geurt niet aan de bak. Laat staan die paar rechtse intellectuelen die al opspelend maagzuur krijgen van de tweemanshoge drol van Wim T. Schipers of de piepknor van Willem Breuker. En dus neemt Filantroop het op voor Britt Dekker en andere domme blondjes. Britt die eigenlijk Fleur Agema als vice-voorzitter zou moeten vervangen. Honderd zetels, dat moet toch lukken.

11 opmerkingen:

 1. Offtopic:

  Niburu stond vandaag in Spitsnieuws, pag. 4 (wat een komkommmertijd).

  Op de vraag [wat is] Niburu?
  "Dat is een van de meest besproken onderwerpen in de wetenschap”, legt Teuben uit. „Het is een planeet die in 1982 ons zonnestelsel is binnengekomen. Dat doet ze elke 3600 jaar, maar deze keer passeerde ze de aarde vreemd genoeg niet. De bewoners hadden door telepathische krachten de koers van de planeet gewijzigd."

  Er is blijkbaar veel veranderd in de wetenschappelijke wereld toen ik de universiteit verliet. Ik had/heb toch echt wel een bovenmatige fascinatie voor afwijkende denkbeelden, complottheoriën enzovoorts, en ik denk dat het me wel was opgevallen als 'het meest besproken onderwerp' van de wetenschap planeet Niburu zou zijn waarvan de bewoners via telepatische krachten de koers hebben gewijzigd.

  Maar ik moest natuurlijk wel toegeven toen ik het verhaaltje las dat het geheel ijzersterk in elkaar zit, qua logica, samenhang van waargenomen verbanden enzovoorts... Alleen miste er nog een heel klein pietsie, euh, tja... bewijs zeg maar.

  Gelukkig bleek het allemaal eerstehands informatie te zijn, want Teuben heeft regelmatig contact met aliens.

  "Teuben heeft vaak contact met buitenaards leven en kan een goed beeld schetsen. De planeten doen denken aan Pandora uit de film Avatar: bewoners leven volledig in harmonie met de natuur met veel aandacht voor bewustzijn en energie. Er groeien bomen en er zwemmen dolfijnen en walvissen."

  Goh, die planeten doen denken aan een film, met dolfijnen en walvissen (precies dezelfde evolutiesprongen doorgemaakt?)... Het is dat Anton Teuben dit zelf allemaal heeft meegemaakt, want anders zou ik toch een pietsie twijfelen aan dit verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De verhalen op Niburu zijn niet meer dan instrumenteel om vage loeidure trainingen en producten te verkopen. Gewoon een marketingmethode.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die planeet heet niet eens Niburu, maar Nibiru. Ik weet uit betrouwbare bron dat Teuben toentertijd de verkeerde domeinnaam had geclaimd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nibieru weet 100% zeker dat ufos niet bestaan, omdat bij een eventuele landing in de toekomst, tekst en uitleg complementair moet kloppen met onmeetbaar veel eerdere waarnemingen.


  Micha Kat die binnenkort toegeeft alles verzonnen te hebben. JD bashers zakken door de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ geen:

  Loeidure trainingen? Waarin dan? Een cursus "hoe beeld ik me in dat ik een ufo waarneem" ofzo?

  Ik vind wel dingen als "vitaal water met stralingsbescherming" enzo (daarvoor gebruik ik zelf gewoon een aluminium hoedje trouwens, ik ben tenslotte niet gek), maar geen loeidure trainingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet even beter en verder kijken bij niburu adverteerders 995 euro voor een of andere vage (bedrijfs)bewustzijnscursus , speciale aanbieding voor niburu lezers,waterfitting , (wel verstelbaar ,dat nog wel), 1356 euro,
  Glazen bollen vanaf, euro 200 , allerlei soorten van water, een waterbehandeldingetje euro 3000 ,

  Voor mensen in hogere sferen is geld bijzaak, dat is voor kapitalisten en klootjesvolk, gevangen geesten . Haha zeg ik maar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kat of niburu niet geloven , en je hoort bij het klootjesvolk. Graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ geen:

  Ik ben op reis, en surfen met de blackberry is geen superervaring.

  Maar een bewustzijnscursus voor 995 euro, holy crap! En in wat voor existentieel midlifecrisisgat moet iemand gevallen zijn om deel te nemen aan dat soort kul. Vooral voor dat geld, want daarmee kun je toch heel makkelijk beredeneren dat het niet om de liefde draait zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ook af en toe blackberry dyslectie, maar het valt onder het veld "bewuste ondernemers" . Ze bedoelen eigenlijk "bebuste ondernemers" iets van busverkoopreisjes en hele dure dekbedden. Is vast familie van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Affiliate Marketing via kul verhalen, die te kust en te keur van het web te plukken zijn. Een beetje thuiswerker kan vanuit de huiskamer de was doen, vooral in crisistijden, booming in donkere tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is het niet vreemd dat KL0L exact synchroon demissionair werd met het vallen van het kabinet, met de naam "Micha poesachtig" Zijn hele stoere kabinetsrelaties alle te zien in inmiddels bijna verdwenen en latente JDTV? Als een speer vertrokken uit Laos , onverhoopt onverklaarbaar richting "safe house" in zogenaamde bewaring? Complot? Vragen vragen, mensen mensen ach ach het is allemaal zo erg!!! Haha

  BeantwoordenVerwijderen